ΓΔ: 630,72 -0,36% EUR/USD: 1,1339

ΓΛΥΦΑΔΑ

Γλυφάδα: Άκυρη η εκλογή Γραμματέα του Δ.Σ. Γλυφάδας με απόφαση της Αποκεντρωμένης

0 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 20:42

Μετά από προσφυγή του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Τζούβελη της παράταξης του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Γιάχου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την 197/2018 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας. 

Συγκεκριμένα ακυρώθηκε η απόφαση με την οποία οριζόταν νέος Γραμματέας Δ.Σ. μετά την παραίτηση του έως τότε Ορέστη Τσάγκλα, αφού σύμφωνα με το σκεπτικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αυτή διενεργήθηκε παράτυπα με δεδομένο ότι την ειδική συνεδρίαση έπρεπε να συγκαλέσει και να προεδρεύσει σύμφωνα με το άρθρο 64 του Ν.3852/2010, ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της παράταξης και όχι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. 

Η απόφαση

Κάνουμε δεκτές τις προσφυγές των κ.κ. Παναγιώτη Γιάχου και Ιωάννη Τζούβελη (οι οποίες συνεξετάστηκαν) κατά της σύγκλησης και συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας με θέμα την αποδοχή της παραίτησης του Γραμματέα του ΔΣ καθώς και την εκλογή νέου Γραμματέα του  Δήμου Γλυφάδας και ακυρώνουμε την 197/2018 απόφαση καθώς και το πρακτικό εκλογής γραμματέα για το χρονικό διάστημα από 7-9-2018 έως το τέλος της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας.

Ο Γιάννης Τζούβελης πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος 

Πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Παπανικολάου είναι ο Γιάννη Τζούβελης και ήταν αυτός που θα έπρεπε σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος να συγκαλέσει την ειδική συνεδρίαση και να προεδρεύσει σ' αυτήν. Όμως είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι σχέσεις ανάμεσα στον δήμαρχο και τον πρώτο σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο δεν είναι και οι καλύτερες, αρκεί να θυμηθούμε τι έγινε με τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. πριν λίγο καιρό, όπου ο Γιάννης Τζούβελης κατηγόρησε τον Γ. Παπανικολάου ότι προσπάθησε να παρέμβει στην εκλογική διαδικασία για την προεδρία της Τοπικής, υπέρ του δεύτερου υποψηφίου. 

Η εσωπαραταξιακή αυτή κόντρα προφανώς, οδήγησε τον δήμαρχο Γλυφάδας να αγνοήσει το τυπικό νόμιμο διαδικαστικό με αποτέλεσμα την ακύρωση της ειδικής συνεδρίασης. Γιατί κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι δεν ήξερε τη στιγμή μάλιστα που η παράταξή του διαθέτει παλαιά και πολύ έμπειρα στελέχη.  

Κατεβάστε εδώ την απόφαση της Αποκεντρωμένης 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.