ΓΔ: 636,84 -0,66% EUR/USD: 1,1264

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

16η Μεσογειακή Συνάντηση Διεθνούς Φιλίας «Μεσόγειος, η Οδύσσεια μιας θάλασσας»

0 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, 12:46

H Επιτροπή Συνδέσεως Παλαιών Προσκόπων και Οδηγών Ελλάδος (ΕΣΠΠΟΕ) διοργανώνει στο Ξενοδοχείο Τιτάνια από τις 19 έως τις 24 Οκτωβρίου 2018, την 16η Μεσογειακή Συνάντηση Διεθνούς Φιλίας (XVI MEDITERRANEAN GATHERING OF ISGF ), με σύνθημα «Μεσόγειος, η Οδύσσεια μιας θάλασσας».

Η συνάντηση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) και υποστηρίζεται από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ( Σ.Ε.Π.) και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.ΕΟ.).

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης με επίσημους καλεσμένους τον Δήμαρχο Αθηναίων, τον Πρόεδρο και τα μέλη της παγκόσμιας Επιτροπής της Διεθνούς Φιλίας (ISGF), τους Πρέσβεις των 17 χωρών που συμμετέχουν, τα Διοικητικά Συμβούλια του ΣΕΟ και του Σ.Ε.Π. και άλλους.

Το πρόγραμμα της Συνάντησης περιέχει πολλές και ποικίλες δραστηριότητες με θέμα που περιστρέφεται γύρω από τον μύθο της Οδύσσειας, προσαρμοσμένο στην σημερινή εποχή και με τελικό σκοπό την ανάδειξη την ιστορίας, του πολιτισμού και της φιλοξενίας των σύγχρονων Ελλήνων. Το θέμα της Μεσογείου θα προσεγγίσουν από ιστορική, κοινωνική και περιβαλλοντική σκοπιά, η Καθηγήτρια Ιστορίας της Νομικής Σχολής και συγγραφέας κυρία Λένα Διβάνη και ο Σύμβουλος Περιβαλλοντικών Οργανώσεων κύριος Θεόδωρος Μπένος-Πάλμερ, ενώ θα παρουσιασθούν και τρεις καλές πρακτικές για το προσφυγικό ζήτημα, από την Ιταλική αντιπροσωπεία, το Σ.Ε.Π. και το ΣΕΟ.

Οι Μεσογειακές Συναντήσεις είναι περιφερειακές συναντήσεις της Διεθνούς Φιλίας (ISGF) που πραγματοποιούνται κάθε 3 τρία χρόνια σε διαφορετική χώρα της Μεσογείου και στις οποίες συμμετέχουν μέλη της Διεθνούς Φιλίας από χώρες της περιοχής (Νότια Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή) αλλά και παρατηρητές από άλλες χώρες της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου. Πρόκειται για έναν πρωτοποριακό θεσμό ο οποίος εγκαινιάσθηκε στην Αθήνα το 1980 με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας και της φιλίας μεταξύ λαών με πολύ διαφορετικά πολιτισμικά, φυλετικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά.

Στην 16η Μεσογειακή Συνάντηση Διεθνούς Φιλίας έχουν δηλώσει συμμετοχή 195 ενήλικα μέλη-Παλαιοί Πρόσκοποι και Οδηγοί, από 17 χώρες καθώς και περισσότερα από 90 μέλη από την Ελλάδα.
 
Η Επιτροπή Συνδέσεως Παλαιών Προσκόπων και Οδηγών Ελλάδος (ΕΣΠΠΟΕ) εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Διεθνή Προσκοπική και Οδηγική Φιλία (ISGF). Συνδέει δύο οργανώσεις με ενήλικα μέλη, την Κεντρική Επιτροπή Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος (ΚΕΠΠΕ), η οποία λειτουργεί ως επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Π. (Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ) και το Τμήμα Συνεργασίας που αποτελεί Τμήμα Διοίκησης του ΣΕΟ (Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού).

Η Διεθνής Προσκοπική και Οδηγική Φιλία (ISGF) είναι μια παγκόσμια οργάνωση για ενήλικες που βασίζεται στα Προσκοπικά/Οδηγικά ιδανικά. Βοηθά τα μέλη της να διατηρούν τις αξίες που έμαθαν στις Οργανώσεις τους, να προσφέρουν υπηρεσίες στις κοινωνίες τους και να στηρίζουν ενεργά τον Προσκοπισμό και τον Οδηγισμό.

Η Διεθνής Προσκοπική και Οδηγική Φιλία ιδρύθηκε στη Λουκέρνη της Ελβετίας το 1953 και έχει έδρα τις Βρυξέλλες. Σήμερα αριθμεί 63 Εθνικές Οργανώσεις (National Scouts and Guide Fellowships) και έχει παρουσία σε άλλες 41 χώρες με μεμονωμένα μέλη ή Ομάδες μελών (CENTRAL BRANCH) σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα είναι από τα ιδρυτικά της μέλη.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.