ΒΟΥΛΑ

Ολοκληρώθηκε η δράση κατά της βίας των γυναικών EVA-FEM

0 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, 20:41

To πρόγραμμα κατά της βίας των γυναικών EVA-FEM υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τις 24 έως τις 30 Σεπτεμβρίου στην πόλη μας, όπου συμμετείχαν 47 κορίτσια και γυναίκες από έξι ευρωπαϊκές χώρες με σοβαρό σωματικό ή και ψυχικό τραύμα και προβλήματα ψυχικής υγείας, εκ των οποίων οι τρεις μετακινούνταν με αναπηρικά αμαξίδια.

Υπεύθυνοι για την υλοποίηση του προγράμματος ήταν η Ομοσπονδία IKKAIDO της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Σκοπίων και ο Αθλητικός Σύλλογος Οκινάουα Καράτε «Λεύκαρος» με την αρωγή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Μέρος της χρηματοδότησης της δράσης ήταν από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Erasmus» αλλά η κύρια πηγή ήταν η δωρεάν εθελοντική προσφορά των επαγγελματιών του Δήμου οι οποίοι ανέλαβαν συνολικά τη σίτιση των κοριτσιών, τους χώρους εκπαίδευσης ενώ συνέδραμα στα έξοδα διαμονής και μετακίνησης τους.

H Ομοσπονδία της Ikkaido (http://ikkaido.com/) είναι μια μη κερδοσκοπική, διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση η οποία σκοπό έχει να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων. Η Ikkaido δημιούργησε ένα έργο για την ανάπτυξη μιας σειράς βίο-ψυχοκοινωνικών ενοτήτων με βάση τις πολεμικές τέχνες και την αυτοάμυνα, προκειμένου να ενισχυθούν οι γυναίκες και τα κορίτσια και το ονόμασε EVA-FEM.Το EVA-FEM ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018 για πάνω από 120 γυναίκες και κορίτσια από 6 χώρες, που υπέστησαν σωματική ή σεξουαλική βία, με αναπηρία (ειδικά τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης), παιδιά χωρισμένων γονιών, ορφανά, εκδιδόμενες γυναίκες και θύματα οικογενειακής βίας, ή θύματα από καταστροφές. Όλες είναι ηλικίας μεταξύ 14 και 27 ετών και η καθεμία είχε αντιμετωπίσει ένα γεγονός που της άλλαξε τη ζωή.

Η πρωτοβουλία αυτή στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δεν θα μπορούσε να ευοδωθεί χωρίς την έμπρακτη στήριξή των τοπικών επιχειρήσεων. Η άμεση ανταπόκριση όλων των φορέων στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής, απέδειξε τον αλληλέγγυο, ανθρώπινο χαρακτήρα της τοπικής μας κοινωνίας και ανέδειξε το υψηλό αίσθημα φιλοξενίας που διακρίνει τον Δήμο μας.Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και οι διοργανωτές του προγράμματος ευχαριστούν τις ακόλουθες επιχειρήσεις για την προσφορά τους:

Office Plus Business Center, Εστιατόριο «Τρύπια βάρκα», Aiolos International Football Club, Φούρνος Πάτσης, Υπογραφή Στέργιου, Vegan Nation, Κτήμα Μπραιμνιώτη, Castello Pizza, Κεμπαπτζίδικο το Γνήσιον, GR Tours, Apollonia Hotel Appartments

Το Μουσείο Ακρόπολης και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη δωρεάν ξενάγηση της ομάδας στους χώρους.

Η αρωγή των συμπολιτών μας σε τέτοιου είδους δράσεις και η άμεση ανταπόκριση τους σε κάθε κάλεσμα για κοινωνική προσφορά συνεισφέρουν ουσιαστικά στη δημιουργία μιας κοινωνίας προσφοράς και αλληλεγγύης.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.