ΑΛΙΜΟΣ

Στο Υπερταμείο 24 ακίνητα του Δήμου Αλίμου ανάμεσά τους και το αρχαίο θέατρο του Ευωνύμου!

Ρεπορτάζ: Νικόλας Κονταρίνης 1 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, 13:02

Ανάμεσα στους Δήμους που είδαν περιουσιακά τους στοιχεία να περνούν στα χέρια των δανειστών μέσω του Υπερταμείου, βρίσκεται και ο Δήμος Αλίμου. 

Εικοσιτέσσερα τον αριθμό είναι τα ακίνητα που βρίσκονται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών, ανάμεσά τους αθλητικοί χώροι, ιεροί ναοί, παραλιακές εκτάσεις στο Α' Αλίπεδο, το αρχαίο θέατρο του Ευωνύμου αλλά και το... συμμαχικό νεκροταφείο!

Πρωτόγνωρο και συνάμα λυπηρό χαρακτήρισε το γεγονός αυτό ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης κατά τη διάρκεια συζήτησης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και πρότεινε να προσφύγουν ακόμα και στα δικαστήρια προκειμένου να αποτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης. 

"Μέσα στο καλοκαίρι" είπε, "εξεδόθησαν τα ΦΕΚ 2317/Β και 2320/Β με τα οποία μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο, χιλιάδες ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου, για οποιαδήποτε εκμετάλλευση, αποκλειστικά και μόνο για να εξυπηρετηθεί το δημόσιο χρέος προς τους δανειστές μας. 

Στο Υπερταμείο πέρασε και το συμμαχικό νεκροταφείο! Αυτό κι αν είναι για γέλια και για κλάματα. Το συμμαχικό νεκροταφείο βεβαίως, δεν είναι δημόσιο ακίνητο. Άρα και τυπικά δεν είναι έγκυρο και αυτό που κάνανε. Εν πάσει περιπτώσει παραχωρήθηκαν από την κυβέρνηση στο Υπερταμείο πολλά ακίνητα του δήμου μας, ανάμεσά τους αθλητικοί χώροι, ιεροί ναοί κ. ά. 

Για όλα αυτά και για άλλα που δεν γνωρίζουμε ακόμη ότι έχουν παραχωρηθεί, προτείνω για τα 24 ακίνητα του δήμου μας να επιδιώξουμε να διορθωθούν αυτές οι παραχωρήσεις και αν όχι, να κινηθούμε δικαστικά και να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε".  

Λυπηρό χαρακτήρισε επίσης το γεγονός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Θάνος Ορφανός, τονίζοντας πως πρέπει να απευθυνθούν ως δήμος, σε νομικούς που ασχολούνται με τέτοιας φύσης ζητήματα. "Άποψή μου είναι πως πρέπει να προσφύγουμε στην υψηλότερη βαθμίδα της δικαιοσύνης για να σώσουμε - αν μπορούμε να σώσουμε - ότι είναι δυνατόν για το δήμος μας, όπως π.χ. το αρχαίο θέατρο του Ευωνύμου". 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι άλλες παρατάξεις εκτός από την παράταξη "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι" της κυρίας Μπελιά (ΣΥΡΙΖΑ), που επέλεξε να αναφερθεί σε άλλα θέματα εκτός του συγκεκριμένου. 

Ακολουθούν οι πίνακες με τα 25 ακίνητα του δήμου Αλίμου που περνούν στο Υπερταμείο


Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Π.Β. 12.10.18
Δήμαρχε Β. Ξένε κρίμα στις προσπάθειες σου και κρίμα στους κόπους μου. ΚΡΊΜΑ και πάλι ΚΡΙΜΑ.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.