ΑΛΙΜΟΣ

Δήμαρχος Αλίμου: Στα παλιά της παπούτσια έγραψε η υπουργός τη διαβούλευση για τη Μαρίνα

0 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, 20:11

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ενημέρωσε το σώμα σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης της Μαρίνας Αλίμου, σχολιάζοντας  αρνητικά τις ενέργειες του αρμόδιου Υπουργείου Τουρισμού. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος, η υπουργός Τουρισμού και ενώ η διαβούλευση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί, εξέδωσε την άδεια λειτουργίας της Μαρίνας.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας ο δήμος έπρεπε να έχει στείλει τις απόψεις στο αρμόδιο υπουργείο έως τις 26 Σεπτεμβρίου. Η άδεια αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 18 Σεπτεμβρίου, πράγμα που επιβεβαιώνει αυτό που είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος ότι, η κυρία Κουντουρά έγραψε στα "παλιά της παπούτσια" τη διαβούλευση στον Άλιμο. 

"Η υπουργός έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τη διαβούλευση, κι ενώ η συγκεκριμένη διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη και ο δήμος είχε στείλει τις αποφάσεις που είχε πάρει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, η υπουργός, εξέδωσε την άδεια λειτουργίας" τόνισε. 

Και συνέχισε λέγοντας:  "Δυστυχώς, αυτά είναι πράγματα που λογικά, θεσμικά, νομικά και πολιτικά, δεν στέκουν. Κι αυτό γιατί δεν μπορεί η υπουργός να εκδίδει την απόφαση πριν ολοκληρωθεί η διαβούλευση. Αυτό σημαίνει ότι η υπουργός γράφει "στα παλιά της παπούτσια", όχι μόνο τη διαδικασία διαβούλευσης, αλλά και τις μελέτες και της αποφάσεις των άλλων, συναρμόδιων, φορέων και εκδίδει ερήμην τους μία δική της απόφαση. 

Αντιλαμβάνεστε, ασφαλώς, πως, εκτός των άλλων, αυτή η απόφαση πάσχει εγκυρότητας, διότι εξεδόθη κατά παράβαση των όσων προβλέπει ο νόμος για τέτοιες πράξεις της διοίκησης. 

Αυτό που έχουμε να κάνουμε κατά την άποψή μου, και εφ' όσον συμφωνήσουμε όλες οι παρατάξεις είναι να προσβάλουμε διοικητικά αυτή την απόφαση, γιατί είναι μία άθλια απόφαση, και στη συνέχεια θα δούμε τι άλλο θα κάνουμε". 

Να σημειωθεί πως στη δική του τοποθέτηση ο τ. δήμαρχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης σήμερα Θάνος Ορφανός, συμφώνησε με τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη, χαρακτηρίζοντας την αδειοδότηση του υπουργείου ως "απαράδεκτη".   

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.