ΕΛΛΗΝΙΚΟ

"Οι μικροί παραμυθάδες" του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης

Του Νικόλα Κονταρίνη 3 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, 12:16

Συνεχίζοντας το σοβαρό έργο του το Τμήμα Παιδικής Μέριμνας/Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, υπεύθυνος του οποίου είναι ο γνωστός γιατρός και δημοτικός σύμβουλος της Διοίκησης, Κωνσταντίνος Μηνόπουλος, προχώρησε στην έκδοση μιας συλλογής 17 ιστοριών που επινόησαν τα μικρά παιδιά, "οι μικροί παραμυθάδες" των βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου, όπως τους αποκαλούν  με τίτλο: "Παίζω Παραμύθια".

Όπως μας εξήγησε ο κ. Μηνόπουλος, η εκδοτική αυτή προσπάθεια που εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Παίζω Παραμύθια", υλοποιήθηκε σε όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου, σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Με οδηγούς, στα δάση των παραμυθιών, τον αφηγητή Γιώργο Ευγενικό και τη μουσικό - αφηγήτρια Ειρήνη Νικολοπούλου, τα παιδιά αξιοποίησαν τα στοιχεία του μαγικού παραμυθιού και μέσα από ποικιλία ερεθισμάτων, ενεργοποίησαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, επινοώντας βήμα - βήμα τις δικές τους ιστορίες.

Αξίζει στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως, οι ήρωες των παραμυθιών σχεδιάστηκαν από τα ίδια τα παιδιά και η εικονογράφος, Ηρώ Παππά, ήταν αυτή που τους έδωσε χρώμα και ότι, την έκδοση  ανέλαβε ο εκδοτικός οίκος " Καλέντη".


Από δεξιά, ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και ο υπεύθυνος του Τμήματος Παιδικής Μέριμνας Κώστας Μηνόπουλος. 

Στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου, το οποίο υπογράφουν, ο Δήμαρχος, Γιάννης Κωνσταντάτος με τον Κωνσταντίνο Μηνόπουλο, αναφέρουν τα εξής: "Η συλλογή παραμυθιών που κρατάτε στα χέρια σας, αποτελεί μία καινοτόμο δράση του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης. Αντικατοπτρίζει το έργο που προσφέρουν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου μας, οι οποίοι με επιστημονικά καταρτισμένους παιδαγωγούς, καλλιεργούν τις δυνατότητες των παιδιών μας, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι οι Παιδικοί Σταθμοί αποτελούν κοιτίδες εκπαίδευσης και πνευματικής καλλιέργειας των παιδιών από την πρώτη παιδική ηλικία. Οι μικροί συγγραφείς του εν λόγω βιβλίου, είναι το μέλλον μας και εμείς δίνουμε προτεραιότητα στην αγωγή και την εκπαίδευσή τους.

Τα παιδιά των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών μας, μέσα από αυτή τη δράση, εκφράστηκαν και δημιούργησαν ιστορίες εμπνευσμένες και γεμάτες φαντασία.

Καλή ανάγνωση!"

Ξεφυλλίζοντας το όμορφο αυτό βιβλίο, διαβάζουμε: "Η νεράϊδα που πήρε την πριγκιποπούλα", 1ος Β/Ν Σταθμός, μεγάλο νηπιακό. "Η μάγισσα και το σεντούκι", 1ος Β/Ν, μικρό νηπιακό. "Το αγόρι με την κόκκινη τσάντα", 2ος Β/Νηπιακός, μεγάλο νηπιακό. "Το λιοντάρι, ο γάϊδαρος και το κίτρινο παπούτσι", 2ος Β/Νηπιακός,μικρό νηπιακό, "Η περιπέτεια του μικρού ψαρούλη", 3ος Β/Ν Σταθμός, μεγάλο νηπιακό, "Η χαμένη μπάλα του λιονταριού", 3ος Β/Ν μικρό νηπιακό, "Οι θαρραλέοι ναύτες", 4ος Β/Ν μεγάλο νηπιακό, "Το τύμπανο της φιλίας", 4ος Β/Ν μικρό νηπιακό, "Ένα ταξίδι αλλιώτικο", 5ος Β/Ν μεγάλο νηπιακό, "Τα μαγικά παπούτσια", 5ος Β/Ν μικρό νηπιακό, "Η νεράϊδα και το μαγεμένο άλογο", 6ος Β/Ν μεγάλο νηπιακό, "Η φάλαινα με τη χρυσή κορόνα", 6ος Β/Ν μικρό νηπιακό, "Το μαγικό λουλούδι", 7ος Β/Ν μεγάλο νηπιακό, "Η Δήμητρα και το νεραϊδοαγόρι", 7ος Β/Ν, μικρό νηπιακό, "Ο μονόκερος και ο γάϊδαρος", 8ος Β/Ν, μεγάλο νηπιακό, "Η Κέϊντι", 9ος Β/Ν μεγάλο νηπιακό και τέλος, "Η αλεπού και το λιοντάρι", από τα παιδιά του 9ου Β/Ν μικρού νηπιακού σταθμού.

Κλείνοντας το ρεπορτάζ, οφείλουμε να αναφέρουμε αντίστοιχα και τις υπεύθυνες παιδαγωγούς των Β/Ν Σταθμών, με την σειρά που σημειώθηκαν νωρίτερα: Δέσποινα Κολλινιάτη, Γιώτα Μπαρδούτσου, Θούλα Καραμολέγκου, Μαρία Κάλιοση, Σταυρούλα Μονοκρούσου, Μαρία Μπρόβα, Ευφροσύνη Κρητικού, Ειρήνη Σωτηριάδου, Ιωάννα Κουτσογιάννου, Λαμπρινή Πλατή, Ορσαλία Κόντου, Σοφία Ζαφειράκη, Μαλαματένια Φανουράκη, Ιωάννα Πιπέρη, Ειρήνη Ασλανίδου, Όλγα Μάτσου, Βασιλική Πατρινέλη, Χριστίνα Χιώτη, Γλυκερία Σακελλαρίου, Λίνα Τσέλιου, Φωτεινή Θρουβάλα, Χ.Χιώτη, Πηνελόπη Παππά, Βαρβάρα Σωληναραίου, Μαρία Συροπούλου, Κατερίνα Κοσσυβάκη, Πηνελόπη Παππά, Ελένη Πολυχρόνη, Ελένη Παππά, Δήμητρα Χαραμή, Κυριακή Σταματελοπούλου, Ε. Παππά, Άννα Περνακίδου, Μαρία Συκαρά, Μυρσίνη Παπαστάθη, Παναγιώτα Χαντζή (υπεύθυνη και του μικρού προνηπιακού τμήματος), Κατερίνα Κύρου, Μαρία Μπραούζου και Ρεγγίνα Δουβίτσα.


Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
Βασιλική Αυρηλιώνη 15.11.18
Υπέροχη δουλειά,τόσο ομορφα παραμυθάκια που θα μας συντροφεύουν πάντα κ θα μας θυμίζουν τα πιο γλυκά χρόνια στον παιδικό σταθμό!!πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν σε αυτη την προσπαθεια!!!
Απάντηση
Ειρήνη Δελαπόρτα 19.07.18
Όμορφη, προσεγμένη και θαυμάσια παιδαγωγική δουλειά.Και από μένα πολλά πολλά μπράβο.
Απάντηση
Κατω Ελληνικιώτισσα 18.07.18
Πολύ ωραία και τρυφερή προσπάθεια του κ.Μηνόπουλου. Και επειδή έχω διαβάσει τα παραμυθάκια των μικρών, θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχρητήρια σε όλες και όλους που συμμετείχαν σε τούτη την έκδοση.Μπράβο όμως και στον άνθρωπο που επιμελήθηκε αυτό το άρθρο γιατί γράφει και τα ονόματα όλων των κυριών εκπαιδευτικών των σταθμών και όχι μόνο του δημάρχου και του δημοτικού συμβούλου.Και πάλι μπράβο σε όλους.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.