Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου: Κουβέντα για την «ταμπακιέρα» από την κα Ανδρούτσου

0 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, 12:22

Σε ανακοίνωσή της η "Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου", κατηγορεί τη δημοτική αρχή της Μαρίας Ανδρούτσου πως η σιωπή της είναι εκκωφαντική σχετικά με την εκχώρηση της έκτασης του Ασυρμάτου στο Υπερταμείο.

Όπως αναφέρει η "Πρωτοβουλία" αντί για τοποθέτηση επί της ουσίας γι' αυτό καθ' αυτό το γεγονός, η δήμαρχος "πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα" απαντώντας με ανακοίνωση αναφορικά με τα έργα που άρχισαν να γίνονται στον Ασύρματο αποφεύγοντας να "θίξει  τους πολιτικούς της εταίρους στο ΣΥΡΙΖΑ".

Επίσης, τονίζει πως η έκταση δεν παραχωρήθηκε και ιδιοκτησιακά στο Δήμο παρά μόνο η χρήση της για 30 χρόνια. Όπως τονίζει, "ανήκει στην ΕΤΑΔ, δηλαδή στο δημόσιο και γι' αυτό το λόγο πέρασε στο Υπερταμείο". 

Η ανακοίνωση

Η αποκάλυψη της μεταβίβασης στο Υπερταμείο του Ασυρμάτου και άλλων κτιρίων και οικοπέδων εντός των ορίων του Αγίου Δημητρίου προκάλεσε αίσθηση στη δημόσια σφαίρα. Ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε η εκκωφαντική σιωπή για ημέρες εκ μέρους της δημοτικής αρχής στα συνεχή αιτήματα απλών πολιτών για πληροφόρηση και διευκρινήσεις γύρω από το αληθές ή μη της είδησης.

Μετά από τέσσερις ημέρες η κα Ανδρούτσου επέλεξε αντί να τοποθετηθεί για την ουσία της υπόθεσης να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα», απαντώντας με μια ανακοίνωση αναφορικά με τα έργα που άρχισαν να γίνονται για την ανάπλαση του Ασυρμάτου. Για την «ταμπακιέρα» όμως η σιωπή καλά κρατεί. Βέβαια υπήρξαν τοποθετήσεις, όχι επίσημες αλλά ενδεικτικές της γραμμής που τηρεί η ομάδα της κας Ανδρούτσου, ότι το ζήτημα του Ασυρμάτου έχει διευθετηθεί οριστικά με την παραχώρησή του από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.) επ' αόριστον και χωρίς αντάλλαγμα. Φυσικά ουδέν ψευδέστερον από αυτό.

Η υπόθεση του Ασυρμάτου, όσο και αν προσπαθεί η δημοτική αρχή να θολώσει τα νερά, είναι σαφής και ξεκάθαρη: η έκταση δεν έχει εκχωρηθεί ιδιοκτησιακά στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, αλλά μόνο προς χρήση για περίοδο 30 ετών και υπό συγκεκριμένους όρους. Η κυριότητα παραμένει στην ΕΤΑΔ και για αυτό μεταβιβάστηκε ως εγγύηση στο Υπερταμείο, με έδρα το Λουξεμβούργο. Αυτήν την αλήθεια επιδιώκει να αποκρύψει η κα Ανδρούτσου και οι υποστηρικτές της. Από αυτήν την πραγματικότητα δεν θα της επιτρέψουμε να ξεφύγει, όσο και αν αποφεύγει να μιλήσει για την ουσία για να μην θίξει τους πολιτικούς της εταίρους στο ΣΥΡΙΖΑ. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.