ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ελληνικό: Υπό διάλυση η παράταξη του Χρ. Κορτζίδη

1 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, 18:18

φώτο: Σε παλαιότερη συγκέντρωση της "Δημοτικής Συνεργασίας" έκδηλη είναι η κατήφεια του Χρ. Κορτζίδη για την περιορισμένη συμμετοχή δημοτών

Σε αποδρομή φαίνεται να βρίσκεται η παράταξη του πρώην δημάρχου Χρ. Κορτζίδη στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, ο οποίος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από την αντίδρασή του κατά της επένδυσης του Ελληνικού αλλά και από τα τραγικά γεγονότα στο "Λούνα Παρκ του Θανάτου".

Η παράταξη που "κληρονόμησε" από τον πατέρα του, Κώστα Κορτζίδη, επί σειρά ετών δημάρχου Ελληνικού, πνέει τα λοίσθια καθώς βασικά του στελέχη αποχωρούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αποχώρηση από την παράταξη και παραίτηση από το δημοτικό συμβούλιο, του επί πολλά χρόνια πολιτικού του συνοδοιπόρου, κ. Βάσσιου.

Η αδυναμία προσαρμογής στην σύγχρονη εποχή, ο συγκεντρωτισμός αλλά και το παρωχημένο πολιτικό προφίλ του πρώην δημάρχου, είναι οι βασικές αιτίες που του χρεώνουν τα περισσότερα στελέχη που αποχωρούν.

"Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της νέας εποχής, όταν ο επικεφαλής μας καλλιεργεί διαρκώς το προφίλ του "Βασιλάκη Καϊλα της πολιτικής", και η μοναδική αναπτυξιακή πρόταση που έχουμε κάνει για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού είναι η δημιουργία καταυλισμού μεταναστών" δήλωνε πριν από λίγες ημέρες σε τοπικό καφενείο μέλος της παράταξής του που έχει ήδη αποχωρήσει ."

Σε δημοσκόπιση που διεξήγαγε μεγάλο κόμα για τη Β' Αθήνας μετά την κατάτμηση και καταμετρήθηκαν οι δυνάμεις των εν ενεργεία παρατάξεων σε δήμους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, γιατί όπως είναι κατανοητό υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο, τα ποσοστά που παίρνει η παράταξη του πρώην δημάρχου, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είναι σχεδόν μονοψήφια. 

Το γεγονός ότι η παράταξη του Χρ. Κορτζίδη χάνει δυνάμεις καθημερινά,  αποτυπώνεται και στις εκδηλώσεις που διοργανώνει, στις οποίες δεν συμμετέχουν παρά ελάχιστα άτομα, κι αυτά του στενού του περιβάλλοντος. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε με τον ΚΕΕΡΦΑ στην πλατεία Σουρμένων στην οποία προσήλθαν περίπου 20 άτομα συμπεριλαμβανομένων των... τεχνικών που έστησαν την μικροφωνική εγκατάσταση.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η υπό σύσταση νέα παράταξη στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης που θα στηρίζει αποκλειστικά το κυβερνών κόμμα, αποτελείται αποκλειστικά σχεδόν από στελέχη που προέρχονται από την παράταξη "Δημοτική Συνεργασία" του Χρ. Κορτζίδη. Στελέχη που αντιλήφθηκαν την δημοσκοπική κατρακύλα της παράταξης του πρώην δημάρχου και κινήθηκαν άμεσα προχωρώντας στην ίδρυση της νέας κίνησης.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της "Δημοτικής Συνεργασίας" αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι "η παράταξη έχει αποδείξει ότι έχει μεγάλη λαϊκή συσπείρωση" υπονοώντας ότι δεν πτοείται από τις μαζικές αποχωρήσεις στελεχών της, καθώς όπως αναφέρουν τους υποστηρίζει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

"Ευσεβείς πόθους" χαρακτηρίζουν αυτές τις δηλώσεις γνώστες των τοπικών πραγμάτων, ενώ οι "κακές γλώσσες" αναφέρουν ότι ο στενός πυρήνας του πρώην δημάρχου βρίσκεται ακόμα στις εποχές που το μοναδικό προσόν για να θεωρηθείς επιτυχημένος πολιτικός ήταν πόσες φορές το μήνα έκλεινες τους δρόμους διαμαρτυρόμενος για την παγκοσμιοποίηση και τα δεινά που μας έχει φέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλα τα παραπάνω φυσικά θα αποδειχτούν στις δημοτικές εκλογές. Σήμερα, το μόνο που έχουν ως δεδομένο και πραγματική εικόνα οι δημότες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης είναι η αναγέννηση της πόλης τους τα τελευταία 4 χρόνια που έχει συντελεστεί με μία σειρά έργων από τον νέο Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Κωνσταντάτο.

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Σουρμενιώτης 24.07.18
Ρε παιδιά γιατί ασχολείστε με τον τελιωμένο. Είναι γνωστό σε όλο το Ελληνικό ότι ο Κορτζίδης το σκέφτεται σοβαρά αν θα κατέβει ή όχι στις επόμενες δημοτικές εκλογές, γιατί ξέρει ότι θα φάει μαύρο
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.