ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Άγιος Δημήτριος: Και ο Ασύρματος στα χέρια των δανειστών

0 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, 12:09

Ανάμεσα στα ακίνητα που περνούν στο Υπερταμείο βρίσκεται και η έκταση του Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο, η οποία είχε παραχωρηθεί στο Δήμο και μάλιστα σε εκδήλωση που είχε οργανώνει η δημοτική αρχή το 2016, είχε παραστεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είχε τονίσει τότε ότι έκλεισε ένας κύκλος διεκδικήσεων 30 χρόνων με τον καλύτερο τρόπο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Παναγιώτης Λασκαρίδης, Δικηγόρος, επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης  στον Άγιο Δημήτριο, η έκταση του Ασυρμάτου για την οποία υπήρχε χρόνια διεκδίκηση για να περιέλθει στο Δήμο, τελικά μαζί με άλλα 13 ακίνητα περνά στα χέρια των δανειστών.  

Καταγράφοντας τη διαμαρτυρία της δημοτικής του ομάδας κατηγορεί τη δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου για αποσιώπηση του θέματος, την καλεί  να πάρει θέση και να ενημερώσει τους δημότες σχετικά. 

Η ανακοίνωση

Ο ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ


​Η Διοίκηση του Υπερταμείου, που βρίσκεται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο των δανειστών, δεν αρκέστηκε στην περιουσία που μέχρι πρόσφατα της είχε εκχωρηθεί, αλλά ζήτησε με επιστολή της, στις 14 Ιουνίου 2018, να μεταφερθούν στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» που είναι θυγατρική του εταιρεία, άλλα 10.119 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου».

​Άμεσα και πρόθυμα η Ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στην απαίτηση αυτή των Δανειστών και με την αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β’ 2320 / 19-6-2018) μεταβίβασε στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. 10.119 ακίνητα, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ. και ενήργησε ερήμην των Τοπικών Κοινωνιών που χρησιμοποιούν, αξιοποιούν ή διεκδικούν προς αξιοποίηση τα συγκεκριμένα ακίνητα.

​Είναι δε χαρακτηριστικό ότι την ίδια μέρα εκδόθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, η εξουσιοδότηση προς τον Υπουργό Οικονομικών (απόφαση 86 ΦΕΚ Β’ 2317/19-6-18) και το σχετικό ΦΕΚ για τη μεταβίβασή τους, όπου τα 10.119 ακίνητα αναφέρονται μόνο με τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), χωρίς καμία περιγραφή της θέσης, της έκτασης, της χρήσης, και των λοιπών τους στοιχείων, σε μια προσπάθεια να αποφύγει η Κυβέρνηση τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

​Τα 14 από τα 10.119 ακίνητα βρίσκονται εντός του Δήμου Αγίου Δημητρίου με α/α 477 έως και 490. Κατόπιν ελέγχου που διενήργησα στα κτηματολογικά φύλλα του Δήμου Αγίου Δημητρίου, που τηρούνται στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηλιουπόλεως, διαπίστωσα ότι, ανάμεσα στα ακίνητα αυτά είναι και ολόκληρη η έκταση του ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ!!!

​Ο Ασύρματός μας, που διεκδικούσαμε και αγωνιζόμασταν τόσα χρόνια να περιέλθει στον Δήμο μας, και στους δημότες του Αγίου Δημητρίου, είναι γεγονός ότι παραχωρείται με την παραπάνω υπουργική απόφαση στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε., δηλαδή στο Υπερταμείο των δανειστών, μαζί με άλλα 13 ακίνητα (παιδικές χαρές, σχολεία και χαρακτηρισμένοι χώροι πρασίνου), που βρίσκονται στον Δήμο μας και με άλλα δεκάδες χιλιάδες σημαντικά ακίνητα και ιστορικά μνημεία σε όλη την Ελλάδα!!!

​Η Δημοτική μας Ομάδα, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λασκαρίδη, Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη σε βάρος του λαού του Αγίου Δημητρίου.

​Καταγγέλλουμε δε ότι η Δημοτική Αρχή δεν προέβη σε καμία ενέργεια προκειμένου να αποτρέψει την κατάσταση αυτή. Δεν έπραξε δε ούτε τη στοιχειώδη υποχρέωση της να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Λαό του Αγίου Δημητρίου για το γεγονός αυτό, αποσιωπώντας ένα τόσο σοβαρό θέμα!!!

​Καλούμε όλους τους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου να αγωνιστούμε μαζί και να προστατεύσουμε τον Ασύρματο μας και τα υπόλοιπα 13 ακίνητα που βρίσκονται εντός ορίων του Δήμου μας.

​Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να πάρει θέση απέναντι σε αυτή τη κατάσταση και να μας ενημερώσει έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, τί ενέργειες έχουν γίνει για την αποτροπή της δυσάρεστης αυτής εξέλιξης για τον δήμο μας και σε ποιες ενέργειες θα προβεί, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη χρήση και αξιοποίηση των εν λόγω ακινήτων από τον Δήμο και την Τοπική Κοινωνία και την εν γένει υπεράσπιση του Δημοσίου Συμφέροντος και της Δημόσιας Περιουσίας;

Ο ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ...ΤΩΡΑ!

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.