ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απαλλάσονται από τα δημοτικά τέλη τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (ΦΕΚ)

0 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 14:21

Απαλλάσσονται από την καταβολή των δημοτικών τελών, όσοι ιδιοκτήτες διακόπτουν την ηλεκτροδότησή των ακινήτων τους, σύμφωνα με το άρθρο 222 του Ν. 4555/19-07-2018 (ΦΕΚ 133 Α΄).

Επίσης, απαλλάσσονται από οφειλές τελών καθαριότητας και φωτισμού, όλοι εκείνοι οι ιδιοκτήτες, για όσο διάστημα είχαν διακόψει την ηλεκτροδότηση των ακινήτων τους μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου και εφόσον προσκομίσουν βεβαίωση του αρμόδιου διαχειριστή δικτύου και υπεύθυνη δήλωση τους ότι δεν το χρησιμοποιούσαν.

Εάν, παρά την υποβολή της δήλωσης διαπιστωθεί ηλεκτροδότηση ή χρήση του ακινήτου, επιβάλλεται σε βάρος του υπόχρεου το τέλος που αναλογεί από το χρόνο απαλλαγής και ισόποσο πρόστιμο.

 Οφειλές από τέλη καθαριότητας και φωτισμού που αντιστοιχούν σε χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη ισχύος του άρθρου 222 του Ν. 4555/19-07-2018 (ΦΕΚ 133 Α΄) κατά το οποίο είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση ενός ακινήτου, σύμφωνα με βεβαίωση του αρμίδου διαχειριστή δικτύου και αυτό δεν χρησιμοποιούνταν, σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή του νόμιμου εκπροσώπου του, διαγράφονται ή παραλείπεται η βεβαίωσή τους.

Εφ' όσον η ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση δεν έχει υποβληθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του συγκεκριμένου άρθρου, υποβάλλεται μέσα σε έξι μήνες από αυτήν. Ποσά που ήδη έχουν καταβληθεί δεν αναζητούνται. 

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στους δήμους στο Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών και ΤΑΠ για ενημέρωση και κατάθεση δικαιολογητικών.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ:

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.