ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου: Η αλήθεια για τον Ασύρματο

0 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, 20:18

Με αφορμή πρόσφατες ανακοινώσεις και δημοσιεύματα για τον Ασύρματο, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, επισημαίνει τα εξής:

1. Από το 1986, που έγινε η πρώτη παραχώρηση τμήματος του Ασυρμάτου από το Δημόσιο στο Δήμο, μέχρι και την τελευταία, που αφορά στο σύνολο της έκτασης, παραχωρείται η χρήση και όχι η κυριότητα του χώρου. (Απόφαση η ΕΤΑΔ 2667/6-4-2017 / Απόφαση Έγκρισης Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Δημητρίου 189/2017).

2. Στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου (ΦΕΚ 513Δ/2006), η χρήση του ακινήτου είναι: Αστικό πράσινο - Ελεύθεροι χώροι και Αθλητισμός, οπότε, σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ν.4389, εξαιρείται από την εκχώρηση στην ΕΕΣΥΠ (Υπερταμείο), παρ’ ότι το ΚΑΕΚ του έχει συμπεριληφθεί στα 10119 ΚΑΕΚ της Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 2317/19-6-2018).

3. Ο Ασύρματος αποτελεί εμβληματικό χώρο για το Δήμο Αγίου Δημητρίου και ανήκει αδιαπραγμάτευτα στο λαό του, μετά από δεκαετίες αγώνων. Η Διοίκηση του Δήμου εργάζεται για την υλοποίηση της ολοκληρωμένης μελέτης διαμόρφωσής του σε χώρο πρασίνου, άθλησης και πολιτισμού, που απετέλεσε και προϋπόθεση για την παραχώρησή του από τον Πρωθυπουργό. Άλλωστε, ήδη ολοκληρώθηκε η αποξήλωση των κεραιών και συνεχίζονται οι εργασίες κατεδάφισης της παλιάς καφετέριας.

4. Κάθε άλλη προσέγγιση του ζητήματος του Ασυρμάτου είτε περί απώλειάς του ως δημόσιου χώρου είτε περί ανατροπής του σχεδιασμού για την ανάπλασή του, είναι αβάσιμη και αποπροσανατολιστική.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.