ΓΔ: 630,72 -0,36% EUR/USD: 1,1346

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Βύρωνας: Ανακοίνωση - απάντηση της ΔΕΑΔΒ Α.Ε. στο Σωματείο Εργαζομένων

0 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, 16:00

Σε συνέχεια και προς απάντηση στο από Οκτωβρίου 2018 «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ» του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα σχετικά με την ένδικη αγωγή μέρους των εργαζομένων στην Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου σε βάρος αυτής και παρότι το Σωματείο αυτό δεν νομιμοποιείται να εκφέρει άποψη διότι δεν εκπροσωπεί νόμιμα τους ανωτέρω εργαζόμενους, αναφέρουμε τα παρακάτω:

Δυνάμει των ακόλουθων κατά χρονολογική σειρά νομοθετημάτων, ήτοι:

α/ Κεφάλαιο Α΄ του Ν. 3833/2010, άρθρα : 1 παρ. 2 και 5, 2 παρ. 1, 2 παρ. 2, 2 παρ. 5 και άρθρο 3,

β/ Ν. 3845/2010, άρθρα : 3 παρ. 4, 3 παρ. 6 και 7 παρ. 1 ,

γ/ Ερμηνευτικές Εγκύκλιοι του Υπουργείου Οικονομικών υπ’ αριθμ.: 2/14924/0022/1.4.2010 και 2/35981/0022/28.5.2010 ,

δ/ Ν. 4024/2011, άρθρο 16 παρ. 1,2,3,4 ,

ε/ Ν. 4093/2012, άρθρο 1 παρ. Γ , υποπαρ. Γ.1 ,

στ/ Ερμηνευτική Εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών υπ’ αριθμ. 2/85127/0022/22.11.2012 ,

ζ/ Ερμηνευτική Εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπ’ αριθμ. 29605/12.12.2012 ,

επιβλήθηκε νομοθετικά η κατάργηση όλων των επιδομάτων που αιτούνται στην ένδικη αγωγή τους οι εν λόγω εργαζόμενοι στην Δημοτική Επιχείρηση .

Είναι γνωστό ότι η «ΔΕΑΔΒ Α.Ε.» είναι δημόσια εμπορική επιχείρηση, προήλθε από μετατροπή της αρχικής, «Αμιγούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Βύρωνα» και λειτουργεί υπό αυτή την νομική μορφή από τον Δεκέμβριο του 2010 έως και σήμερα ως ΝΠΙΔ ΟΤΑ. Ανήκει στο Δημόσιο, το οποίο είναι ο πλειοψηφών και μοναδικός μέτοχός δια των Δήμων Βύρωνα και Καισαριανής και συμμετέχει κανονικά στην Διοίκηση και στην διαχείριση αυτής . Συνεπώς οι ανωτέρω αναφερόμενες νομοθετικές διατάξεις έχουν αναγκαστική εφαρμογή και στο προσωπικό της , αφού αποτελεί ΝΠΙΔ που ανήκει σε Ο.Τ.Α. Το γεγονός αυτό γνωρίζουν και συνομολογούν τόσον οι ενάγοντες εργαζόμενοί στο κείμενο της αγωγής τους της , όσο και το «Σωματείο των Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα» στο κείμενο του σχετικού «ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ» που εξέδωσε , αναφέροντας για διαχρονικό δικαίωμα των εργαζομένων που καταργήθηκε με τις μνημονιακές πολιτικές».

Η Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης και τα μέλη του ΔΣ αυτής είναι υποχρεωμένα να τηρούν τους νόμους του Κράτους και να προβάλλουν στα Δικαστήρια τα έννομα συμφέροντα της Επιχείρησης , αφήνοντας σ’ αυτά να κρίνουν αν οι νόμοι είναι αντεργατικοί ή όχι. Διαφορετικά κινδυνεύουν με ποινική δίωξη για απιστία και με καταλογισμό.

Διευκρινίζεται ότι η Δημοτική Επιχείρηση δεν διαχειρίζεται το δημοτικό Κοιμητήριο, όπως εσφαλμένα διατείνεται το «Σωματείο των Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα» , ούτε έχει μεγάλα ποσοστά κερδοφορίας , τα οποία θα πρέπει να διαθέτει παραβαίνοντας τους νόμους του Κράτους στους εργαζομένους της. Η διαχείριση των οικονομικών στοιχείων της Δημοτικής Επιχείρησης γίνεται από την Διοίκησή της και τους Μετόχους της, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, υπόκειται σε διαρκή έλεγχο από Ορκωτούς Λογιστές και από το Κεντρικό Κράτος και πάντα με επίγνωση ότι αφορά δημόσιο χρήμα προερχόμενο από τον συναλλασσόμενο Πολίτη , που πρέπει να επιστρέφει ανταποδοτικά σε εκείνον και όχι , κατά το δοκούν της εκάστοτε Διοίκησης της Επιχείρησης, στους εργαζόμενούς της.

Σχετικά με την αναφορά που γίνεται στην πολιτική προέλευση και τις πεποιθήσεις του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου της «ΔΕΑΔΒ Α.Ε.», κου Βασιλείου Πάγκαλου, καθώς και στην πρόσφατη πρωτόδικη καταδικαστική γι’ αυτόν απόφαση, επισημαίνουμε ότι, όταν πρόκειται για την διαχείριση δημοσίου χρήματος, δεν κρίνονται οι πολιτικές πεποιθήσεις κάθε ελεύθερου πολίτη, πολλώ δε μάλλον όταν αυτός βρίσκεται σε θέση ευθύνης και φέρει το βάρος ενός τόσο δύσκολου έργου, ούτε στήνονται λαϊκά δικαστήρια που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και πρακτικές. ‘Αλλωστε , η δικαστική αυτή απόφαση θα ελεγχθεί από δευτεροβάθμιο δικαστήριο, στο οποίο είναι βέβαιο ότι θα καταρριφθεί η κατηγορία για δήθεν ανασφάλιστη εργασία.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.