ΓΔ: 636,84 -0,66% EUR/USD: 1,1264

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Γάλλοι φοιτητές επισκέφθηκαν το Πάρκο του Φλοίσβου και το Βοτανόκηπο

0 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, 22:41

Καθηγητές και σπουδαστές αρχιτεκτονικής τοπίου από την αντίστοιχη σχολή που εδρεύει στην πόλη Plomelin της Γαλλίας, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου το Πάρκο του Φλοίσβου στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής στην Ελλάδα. 

Η προϊσταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, Αντωνία Φύκιρη, στο καλωσόρισμά της ευχαρίστησε τη σχολή για την επιλογή να επισκεφθούν το Πάρκο του Φλοίσβου και τόνισε ότι ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου πάντα συνδράμει αντίστοιχες δράσεις παιδείας και ενημέρωσης, ιδιαίτερα για μαθητές και σπουδαστές. Κατά την ξενάγηση οι επισκέπτες ενημερώθηκαν με πληροφορίες που αφορούσαν στην ανάπλαση και στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της πόλης. 

Ιδιαίτερο θαυμασμό τους προκάλεσε η ανάπτυξη των χώρων πρασίνου του Δήμου κατά μήκος της θάλασσας, όπου η επολογή της φυτεμένης βλάστησης, προσαρμόζεται απόλυτα στις ιδιάζουσες κλιματολογικές συνθήκες. 

Οι επισκέπτες επέδειξαν επίσης ξεχωριστό ενδιαφέρον κατά την ξενάγησή τους για τον πρότυπο Βοτανόκηπο με τα αντιπροσωπευτικά είδη της ελληνικής χλωρίδες, αλλά και το πρωτότυπο σύστημα εξοικονόμησης νερού μέσω της αποστράγγισης των όμβριων υδάτων. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές επέλεξαν να επισκεφθούν μόνο δύο σημεία επαγγελματικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα, τον Εθνικό Κήπο και το Πάρκο του Φλοίσβου, αξιολογώντας ιδιαίτερα θετικά την οργάνωση, τη βιοποικιλότητα και τη διαχείριση του Πάρκου.  


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.