ΓΛΥΦΑΔΑ

"Δυνατή Γλυφάδα": Τα έργα και οι ημέρες της δημοτικής αρχής Παπανικολάου

2 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 11:42
Έργα και ημέρες του Δημάρχου Γλυφάδας όπως τα σκιαγραφεί η αξιωματική αντιπολίτευση

Σε μία σειρά θεμάτων που απασχόλησαν την κοινή γνώμη της Γλυφάδας και μερικά από αυτά βρίσκονται προς διερεύνηση από τη δικαιοσύνη αναφέρεται η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης "Δυνατή Γλυφάδα" του πρώην δημάρχου Κώστα Κόκκορη. 

Ανάμεσά τους το μεγαλύτερο, το θέμα των παράνομων όπως χαρακτηρίζονται, δια περιφοράς αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που παρήγαγαν οικονομικά αποτελέσματα της τάξης περίπου των 10 εκ. ευρώ και που βρίσκονται προς διερεύνηση στη δικαιοσύνη. 

Επίσης, οι ακυρώσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ως παράνομες, με πιο πρόσφατη αυτή της εκλογής νέου Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επισημαίνεται πως η κατασκευή των νέων πεζοδρομίων στην πόλη, ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό και σε πολλές περιπτώσεις αμφισβητείται η αναγκαιότητά του, σύμφωνα με το νόμο, είναι ανταποδοτικό και το κόστος βαρύνει τους ιδιοκτήτες. Το γνωρίζουν αυτό οι ιδιοκτήτες, αναρωτιέται η αντιπολίτευση; 

Επί τη ευκαιρία να πούμε και για τις διάφορες άλλες παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής -- θα αναφερθούμε εκτενέστερα - όπως π.χ. τη δημιουργία νησίδας στην Κ. Αθανάτου.

Πραγματικά είναι στις προθέσεις της δημοτικής αρχής η δημιουργία της όπως μας διαβεβαίωσαν από το περιβάλλον του δημάρχου; 

Και αν ναι, είναι αυτός ο λόγος που θα ξηλωθούν τα πεζοδρόμια που είναι σε καλή κατάσταση - για να στενέψουν όπως λένε κάτοικοι της περιοχής;

Υπήρχε αυτή η πρόβλεψη στην τελευταία κυκλοφοριακή μελέτη που έγινε επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής; 

Να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη νησίδα όπως μας ανέφερε το στενό περιβάλλον του δημάρχου δεν υπάρχει προς το παρόν εγκεκριμένη άδεια - απαιτείται - και ότι θα ζητηθεί και θα αποκτηθεί καθ' οδόν...

Ολόκληρη η ανακοίνωση της "Δυνατής Γλυφάδας"

Μετά το μέγα θέμα των παράνομων δια περιφοράς Δημοτικών Συμβουλίων που έκανε η Δημοτική Αρχή και βρίσκονται υπό έλεγχο στη δικαιοσύνη, ακυρώθηκαν ως παράνομα τα Δημοτικά Συμβούλια στις 7 Σεπτεμβρίου 2018. Η αδυναμία σύγκλισης των Δημοτικών Συμβουλίων, λόγω της αδυναμίας της Δημοτικής Παράταξης του Δημάρχου να κάνει απαρτία, έχει φτάσει στο να γίνεται σχεδόν ένα συμβούλιο το μήνα!

Θέλουμε να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι μετά το 1.500.000 ευρώ που δόθηκε για δέντρα και τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να αγοραστούν Ι.Χ. αυτοκίνητα προς ιδία παράνομη χρήση, η διοίκηση τρέχει να κατοχυρώσει τις εκδρομές των ΚΑΠΗ στο δεύτερο μειοδότη, μετά από ένσταση του, η οποία έγινε αποδεκτή.

Γιατί δεν ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία από την αρχή;

Προτίθεται να διαθέσει 63.000 ευρώ για την έκδοση βιβλίου για τη Γλυφάδα, χωρίς καμία συνεννόηση με τον συγγραφέα του κλασικού βιβλίου της Γλυφάδας, συμπολίτη μας, Θωμά Δρίκο. Σήμερα τέτοιο κόστος για έκδοση βιβλίου, θα μπορούσε να καλύψει δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα εγκυκλοπαίδειας!!

Επίσης, θέλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας ότι η κατασκευή των πεζοδρομίων είναι ανταποδοτική και το κόστος επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες των ωφελούμενων ακινήτων.

Το παραπάνω ως διευκρίνιση, γιατί γίνεται προσπάθεια εξαπάτησης των δημοτών. Μήπως σκέφτεται η διοίκηση πονηρά, ότι ο λογαριασμός θα φτάσει μετά τις εκλογές;

Η αδρανοποίηση σε θέσεις «ψυγεία», χωρίς αντικείμενο, ικανών υπαλλήλων, με μόνο λόγο ότι δεν είναι αρεστοί στη διοίκηση, είναι απαράδεκτη! Ζητάμε άμεσα την ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου.

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
george 22.09.18
Καλησπέρα!! ότι καλυτερο περασε τα τελευταια χρόνια. τον στηρίζουμε
Απάντηση
Χαμένη πενταετία 22.09.18
Η πενταετία Παπανικολάου ήταν μια εντελώς χαμένη πενταετία για την Γλυφάδα, ειδικά για την παρατημένη Άνω Γλυφάδα. Εκτός από μερικές "χρυσοπληρωμένες" παιδικές χαρές, η λέξη ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ μπορεί να περιγράψει ικανοποιητικά την απόδοση της δημοτικής αρχής του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Τον ψήφισα-ΔΕΝ θα τον ξαναψηφίσω. Ούτε βέβαια και τον Κόκκορη.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.