ΑΛΙΜΟΣ

Δήμαρχος Αλίμου: Η κυβέρνηση είναι κουφή

Του Νικόλα Κονταρίνη 1 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, 12:50

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, το βράδυ της Τετάρτης 18/7/2018, ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, αναφέρθηκε στον προσφάτως ψηφισθέντα Νόμο "Κλεισθένης", λέγοντας πως, ο τρόπος που τον έφερε στη βουλή η κυβέρνηση, αλλά και το περιεχόμενό του, κατέδειξε το πόσο "φτωχά" αντιμετωπίζει η κεντρική εξουσία την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Είπε, συγκεκριμένα μεταξύ άλλων: "Το νομοθέτημα αυτό είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στο μέλλον σοβαρά και πολύ φοβάμαι πως θα μας απασχολήσει με όχι καλό τρόπο. Δυστυχώς, αν και ο "Κλεισθένης" υπήρξε μία πολύ καλή ευκαιρία για να γίνουν αρκετά σωστά πράγματα στους Ο.Τ.Α., εντούτοις μας περιφρόνησαν. Οι προτάσεις που ως Τ.Α. καταθέσαμε δεν έγιναν δεκτές, και μάλιστα σε μία στιγμή που ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών που είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος για ζητήματα της Αυτοδιοίκησης και που μας μιλάει για συναίνεση, ο ίδιος αυτός άνθρωπος δεν συζήτησε και δεν συζητάει μαζί μας, δείχνοντας ότι τα όσα λέει περί"συναίνεσης", "συνεργασίας" και "συγκλήσεων" με τους Ο.Τ.Α., δεν ισχύουν.

Είδαμε λοιπόν, τον "φτωχό" τρόπο που αντιμετωπίζουν την αυτοδιοίκηση, δηλαδή εμάς που εκλεγόμαστε με την ψήφο του κόσμου", δείχνοντάς μας ότι, ως κεντρική εξουσία, μας περιφρονούν."

Συνεχίζοντας, σχολίασε μία τοποθέτηση ή, επιχείρημα αν θέλετε, του Υπουργού κ. Σκουρλέτη, που για να δικαιολογήσει τις επιλογές του στο νομοθέτημα αυτό, είπε πως, η ψήφος των δημοτών την β' Κυριακή, θα βάλει τέλος στις διάφορες συναλλαγές "κάτω από το τραπέζι, κάτω από το χαλί", όπως είπε χαρακτηριστικά, κάτι ασφαλώς που, για τους γνώστες στα περί τέτοιων "μαγειρεμάτων", αυτό που επικαλείται ο Υπουργός καθίσταται από μόνο του όχι μόνο απορριπτέο, αλλά θα δημιουργήσει και πολύ σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία και αποτελεσματικότητα των Δήμων.

Ο Δήμαρχος κος Κονδύλης, αναφέρθηκε και στο σχετικό έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, το οποίο, με λίγα λόγια και σε γενικές γραμμές, επιβεβαιώνει τις αντιρρήσεις και τις ανησυχίες των οργάνων της Αυτοδιοίκησης σε βασικά άρθρα του συγκεκριμένου νομοθετήματος, όπως, πολυπλοκότητα, ανασφάλεια δικαίου, έλλειψη σαφήνειας, περιθωριοποίηση και αποδυνάμωση των μικρών δήμων, καθώς και το γεγονός ότι όλα αυτά δεν συνάδουν με τους κανόνες της σωστής νομοθέτησης.

"Είναι κρίμα", είπε, "που χάθηκε η ευκαιρία για μία πραγματικά καλή μεταρρύθμιση και αναβάθμιση στον χώρο της Τ.Α."

Σε ότι αφορά τις εκλογές για τον Μάϊο του 2019, είπε ότι συμφωνεί να γίνουν τότε. Θύμισε δε, πως όταν το έλεγαν αυτό στους κυβερνώντες, αυτοί έκαναν τους κουφούς, όμως, μόλις τους το είπαν οι δεκάξι δικοί τους βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ, τότε, ω! του θαύματος, ξεβούλωσαν αμέσως τα αυτιά τους και πέρασαν τον σχετικό νόμο για τον Μάϊο του 2019". 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Αλιμιωτης 25.07.18
και λιγα λεει
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.