ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με LED στο Παλαιό Φάληρο

0 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, 16:34

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με στόχο την ενεργειακή και οικονομική εξοικονόμηση, την ποιοτική αναβάθμιση αλλά και την ποιότητα και απόδοση του δημοτικού φωτισμού προχώρησε στην προμήθεια με ιδίους πόρους σύγχρονων, φιλικών προς το περιβάλλον λαμπτήρων, φωτιστικών σωμάτων και λοιπού ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

Η δράση αφορά 299 σύγχρονα φωτιστικά σώματα κορυφής LED ,ισχύος 69 W και 40 επιστύλια φωτιστικά σώματα οδοφωτισμού LED, ισχύος 118 W, το κόστος προμήθειας των οποίων ανήλθε σε 88.193 € πλέον ΦΠΑ μετά από σχετικό ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε για την προμήθεια τους.Το έργο χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά με ιδίους πόρους από τα ανταποδοτικά έσοδα του Δήμου ενώ ο χρόνος απόσβεσης της εν λόγω επένδυσης, από την εξοικονόμηση ενέργειας, υπολογίζεται σε λιγότερο από 3 χρόνια με βάση τις τρέχουσες τιμές των τιμολογίων ΔΕΗ (εξοικονόμηση στο λογαριασμό ΔΕΗ του Δήμου, μόνο από τα εν λόγω φωτιστικά, πλέον των 34.000€ / έτος χωρίς ΦΠΑ).

Εκτός όμως από οικονομικό όφελος από την λειτουργία των νέων σωμάτων σημαντικές είναι οι επιπτώσεις στην βελτίωση του δημοτικού φωτισμού με ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση του, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια και απόδοση με μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα για τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Στα πλαίσια της δράσης, τα νέα φωτιστικά σώματα ήδη έχουν τοποθετηθεί αμφίπλευρα σε όλο το μήκος της Λεωφ. Αγίας Βαρβάρας ενώ εντός των επομένων ημερών θα ολοκληρωθεί η σχετική αντικατάσταση και σε όλο το μήκος των οδών Ι.Φιξ και Ζησιμοπούλου.

Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η δράση αντικατάστασης των παλαιών φωτιστικών σωμάτων με ιδίους πόρους να συνεχιστεί και να επεκταθεί σε όλες τις κεντρικές οδούς της Πόλης ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων πραγματοποιείται από τα συνεργεία του ηλεκτρολόγων του Δήμου μας, εξοικονομώντας σημαντικά ποσά για το Δήμο (κόστος τοποθέτησης από ιδιώτη περίπου 20€/τεμ).Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.