ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Οπτική ίνα στο Παλαιό Φάληρο - Cosmotε: Ευτυχώς υπάρχουν δήμαρχοι όπως ο Διονύσης Χατζηδάκης (video)

0 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, 13:26

Παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης κ. Νίκου Παππά, του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων κ. Βασίλη Μαγκλάρα, του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλη Τσαμάζ και του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, πραγματοποιήθηκε, σε ειδική τελετή, η πρώτη σύνδεση πανελλαδικά οπτικής ίνας στο σπίτι (Fiber to the Home) στο κτίριο του ΟΤΕ, επί της οδού Ζαΐμη 13 στο Παλαιό Φάληρο. 

Η συνεχής εξέλιξη του internet και οι αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Τα Δίκτυα Νέας Γενιάς είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς έχουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια για ανάπτυξη. Αντιλαμβανόμενος τη σημασία των σύγχρονων ευρυζωνικών υποδομών για τους κατοίκους και τις τοπικές επιχειρήσεις, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στήριξε από την αρχή την υλοποίηση του έργου, διευκολύνοντας τις εργασίες αναβάθμισης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου.

Το γρήγορο Internet μέσω οπτικών ινών διευκολύνει την καθημερινότητα πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα δοθεί σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα.

Στην ζωντανή επίδειξη που ακολούθησε, επιτεύχθηκαν ταχύτητες σταθερού internet που έφτασαν το 1Gbps, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες που φέρνουν οι οπτικές ίνες στην καθημερινότητα των χρηστών δημοτών και επιχειρήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναβάθμιση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου που ξεκίνησε σε πανελλαδική πρωτιά από το Παλαιό Φάληρο ως το τέλος του 2019 θα περιλαμβάνει 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα ενώ σταδιακά η συγκεκριμένη κάλυψη αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2022.

Με την συγκεκριμένη ενεργοποίηση, οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις του Παλαιού Φαλήρου απολαμβάνουν ταχύτητες Internet έως 200Mbps (και με δυνατότητα αναβάθμισης έως 1Gbps) , καθώς ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, ολοκλήρωσε την επέκταση του COSMOTEFiber στην περιοχή, δημιουργώντας ένα νέο δίκτυο οπτικών ινών μήκους 9χλμ.

H συγκεκριμένη δράση αναβάθμισης του δικτύου πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή και την καθοδήγηση της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, σε χρόνο ρεκόρ (2.5 μήνες) και περιελάμβανε μεταξύ άλλων υπόδειξη στα συνεργεία των διελεύσεων και ορισμό των σημείων που τοποθετήθηκαν οι καμπίνες και τα φρεάτια.

Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote Μιχάλης Τσαμάζ 

Την άμεση ανταπόκριση και την καλή συνεργασία του δημάρχου με την εταιρεία εξήρε ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote Μιχάλης Τσαμάζ . "Οι δήμαρχοι πρέπει να βοηθούν τις ιδιωτικές επενδύσεις που ευνοούν την ανάπτυξη. Ευτυχώς υπάρχουν δήμαρχοι σαν τον Διονύση Χατζηδάκη που το αντιλαμβάνονται πάρα πολύ καλά αυτό. Από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα μας και βοήθησε στην υλοποίηση του έργου". 

Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης Νίκος Παππάς

"Βρεθήκαμε τόσο γρήγορα να κάνουμε τα εγκαίνια του έργου της σύνδεσης της οπτικής ίνας με το σπίτι, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το πούμε. Πέρασαν μόλις 2,5 μήνες από την πρώτη συνάντησή μας με την εταιρεία στο Μαξίμου, κι αυτό είναι πρωτόγνωρο για τους ρυθμούς που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Η συνεργασία αυτή αποτελεί πρότυπο συντονισμού δυνάμεων. Της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Ιδιωτικού Τομέα και της Κυβέρνησης", τόνισε ο υπουργός στη σύντομη ομιλία του. 

Διονύσης Χατζηδάκης 

"Είμαι ευτυχής γιατί η πόλη μας είναι η πρώτη που μπήκε στη νέα εποχή των τηλεπικοινωνιών. Από την εποχή του χαλκού περάσαμε στην εποχή της οπτικής ίνας. Συγκινούμε όμως πολύ περισσότερο γιατί επιτέλους γίνονται ορισμένες επενδύσεις στην Ελλάδα που τόσο τις έχει ανάγκη για να μπορέσει να ξεφύγει από τη μιζέρια που βρίσκεται σήμερα". 
 

Ολόκληρη η ομιλία του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη 

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Κύριε Πρόεδρε του Ομίλου ΟΤΕ
Κυρίες και Κύριοι

Σας καλωσορίζω στην Πόλη μας με αφορμή την αναβάθμιση του δικτύου του ΟΤΕ και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του διαδικτύου προς τους χρήστες Δημότες μας και τις εδρεύουσες επιχειρήσεις.
Το σημαντικό αυτό πρόγραμμα που ξεκίνησε από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου με την τοποθέτηση 9.000 μέτρων οπτικών ινών αποσκοπεί με ταχύτητες 100-200 Mbps - και με δυνατότητα αναβάθμισης έως 1 Gbps - να επιταχύνει την πρόσβαση των επιχειρήσεων και των χρηστών Δημοτών με μεγάλη ταχύτητα στο Διαδίκτυο.

Δεν σας κρύβω κύριε Υπουργέ , ότι προβληματίστηκα πολύ, προκειμένου να εγκρίνω την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στον Δήμο μας, λόγω της αναστάτωσης που θα επέφερε στην λειτουργικότητα των δρόμων, πράγμα που συνέβη το 2003 όταν πρωτοεκλεγμένος Δήμαρχος πιλοτικά έφερα το Φυσικό Αέριο στην Πόλη μας.

Πείστηκα όμως, αφού διαπίστωσα ότι θα συμβάλει αποτελεσματικά , στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων μέσω του διαδικτύου, μια ανάπτυξη που την χρειάζεται επιτέλους η χώρα μας.

Προσωπικά δεν είμαι λάτρης του διαδικτύου γιατί μπορεί να έχει πολλά θετικά στοιχεία αλλά αποξενώνει τους ανθρώπους σε κοινωνικό και οικογενειακό επίπεδο.

Αλλά οι απόψεις οι δικές μου, δεν μπορούν να είναι φραγμός στην νέα μορφή επικοινωνίας που η παγκοσμιοποίηση έχει επιβάλει, καθώς και στο ότι το στρατηγικό επενδυτικό πλάνο του ΟΤΕ είναι ύψους 2 δις ευρώ έως το 2022.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη του ΟΤΕ, και ειδικότερα την κυρία Κική Ζαννιά,τον κύριο Γιώργο Ονόπα, τον κύριο Μανώλη Ζαχαριουδάκη και τον κύριο Χρήστο Βασιλόπουλο που με τον επαγγελματισμό τους και με την επιστημονική τους τεκμηρίωση με έπεισαν να προχωρήσουμε.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας και την διευθύντρια κυρίαΔεκουλάκου που με διαδικασίες FAST TRACK, υπέδειξαν τις διελεύσεις και τα σημεία που τοποθετήθηκαν οι καμπίνες και τα φρεάτια και έχοντας στενή σχέση με τα συνεργεία κατάφεραν να αποδοθεί το έργο σε 2.5 μόλις μήνες.

Κύριε Πρόεδρε και Διευθύνοντα Σύμβουλε του ΟΤΕ,

Θέλω να σας ευχαριστήσω που συμβάλλατε στην διαμόρφωση του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης 14 στρεμμάτων, αναβαθμίζοντας περιβαλλοντικά την Πόλη μας.

Και να σας ζητήσω να ελαττώσετε κατά το ήμισυ το ποσό των 17.300 euro που πληρώνουν τα σχολεία του Δήμου μας ετησίως στην Cosmote καθότι η πενιχρή επιδότηση από το κράτος δεν επαρκεί.

Εύχομαι από καρδιάς το έργο που ξεκίνησε σε πανελλαδική πρωτιά από το Παλαιό Φάληρο και οι τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρονται πλέον στους χρήστες Δημότες και τις επιχειρήσεις μας να γίνουν κτήμα και καθημερινότητα κάθε Έλληνα, είτε βρίσκεται σε πόλη είτε σε κάποιο απομακρυσμένο νησί, ή σε κάποιο ορεινό χωριό της πατρίδας μας.

Και αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό καθώς την νέα τεχνολογία κάποιοι την χρειάζονται περισσότερο για να επιβιώσουν .

Ας είναι το νέο δίκτυο γρήγορο, αξιόπιστο, λειτουργικό και φιλικό. Και ας ελπίσουμε ότι όλοι, μα κυρίως η νέα γενιά, θα το αξιοποιήσει περαιτέρω στην εκπαίδευση της και στην επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας τελικά, στην πολυπόθητη προσπάθεια ανάπτυξης της Χώρας μας. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.