ΒΟΥΛΑ

Επιστολή του Συλλόγου "Αρχέδημος" προς τη Διοίκηση του Δήμου των 3Β για τα απορρίμματα

0 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, 12:23

Από το Σύλλογο "Αρχέδημος"* λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή σχετικά με την συλλογή των απορριμμάτων στο Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης. 

Η επιστολή απευθύνεται στη Δημοτική Αρχή του Δήμου προτρέποντάς την να ασχοληθεί με τη "Διαλογή στην πηγή" αντί της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων που βρίσκεται στα σχέδια της διοίκησης του Δήμου.

Η επιστολή 
 
Ένας από τους βασικούς σκοπούς ύπαρξης των Δήμων είναι η συλλογή των απορριμμάτων.
Η Δημοτική Αρχή λοιπόν που φροντίζει η πόλη της να είναι καθαρή θεωρείται και επιτυχημένη.

Καλούμε τον Δήμαρχο να υλοποιήσει τη δράση ρεύμα συλλογής βιοαποβλήτων (λήγει 03-12-2018). Να τοποθετήσει καφέ κάδους ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ και να δοθεί στα νοικοκυριά που διαθέτουν κήπους, ο ατομικός κάδος.

Αυτό φυσικά σημαίνει ότι πρέπει να κάνει και μια στοιχειώδη ενημέρωση στους πολίτες αντί να τους ενημερώνει για τεχνολογίες και εργοστάσια που δεν είναι δική του αρμοδιότητα! Διαφορετικά, θα λέμε ότι δεν τους χρησιμοποιούν ή δεν τους χρησιμοποιούν σωστά.

Αν τα χρήματα δεν επαρκούν, μπορεί ο Δήμος να ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση. Στον σύνδεσμο αυτό μπορείτε να δείτε την απόφαση (όπως είναι αναρτημένη στη Διαύγεια) σχετικά με την ανάπτυξη ενός νέου ρεύματος συλλογής των βιοαποβλήτων στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Σήμερα πληρώνουμε 50€/τόνο στην ΕΜΑΚ Λιοσίων ενώ θα μπορούσαμε να πληρώνουμε ελάχιστα έως τίποτα εάν πηγαίναμε προδιαλεγμένα υλικά.

Όλοι σχεδόν οι Δήμοι προετοιμάζονται ή έχουν αρχίσει τις ενημερώσεις των κατοίκων για τη Διαλογή στην Πηγή και όχι για τεχνολογίες και εργοστάσια!

Επιπροσθέτως, βάσει Περιφερειακού Σχεδιασμού ο Δήμος έπρεπε να είχε δημιουργήσει πράσινα σημεία όπου οι πολίτες θα μπορούν να προσκομίζουν τα κλαδέματα, παλιά έπιπλα κτλ.

Αν είχαν δημιουργηθεί αυτά τα πράσινα σημεία (τουλάχιστον 2-3 σε κάθε Δημοτική Ενότητα) και υπήρχε και η σχετική ενημέρωση στους πολίτες, σίγουρα δε θα αντικρίζαμε αυτή την επιεικώς απαράδεκτη εικόνα στους δρόμους του Δήμου μας και ειδικά στη Βάρη.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν και ας ασχοληθούμε με τη Διαλογή στην Πηγή γιατί θα υπάρξουν κυρώσεις τις οποίες φυσικά θα επωμισθούμε εμείς οι πολίτες.
 
*  «Ομάδα Διατήρησης και Αναβάθμισης του Οικιστικού Χαρακτήρα της περιοχής των 3Β» που έγινε γνωστή στον Δήμο με αφορμή τις ανοιχτές επιστολές διαμαρτυρίας της σχετικά με τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων που μελετάται για τη Σχολή Ευελπίδων.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών γενικότερα, καθώς και η διατήρηση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου

Πρόεδρος: Δαμανάκης Ιωάννης
Αντιπρόεδρος: Παπαδοπούλου Δήμητρα
Γενική Γραμματέας: Ντουρλιού Αρετή
Ταμίας: Χριστίνα Μαρίνα Θάλεια
Σύμβουλος: Παπαμιχάλη Πανωραία
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.