ΑΛΙΜΟΣ

Οι παραλιακές "τρύπες" στον Άλιμο και η αγανάκτηση του δημάρχου - Τι ζήτησε από την αντιπολίτευση

Του Νικόλα Κονταρίνη 0 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, 19:12
Δήμαρχος Αλίμου προς αντιπολίτευση: Δεν σας ζητάμε καμία βοήθεια, να μη μας βάζετε εμπόδια ζητάμε

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον Άλιμο, την Τετάρτη 18.7.2018, έγινε συζήτηση για την καινούργια βύθιση σε ένα κομμάτι της παραλίας, λίγο παραπέρα από την περίφημη πρώτη μεγάλη"παραλιακή τρύπα", που έτυχε να ανοίξει κατά την διάρκεια της  προηγούμενης δημοτικής περιόδου, επί δημαρχίας δηλαδή του Θάνου Ορφανού. Εκτενή και γνωστά εξάλλου, τα ρεπορτάζ που είχαμε κάνει τότε, όπως και η δήλωση του τέως δημάρχου στο Δ.Σ., ότι είχε καταθέσει μήνυση γι' αυτό κατά παντός υπευθύνου.

"Μήνυση κατά παντός υπευθύνου" λοιπόν, και μέχρι εκεί, ασχέτως εάν η "τρύπα"παρέμενε πάντα με το τεράστιο στόμα της ορθάνοιχτο, έτοιμη να καταπιεί όποιον είχε την ατυχία να μην προσέξει, παρά τα γνωστά μέτρα προειδοποίησης που είχαν μπει ολόγυρά της.

Όλα αυτά, άκρως περιληπτικά, συνέβαιναν τότε.Όταν, όμως, ανέλαβε την διοίκηση του δήμου η παράταξη του σημερινού δημάρχου, Ανδρέα Κονδύλη, ένα από τα πρώτα έργα που έκανε, ήταν να κλείσει αυτή την επικίνδυνη τρύπα, εξαφανίζοντας έτσι τους κινδύνους που ελλόχευαν κάθε στιγμή για την ασφάλεια των πολιτών.

Στην συνεδρίαση  της περασμένης Τετάρτης λοιπόν, ο Θάνος Ορφανός ρώτησε να μάθει ποιές ενέργειες έχει κάνει η Δημοτική Αρχή για την πρόσφατη αυτή κατακρήμνιση κομματιού της παραλίας, μιας άλλης, νέας "τρύπας", που εμφανίστηκε λίγο πιο κάτω από την παλαιά που επισκευάστηκε, επαναλαμβάνοντας πως, όταν ήταν δήμαρχος αυτός, είχε υποβάλλει την γνωστή σε όλους, "μήνυση κατά παντός υπευθύνου", που είπαμε νωρίτερα.Απαντώντας ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, ανέφερε ότι, ο Δήμος μέχρι σήμερα έχει προβεί σε τριάντα οκτώ, σχετικές με το ζήτημα αυτό, ενέργειες προς όλους τους αρμοδίους κρατικούς φορείς, χωρίς να έχει πάρει μία σαφή και υπεύθυνη απάντηση με το τι πρέπει να γίνει, και ότι, είναι ανακριβή τα όσα διαδίδουν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας περί του αντιθέτου, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως, είναι άδικο η αντιπολίτευση να επιρρίπτει τις ευθύνες στην σημερινή Διοίκηση.

Άλλωστε, όπως είπε, αρμόδια κατά τον νόμο, κρατική υπηρεσία για την επισκευή και αποκατάσταση της νέας αυτής κατακρήμνισης στον χώρο περιπάτου της παραλίας, είναι 1000% η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και όχι ο δήμος. Έκανε γνωστό δε, για όποιον δεν το ήξερε, με ποιον τρόπο το κράτος, πριν κάποιες δεκαετίες, έκανε τα "στραβά μάτια" στις επιχωματώσεις που γίνονταν, μπαζώνοντας έτσι πολλά κομμάτια της ευρύτερης παράκτιας ζώνης. 

Ανδρέας Κονδύλης: Δεχθήκαμε κυνηγητό από ορισμένες παρατάξεις 

Δοθείσης ευκαιρίας, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετώπισαν, αλλά και στο "κυνηγητό" που δέχτηκαν από συγκεκριμένες παρατάξεις της μειοψηφίας, όταν προχώρησαν στο κλείσιμο της πρώτης τρύπας, λέγοντας πως, η Διοίκηση με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου, γνωρίζουν να λύνουν τέτοια -και τόσο- σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται, αρκεί αυτές οι ενέργειές της να μην γίνονται θέμα κακόβουλης αντιπολιτευτικής τακτικής.

"Δεν σας ζητάμε καμία βοήθεια. Να μη μας βάζετε εμπόδια, αυτό σας ζητάμε", τόνισε χαρακτηριστικά, καταγγέλοντας την κεντρική εξουσία για μία, γενικότερη, αδιαφορία, ανικανότητα και προχειρότητα, με την οποία αντιμετωπίζει πολλά καίρια ζητήματα της Αυτοδιοίκησης (Σ.Σ. και όχι μόνο αυτής...).

Για την καινούργια αυτή "τρύπα" στην παραλία, τοποθετήθηκαν, μεταξύ άλλων, η Αντιδήμαρχος, Αναστασία Σιμητροπούλου, λέγοντας ότι εκ μέρους της μειοψηφίας δεν τους ζητήθηκε καμία ενημέρωση, ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμου της Ν.Δ., Νίκος Αλεξόπουλος, ο οποίος είπε πως, κατά την προσωπική του άποψη, πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα με τις παραλιακές τρύπες, γίνεται από ορισμένους "πολιτική σπέκουλα", η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Μπελιά, μίλησε για μία ήπια παρέμβαση εκεί, ενώ η συνοδοιπόρος της, Αλέκα Γιαννούτσου, ανέφερε ότι, για το θέμα αυτό και απ' όσο είναι σε θέση να γνωρίζει,  δεν υπάρχει καμία μελέτη και, προφανώς λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης που μπορεί να είχε ή, μη έχοντας ιδίαν εικόνα, είπε πως, η νέα "τρύπα" άνοιξε στο ίδιο σημείο που ήταν η παλαιά, κάτι που είναι παντελώς ανακριβές και που επιβεβαίωσε ο Αντιδήμαρχος Στέφανος Διαμαντής, επισημαίνοντας πως, η κα Γιαννούτσου δεν θυμάται καλά, μια και η καινούργια "τρύπα", έχει γίνει σε άλλο σημείο, περίπου είκοσι με τριάντα μέτρα παραπέρα. 

Κλείνοντας, αξίζει να σταθούμε σε όσα είπε σχετικά με την υπόθεση ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, δηλαδή, πως, ως Διοίκηση, έχουν έτοιμες στον Δήμο όλες τις μελέτες που χρειάζονται, δηλαδή, λιμενικές, περιβαλλοντικές κ.λπ., προκειμένου να υπάρξει οριστική λύση του προβλήματος. Παρά ταύτα, όμως, ακόμη περιμένουν την τελική και επίσημη απάντηση απο τους αρμοδίους φορείς του Δημοσίου, λαμβανομένου μάλιστα υπόψιν πως έχουν και την διαβεβαίωση της Περιφέρειας Αττικής, ότι θα χρηματοδοτήσει το έργο.

Κατόπιν όλων τούτων και δεδομένου πως, εκ του νόμου άλλωστε, ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτε μέχρι τότε, επανέλαβε ότι, για όλες αυτές τις παρεμβάσεις στην παραλία, την πλήρη αρμοδιότητα, χίλια τοις εκατό, έχει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.