ΒΟΥΛΑ

Ο Δήμος των 3Β παρέδωσε στην ΕΛ.ΑΣ. δύο περιπολικά παρουσία του Νίκου Τόσκα

0 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, 21:48

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 09-07-2018 και ώρα 11:00 στο Δημαρχείο Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης η τελετή παράδοσης - παραλαβής δυο περιπολικών οχημάτων - δωρεά της τοπικής αρχής στην Ελληνική Αστυνομία,  με σκοπό την κάλυψη παγίων αναγκών  του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.

Τα δύο περιπολικά τύπου Suzuki Vitara αγοράστηκαν από τη Δήμο, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και χορηγήθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία με μοναδική προϋπόθεση να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για περιπολίες εντός των ορίων του Δήμου.

Το πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής υπεγράφη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, και ακολούθως ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα επιθεώρησαν τα αυτοκίνητα. 

Στις δηλώσεις τους ο Δήμαρχος ανέφερε την πολύ καλή συνεργασία την οποία έχει με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, τονίζοντας τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης που έχει η περιοχή. Δεν παρέλειψε δε να δηλώσει ότι η Ελληνική Αστυνομία θα έχει την έμπρακτη και ηθική στήριξη του δήμου στο έργο της.

Τέλος ο Δήμαρχος ανακοίνωσε πως ο Δήμος είναι έτοιμος να δώσει λύσεις σε κτηριακές υποδομές αναλαμβάνοντας πλήρως το κόστος, για την εγκατάσταση δύο ακόμα τμημάτων της ΕΛ.ΑΣ στο Δήμο, εφ’ όσον η πολιτική και φυσική ηγεσία το επιθυμεί.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας είπε μεταξύ άλλων πως είναι πολύ σημαντικό να ακούγονται τόσο θετικά λόγια εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αν ο κ. Υπουργός ακούγοντάς αυτά αισθάνεται ευχαριστημένος μία φορά, ο ίδιος αισθάνεται εκατό. Τόνισε πως τα δύο περιπολικά θα παραμείνουν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής αφού άλλωστε αυτό αποτελεί και απαράβατο όρο της δωρεάς. 

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε επίσης πως το Αστυνομικό Τμήμα του Δήμου ενισχύεται με δώδεκα νέους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς εντός των ημερών με αποτέλεσμα, κατά την εκτίμηση του Αρχηγού, να μην μειωθεί η αστυνομική παρουσία στην πόλη λόγω των αδειών του καλοκαιριού.

Από την πλευρά του τώρα ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε δημοσίως το Δήμο των 3Β για την πρωτοβουλία του αυτή, επισημαίνοντας την αξία της δωρεάς αυτής σ' αυτές τις κρίσιμες οικονομικά περιόδους που περνάμε, κάνοντας δε ιδιαίτερη αναφορά στους χορηγούς τέτοιων προσπαθειών.

Από τη δημοτική αρχή εκτός του δημάρχου παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ψαλίδας, και τρεις αντιδήμαρχοι. 

Η παραλαβή των οχημάτων έγινε παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος, ήτοι του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Νικόλαου Τόσκα, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα και άλλων στελεχών του Επιτελείου του Αρχηγείου και της ΓΑΔΑ.

Από πλευράς Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων παρέστησαν οι: Σταύρος Μπαλάσκας, Χρήστος Συνδρεβέλης και μέλος Δ.Σ. Νικόλαος Ρήγας.

Η Ομοσπονδία χαιρετίζει 

Η Ομοσπονδία χαιρετίζει την πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και τη στενή του συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, που στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ασφάλειας των αστυνομικών και κατ΄ επέκταση στην καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής. Παράλληλα, όμως, επισημαίνει το διαρκές χρέος της πολιτείας να διασφαλίζει στο σύνολο της Ελληνικής Αστυνομίας τα αναγκαία μέσα για την εκπλήρωση της αποστολής της μακροπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα με τον απαραίτητο προγραμματισμό, έτσι ώστε ο Έλληνας αστυνομικός να μη ζει με το άγχος των χορηγιών και των όποιων ενισχύσεων σε βασικά είδη και μέσα αστυνόμευσης.


Τη συμφωνία υπέγραψε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με τον υποστράτηγο Παναγιώτη Ντζιοβάρα, κλαδάρχη Οικονομοτεχνικού της ΕΛΑΣ.
Τα οχήματα παρέλαβε εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο οποίος μαζί με τον Δήμαρχο υπέγραψαν το σχετικό συμφωνητικό.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.