ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανάλυση: Η ημερομηνία των Εθνικών εκλογών

0 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, 18:45

Η κυβέρνηση προωθεί το σενάριο των Εθνικών εκλογών τον ερχόμενο Μάιο, ταυτόχρονα με τις Δημοτικές, Περιφερειακές και τις Ευρωεκλογές. Θέλει να αποφύγει την αποτύπωση των όποιων αρνητικών αποτελεσμάτων για τους υποψηφίους της, ενόψει των Εθνικών εκλογών που θα γινόντουσαν κανονικά τον Σεπτέμβριο του 2019.

Μετά την κατάθεση του "Κλεισθένη 1" στην Βουλή, το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου έχει πειστεί ότι οι Εθνικές εκλογές θα γίνουν την συγκεκριμένη περίοδο.

Πολλοί λένε ότι, οι Ευρωπαίοι, αφού ο Αλέξης Τσίπρας έχει συμφωνήσει στα πάντα, από όσα του έχουν ζητήσει, μετά την περήφανη διαπραγμάτευση του 2015, θα του κάνουν ένα "δώρο" και θα αναστείλουν για ένα 6μηνο την προγραμματισμένη μείωση των συντάξεων από αρχές του χρόνου, δηλαδή μέχρι τις εθνικές εκλογές, που όλοι σχεδόν θεωρούν ότι θα γίνουν τον ερχόμενο Μάιο. Άλλωστε, ποιος σώφρων πολιτικός θα πήγαινε σε εκλογές με μειωμένες συντάξεις.

Κανένας όμως δεν είναι σίγουρος από την κυβέρνηση, ότι οι Ευρωπαίοι θα κάνουν το "χατήρι" στον Τσίπρα και δεν θα τον αδειάσουν ως "στημένη λεμονόκουπα". Ρωτήστε σχετικά και τον Αντώνη Σαμαρά.

Από την άλλη πλευρά, το μόνο θετικό αφήγημα που μπορεί να "πουλήσει" ο Αλέξης Τσίπρας στο εκλογικό σώμα, θα είναι τον Σεπτέμβριο, και αυτό θα είναι το τέλος του προγράμματος και η "έξοδος" από τα μνημόνια.

Κάποιοι γελάνε, αλλά μετά θυμούνται ότι είμαστε ο λαός που άκουγε προσεκτικά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, οπότε γιατί όχι ακόμα ένα παραμύθι.

Επίσης, φρέσκιες θα είναι οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από την ΔΕΘ, όπου για ακόμα μία φορά θα ανακοινώσει παροχές που είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν χωρίς την έγκριση των θεσμών και προφανώς και ένα επίδομα προς τους συνταξιούχους τον Δεκέμβριο, το οποίο θα "βαπτιστεί" 13η σύνταξη. Το έχει ξανακάνει οπότε γιατί όχι και στην ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου. Άλλωστε οι εξαγγελίες στα λόγια δεν χρειάζονται την σύμφωνη γνώμη των θεσμών...

Οπότε μία καλή ημερομηνία για εκλογές θα είναι η πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, όπου θα έχει καλλιεργηθεί μία θετική ατμόσφαιρα εντέχνως από τα μέσα που ελέγχει το Μαξίμου.

Εξάλλου η ημερομηνία των πρόωρων εκλογών, που είναι αποκλειστικό προνόμιο του εκάστοτε Πρωθυπουργού, δεν προγραμματίζεται, αλλά ανακοινώνεται. Άλλωστε, στους αιφνιδιασμούς η συγκεκριμένη κυβέρνηση δείχνει ιδιαίτερη ικανότητα.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.