ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Βουλιαγμένη: Αντιδρά ο Δήμος στην πρόθεση της εκκλησίας να αξιοποιήσει τη Φασκομηλιά

0 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, 22:11

Το θέμα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα. Είναι γνωστό πως από καιρό σε καιρό εκκλησιαστικοί παράγοντες αναφέρονται στις προθέσεις της εκκλησίας για αξιοποίηση εδαφικών εκτάσεων ειδικότερα στη Βουλιαγμένη. 

Στις αρχές του 2014 ο τότε δήμαρχος Σπύρος Πανάς είχε ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για την πρόθεση της εκκλησίας να αξιοποιήσει αυτό που ονομάζεται "εκκλησιαστική περιουσία" ανάμεσα στην οποία βρίσκεται και ο λόφος της Φασκομηλιάς στη Βουλιαγμένη. 

Σε συζήτηση που είχε γίνει τότε προ ημερήσιας διάταξης, είχε δηλώσει πως τα σχέδια αυτά είναι παλιά, δεν είναι καινούργια. "Θέλουν τη Φασκομηλιά, το Μπαράκο από την εκβολή του ρέματος του Κόρμπι έως και τη Λουμπάρδα, όμως, δεν θα τους αφήσουμε ανεξέλεγκτους να κάνουν ότι θέλουν", είπε. "Θα βρουν όλο το δημοτικό συμβούλιο απέναντί τους". 

Από τότε το θέμα φαινόταν "παγωμένο" μέχρι που από τον Γενικό Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών Επίσκοπο Σαλώνων Αντώνιο πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η Εκκλησία δεν έχει ξεχάσει αυτά τα σχέδια. Στις προθέσεις της είναι να "αξιοποιήσει" τις εκτάσεις ιδιοκτησίας της στη Βουλιαγμένη και τη Φασκομηλιά.

Μετά από τη δημοσιοποίηση αυτών των προθέσεων ο σημερινός δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:  

Κωνσταντέλλος:  To νομικό επιτελείο ετοιμάζεται για την προσφυγή της Εκκλησίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο 

«Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης χαρακτηρίζεται από φυσικό τοπίο το οποίο αποτελείται από παραλιακό μέτωπο περίπου 50 χιλιομέτρων, περιαστικό δάσος και ελεύθερους, πράσινους χώρους εντός του οικιστικού ιστού. 

Το γεγονός αυτό προσδίδει στην πόλη μας μοναδικό χαρακτήρα και παρέχει στους κατοίκους μας υψηλού επιπέδου ποιότητα ζωής. Πεποίθηση της Δημοτικής Αρχής είναι πως οποιαδήποτε μορφή αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας εντός των ορίων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι ελεύθεροι χώροι και ο συντελεστής πρασίνου της πόλης με αρνητικές συνέπειες στην συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων. 

Συνεπώς όπως ήδη έχουμε ενημερώσει την Εκκλησία της Ελλάδος σε ανώτατο επίπεδο, δεν είναι στις προθέσεις μας να συναινέσουμε σε οποιοδήποτε αίτημα ή προσπάθεια αξιοποίησης που θα αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της πόλης μας. 

Για το λόγω αυτό, το νομικό επιτελείο του Δήμου είναι σε διαδικασία προετοιμασίας να αντιμετωπίσει την προσφυγή της Εκκλησίας στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια με σειρά ισχυρών νομικών επιχειρημάτων. Μοναδικός στόχος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι η διαφύλαξη του περιβάλλοντος και της φυσιογνωμίας της πόλης μας». 

  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.