ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος: Πως μπορεί να γίνει η αγορά της Δωδεκανήσου Οpen Μall με πρόταση της Δημοτικής Αρχής

2 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018, 17:14

Μία πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ κατατοπιστική συνάντηση είχε ο δήμαρχος Αλίμου με  επιχειρηματίες που διατηρούν καταστήματα επί της οδού Δωδεκανήσου, τους οποίους ενημέρωσε για το πρόγραμμα ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου», του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. 

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, συνοδευόμενους από δύο αντιδημάρχους, Στέφανο Διαμαντή και Αναστασία Σιμητροπούλουεξήγησε στους επιχειρηματίες τι ακριβώς είναι η νέα αυτή δράση και πως μπορούν να επωφεληθούν εντασσόμενοι στο πρόγραμμα αυτό με όχημα το Δήμο και τον Εμπορικό Σύλλογο. 


foto: notia.gr

Όπως είπε, αφορά ουσιαστικά στην ομοιόμορφη αισθητική αναβάθμιση των καταστημάτων τους και στη δημιουργία, μέσα από διάφορες δράσεις και παρεμβάσεις, μιας ελκυστικής τοπικής αγοράς που θα συγκρατήσει το αγοραστικό κοινό στην περιοχή τους, εν όψει και της αγοράς που θα δημιουργηθεί στην επένδυση του Ελληνικού. 

Η ενιαία εικόνα των καταστημάτων, το ενιαίο μάρκετινγκ, η διευκόλυνση πρόσβασης για να έρθει κάποιος με λεωφορείο από τη Μαρίνα Αλίμου και το μετρό στο κέντρο εμπορίου, η βελτίωση της εμπειρίας του καταναλωτή που θα συνεπάγεται αύξηση κίνησης και τζίρου, η δυνατότητα προσθήκης νέων μέσων διευκόλυνσης του καταναλωτή με χρήση έξυπνων εφαρμογών, η διοργάνωση διαφόρων events από τα χρήματα του προγράμματος είναι μερικές από τις δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος της αγοράς της περιοχής, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ δεν υπάρχει υποχρέωση για εκπτώσεις και συμμετοχή σε κόστη μάρκετινγκ.  

Όπως τόνισε ο ίδιος,  "ήταν μια πολύ δυνατή συζήτηση με πολλή ουσία. Ο Δήμος έχει μία ιδέα για το πως μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και μέσα από τη συνεργασία δήμου και καταστημάτων θα μπορέσουμε να τονώσουμε και αναβαθμίσουme την τοπική αγορά,  για να μετατρέψουμε ένα κομμάτι της Δωδεκανήσου σε ένα μεγάλο υπαίθριο εμπορικό κέντρο, ανοιχτό εμπορικό κέντρο ένα open mall, έναν πολύ δυνατό εμπορικό δρόμο, για να προσελκύσουμε τουρισμό κι αγοραστική δύναμη από την ευρύτερη περιοχή".

"Οι καταστηματάρχες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας,  προσήλθαν και συμμετείχαν με πολύ καλή διάθεση στην κουβέντα και νομίζω ότι έτσι όπως θα συνεχιστεί αυτή τις επόμενες ημέρες φαίνεται ότι θα καταλήξουμε σε μία κοινή πρόταση που θα την υποβάλουμε στο ΕΣΠΑ".

"Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να δουλέψουμε και να ενώσουμε δυνάμεις, δήμος και επιχειρηματίες, για να αναβαθμίσουμε τη Δωδεκανήσου, να την κάνουμε έναν πολύ δυνατό εμπορικό δρόμο με ανοιχτές επιχειρήσεις, με ανοιχτά μαγαζιά, με θέσεις εργασίας και με κερδοφόρες υγιείς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που τόσο έχει ανάγκη συνολικά η εθνική οικονομία αλλά οπωσδήποτε και η πόλη μας».

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί πως οι διάφορες φήμες που κυκλοφορούν πως η Δωδεκανήσου θα πεζοδρομηθεί δεν έχουν καμία βάση όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος τους καταστηματάρχες και πως το μόνο που θα γίνει θα είναι ο εξωραϊσμός της στα πλαίσια του προγράμματος. 

Η δράση ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου».

Η Δράση στοχεύει στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στη Δράση είναι η συνεργασία μεταξύ φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των οικείων Εμπορικών Συλλόγων / Επιμελητηρίων. Ειδικότερα δύνανται να υποβάλλουν προτάσεις τα παρακάτω Σχήματα:

Σχήμα 1: Δήμος (Δικαιούχος) & οικείος Εμπορικός Σύλλογος (Συνδικαιούχος) ή υπό προϋποθέσεις,

Σχήμα 2: Δήμος (Δικαιούχος) & οικείο Επιμελητήριο (Συνδικαιούχος)

Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο:

την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής παρέμβασης και
την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Δράσης είναι 50.000.000 ευρώ και η ένταση της ενίσχυσης ανέρχεται στο 100%.

Ο μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 1.900.000 ευρώ και αναλύεται ως:

μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός Δήμου έως 1.500.000 ευρώ
μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός Εμπορικού Συλλόγου / Επιμελητηρίου έως 400.000 ευρώ
Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους.

Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά και αποκλειστικά μέσω ΟΠΣ-ΕΣΠΑ.

Έναρξη Υποβολών: 29 Ιουνίου 2018

Λήξη Υποβολών: 24 Σεπτεμβρίου 2018


Η πρόσκληση της Δράσης με τα συνημμένα αρχεία καθώς και πρόσθετο επικοινωνιακό υλικό είναι διαθέσιμα εδώ.

Η επικοινωνία για ερωτήματα, διευκρινίσεις ή πρόσθετες πληροφορίες, γίνεται αποκλειστικά με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση: open-malls.epanek@mou.gr


Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Καλαμακιώτισσα 30.06.18
Τυχερός ο Άλιμος πουχει δήμαρχο τον κ.Ανδρέα.
Απάντηση
Αλιμιωτης 30.06.18
Κοντυλης και ξερο ψωμι
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.