ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στην Αργυρούπολη

0 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, 11:49

Τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) Πολιτικής Προστασίας πραγματοποίησε ο δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018,  στη Λ. Αργυρουπόλεως 94-96, στον 1ο όροφο του Εμπορικού Κέντρου Αργυρούπολης.

Παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου, δημοτικών συμβούλων αλλά και εθελοντών από γειτονικούς δήμους εγκαινιάστηκε ο χώρος που θα στεγάζει όλο τον εξειδικευμένο τεχνολογικό εξοπλισμό που έχει προμηθευτεί ο Δήμος για τη διαχείριση των θερμικών ανιχνευτών έγκαιρης προειδοποίησης πυρκαγιάς στο βουνό, το ψηφιακό σύστημα επικοινωνιών τελευταίας γενιάς, την ψηφιακή χαρτογράφηση της Πόλης και του Υμηττού αλλά και τα Επιχειρησιακά Σχέδια Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών. 

Επίσης θα υπάρχει διαθέσιμος χώρος για συνεδριάσεις και θεωρητικές εκπαιδεύσεις Εθελοντών, Υπηρεσιακών και Πολιτών. "Είμαι από τους πολύ τυχερούς ανθρώπους γιατί περιστοιχίζομαι από άξιους συνεργάτες. Όσο ικανός και να είναι κάποιος, μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Έχω δίπλα μου τους καλύτερους και τα αποτελέσματα είναι φανερά, όχι μόνο στην Πολιτική Προστασία αλλά και σ' ολόκληρο το Δήμο" τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος στη σύντομη ομιλία του. 

"Βρεθήκαμε ανοχύρωτοι στη μεγάλη φωτιά του Υμηττού, ξεκινήσαμε από το μηδέν για να οργανώσουμε την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας, μάθαμε από ομάδες γειτονικών μας δήμων και σήμερα είμαστε περήφανοι για τα αποτελέσματα, όπως είμαστε υπερήφανοι και για τη μεγάλη μας εθελοντική οικογένεια" είπε. 


Γιάννης Κωνσταντάτος, Βασίλης Κρητικός (αριστερά). 

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους εκπροσώπους της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Γλυφάδας και Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης κυρίους Θεοδοσόπουλο και Σωτηρόπουλο αντίστοιχα και στην άψογη συνεργασία που έχουν μέχρι σήμερα. 

Ειδικότερη αναφορά έκανε στον εθελοντή Σπύρο Μανίκα, ο οποίος εργάστηκε όλο το καλοκαίρι ακατάπαυστα για την προετοιμασία του χώρου, ευχαρίστησε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Κρητικό, τη διοίκηση του δήμου κι όλους όσοι έχουν αγκαλιάσει τον εθελοντισμό.  

 "Αυτός ο χώρος δεν είναι απλά το σπίτι των εθελοντών για να συζητάμε" είπε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας αντιδήμαρχος Βασίλης Κρητικός. Είναι η στέγη απ' όπου θα γίνεται η διαχείριση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας περιουσίας σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Ο στόχος της διοίκησης είναι να υπηρετήσει το σκοπό αυτό". 


Βασίλης Κρητικός, Χρήστος Κανελλίδης και Σπύρος Μανίκας. 

Σε τρεις ανθρώπους απέδωσε την επιτυχία της οργάνωσης της Πολιτικής Προστασίας και την εικόνα που έχει η αίθουσα που θα στεγάσει το επιχειρησιακό μέρος ο Χρήστος Κανελλίδης. 

Δήμαρχος, ο οποίος αν και ζούμε στην εποχή που πολύ λένε πολλά αλλά κάνουν λίγα, υλοποίησε πάραυτα το αίτημα για τη στέγη, ο Βασίλης Κρητικός που μας εμπνέει και ο Σπύρος Μανίκας που χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε αυτή την άρτια οργανωμένη αίθουσα. Δεν ξέρω αν άλλοι δήμοι διαθέτουν τέτοιο επιχειρησιακό κέντρο" είπε και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και ο ίδιος τους εκπροσώπους των εθελοντικών ομάδων των γειτονικών δήμων και τον διοικητή του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ελληνικού για την άψογη συνεργασία. 

Παρόντες ήταν δημοτικοί σύμβουλοι, εθελοντές και πολλοί πολίτες.

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.