ΓΛΥΦΑΔΑ

Γλυφάδα: Κακοτεχνίες σε Φρεσκο - Aσφαλτοστρωμένο δρόμο - Κινδύνεψε αναβάτης μηχανής (video)

0 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018, 22:37

Φρεσκο - Ασφαλτοστρωμένος δρόμος στην συμβολή Γεννηματά & Αρχιπελάγους

Πολύς λόγος έγινε πρόσφατα σχετικά με την αντιδικία ανάμεσα στους δημάρχους  Γλυφάδας και Ελληνικού - Αργυρούπολης, αναφορικά με την ασφαλτόστρωση ενός δρόμου ο οποίος ανήκει κατά το ήμιση και στους δύο Δήμους.

Ως γνωστόν, ο Δήμος Γλυφάδας  θέλησε να ασφαλτοστρώσει την οδό Γούναρη καθ' όλο το μήκος της έως και τη συμβολή της με την οδό Κύπρου της Αργυρούπολης. Μόνο που ένα μέρος του βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης. 


"Το μόνο κομμάτι που θα μείνει λειψό είναι δυστυχώς αυτό της οδού Γούναρη που οι «συνοριοφύλακες» του όμορου Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης "προστάτευσαν" από την ασφαλτόστρωση... Ας νοιαστούν τουλάχιστον - έστω και καθυστερημένα - για την ασφάλεια πεζών και οδηγών και ας ρίξουν άσφαλτο και στην ταλαίπωρη λωρίδα καθόδου..." είχε αναφέρει, με αρκετή ειρωνεία, τότε στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου.Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην απάντησή του ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, ο όμορος δήμος αυθαιρετώντας και χωρίς την απαιτούμενη άδεια και τη γνωστοποίηση της πρόθεσής του, ότι δηλαδή θέλει να ασφαλτοστρώσει μέχρι τέλους την οδό Γούναρη προχώρησε ερήμην του γειτονικού δήμου. Για αυτό τον λόγο λοιπόν ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης σταμάτησε την ασφαλτόστρωση των συνεργείων του Δήμου Γλυφάδας. Ο Δήμαρχος Γλυφάδας τότε μίλησε για μικροπρεπή στάση του συναδέλφου του. Μάλιστα πολλά μέσα είχαν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, στηλιτεύοντας την στάση του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου.

"Εάν ο Δήμος Γλυφάδας είχε ενημερώσει τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπουλης, για το συγκεκριμένο έργο δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα, και θα συναινούσαμε στο έργο ασφαλτόστρωσης, αρκεί φυσικά οι προδιαγραφές του έργου να είναι οι ανάλογες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Για ποιο λοιπόν λόγο ο Δήμος Γλυφάδας δεν έστειλε μία απλή αίτηση εργασιών στον Δήμο Ελληνικου -Αργυρούπολης;

Μήπως δεν ήθελε, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπουλης να δει τον τεχνικό φάκελο του συγκεκριμένου έργου, πράγμα απαραίτητο προκειμένου να συμφωνήσει, και τα συνεργεία να προχωρήσουν τις εργασίες;

Όπως και να έχει ποτέ δεν είναι αργά. Καλούμε τον Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, να συνειδητοποιήσει ότι είναι Δήμαρχος, και να δώσει εντολή στις Τεχνικές του Υπηρεσίες να κάνουν μία απλή αίτηση στον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπουλης, και να δοθούν άμεσα οι σχετικές άδειες για να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, εάν φυσικά πληρούνται οι τεχνικές προδιαγραφές. 

Καθιστούμε προσωπικά υπεύθυνο τον δήμαρχο Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί από τις κακοτεχνίες που έχουν δημιουργηθεί στα διοικητικά όρια του δήμου μας, από τις εργασίες των συνεργείων του, είχε 
αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης.Δεν πέρασαν μερικές ημέρες, και από ότι φαίνεται οι αιτιάσεις του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου για έλεγχο του τεχνικού φακέλου του έργου, είχαν βάση. Σε κεντρικό δρόμο της Άνω Γλυφάδας (Γ. Γεννηματά), ο οποίος ήταν φρεσκο - ασφαλτοστρωμένος (πριν απο 4 περίπου ημέρες), λόγω της βροχής "φούσκωσε" και δημιουργήθηκαν ανωμαλίες στο οδόστρωμα, πράγμα ανεπίτρεπτο για καινούργιο δρόμο. 

"Από τέτοιου είδους κακοτεχνίες ήθελε να προστατεύσει τους δημότες του ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης δήλωσε συνεργάτης του, στο vimaonline.gr."

Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι, πριν τοποθετηθούν οι κώνοι στις λακούβες, ένας αναβάτης έχασε τον έλεγχο της μηχανής του, και παραλίγο να πέσει πάνω σε αυτοκίνητο που ερχόταν στο αντίθετο ρεύμα. 

Μία απάντηση από το δήμο Γλυφάδας θεωρούμε πως κρίνεται απαραίτητη, μετά και τη δημοσίευση των φωτογραφιών, που αποδεικνύουν τις κακοτεχνίες στην εν λόγω ασφαλτόστρωση.  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.