ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Ελληνικό - Αργυρούπολη: Σφοδρή αντίδραση του Δημάρχου για τα 13 ακίνητα που περνούν στο Υπερταμείο

0 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, 17:11

Σημαντικά δημοτικά ακίνητα που χρησιμοποιούνται καθημερινά από τους πολίτες του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, περνούν στο Υπερταμείο, σύμφωνα με τους πίνακες που κατήρτησε το Υπουργείο Οικονομικών.

Δεκατρία ακίνητα, που έχτισαν οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου όπως το Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης, το Πέτρινο Θέατρο, το Εκθεσιακό Κέντρο, το Σπίτι της Γυμναστικής, χώροι πρασίνου, Νηπιαγωγείο, Παιδική Χαρά κ. ά. βρίσκονται ανάμεσα στα 10.000 και πλέον ακίνητα απ' όλη την επικράτεια, που πηγαίνουν στα χέρια των δανειστών. 

"Είναι ακίνητα που έκτισαν οι προηγούμενες διοικήσεις της Αργυρούπολης από τον ιδρώτα του λαού αυτής της πόλης Σε οικόπεδα που διεκδικεί το ελληνικό δημόσιο καταχρηστικά και τα οποία γλυτώσαμε με δικούς μας αγώνες 40 χρόνια τώρα από τους καταπατητές Νασταίους" δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος.

Για το θέμα αυτό που απασχολεί την επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες και έχει ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων σ' όλους τους δήμους που βλέπουν τη δημοτική τους περιουσία να φιγουράρει στη λίστα των υπό εκχώρηση ακινήτων του υπουργείου Οικονομικών, ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη της Νομικής του Υπηρεσίας, με τους επικεφαλείς των παρατάξεων και το λαό της πόλης προκειμένου να αποφασίσουν τον τρόπο αντίδρασης. 

"Είμαστε αποφασισμένοι να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη" δήλωσε ο δήμαρχος. "Θα ξεκινήσουμε ένα δικαστικό αγώνα μέχρι ν' αλλάξει αυτή η απόφαση της κεντρικής διοίκησης. Κάτω τα χέρια από τη δημοτική μας περιουσία". 

Τα ακίνητα που εκχωρούνται
 
Οι χάρτες

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.