ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Α. Παχατουρίδης: Δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα

2 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 18:38

Για στοχοποίηση από γνωστούς-άγνωστους «κύκλους» κάνει λόγο ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, τονίζοντας πως το μήνυμα που θέλει να στείλει είναι ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα, τα δικά του και της συζύγου του, ήταν κανονικά δηλωμένα στις ετήσιες φορολογικές δηλώσεις και στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (Ε-9), ενώ όλα δικαιολογούνται πλήρως, από τα δηλωμένα και φορολογημένα ετήσια εισοδήματά τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Α. Παχατουρίδη:

«Εν αρχή… προεκλογικών εξαγγελιών και ανακοινώσεων, οι γνωστοί-άγνωστοι «κύκλοι» αποφάσισαν να στοχοποιήσουν εμένα.

Επειδή οι αιρετοί οφείλουμε «τα εν οίκω... εν Δήμω», θα παραθέσω μόνο ορισμένα από τα στοιχεία που παρέλειψαν να «αναπαράγουν»:

1. Ο ορκωτός ελεγκτής που όρισε η ίδια η Βουλή και διενήργησε τον έλεγχο, αποφαίνεται ρητά:

«Θα πρέπει όμως να τονίσουμε, ότι στο χρονικό αυτό διάστημα (2007-2015), δεν επήλθε αύξηση της περιουσίας του κ. Παχατουρίδη, η οποία να μη δύναται να αιτιολογηθεί συνολικά, από τα δηλούμενα εισοδήματά του και το προϊόν του ληφθέντος από τη Eurobank Εργασίας δανείου».

2. Ο Αντεπίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που επελήφθη του θέματος, αποφαίνεται ότι:«δεν προκύπτουν τα απαιτούμενα στοιχεία, για να ασκηθεί αίτηση καταλογισμού από τον Γενικό Επίτροπο Επικρατείας».

3. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών, που έκανε απαλλακτική πρόταση προς το Συμβούλιο, διαπιστώνει ότι: «Εκ των αντιγράφων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από το έτος 2002, πριν αναλάβει Δήμαρχος, μέχρι και το έτος 2017, υπερκαλύπτει το σύνολο των ανευρεθέντων ποσών, καθώς και των εταιρικών μεριδίων».

4. Η ίδια η Τράπεζα αναφέρει: «η εκταμίευση του δανείου ήταν σύμφωνη με τους κανόνες ορθής τραπεζικής πρακτικής, που διέπουν την χορήγηση των δανείων».

Όλα, μα όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα, τα δικά μου και της συζύγου μου, ήσαν κανονικότατα δηλωμένα στις ετήσιες φορολογικές μας δηλώσεις και στις δηλώσεις περιουσιακής μας κατάστασης (Ε-9) και όλα δικαιολογούνται πλήρως, από τα δηλωμένα και φορολογημένα ετήσια εισοδήματά μας.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην τελική και ουσιαστική κρίση της δικαιοσύνης και

Ας λάβουν επιτέλους κάποιοι το μήνυμα:

Δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα.» 

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
kostas 22.09.18
νομιζω όποιον ψαξουν κατι θα βρουν....ακουγονται πολλα ..ιδίως στα νοτια...για κωνσταντελλο...κωνσταντατο..παπανικολάου...στο φαληρο...κλπκλπ....Παντα θα υπάρχουν τετοια φαινόμενα...το θέμα είναι να γινεται και εργο..και αυτος έκανε πολύ. Νομίζω ειναι αθωος..και αυτο θα δείξει η δικαιοσύνη.Το περιστέρι άλλαξε από τον Παχατουρίδη
Απάντηση
thanasis Χ 22.09.18
δυστυχώς....στην τοπικη αυτοδιοίκηση 9/10 έχουν λερωμένη φωλιά. Η δικαισύνη θα δείξει. Επλίζω να ανήκει σε αυτούς που είναι ΟΚ.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.