ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Δραπέτες Αργυρούπολης: Νέο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ - Είδαν τον δραπέτη και δεν είχαν όπλα να τον συλλάβουν!!!

0 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018, 18:29

Το εγκαταλελειμμένο λατομείο στο οποίο κρυβόταν ένας εκ των Αλβανών δραπετών

Μετά από το φιάσκο της απόδρασης των τριών επικίνδυνων Αλβανών κακοποιών, οι οποίοι, άγνωστο πως, έκοψαν τα κάγκελα του κρατητήριου στο Α.Τ. Αργυρούπολης, ένα ακόμα φιάσκο έρχεται να προστεθεί στις... "επιτυχίες" της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

To vimaonline.gr αποκαλύπτει μία απίθανη ιστορία, που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, καθώς υπήρχαν αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες, με πρωταγωνιστές αστυνομικούς με πολιτικά, έναν εκ των τριών επικίνδυνων Αλβανών δραπετών και πολίτες που δεν πίστευαν αν αυτό που έβλεπαν ήταν πραγματικότητα ή φάρσα.

Μετά την κινηματογραφική απόδραση των τριών Αλβανών, σήμανε συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς ήταν θέμα τιμής να συλληφθούν άμεσα οι τρεις δραπέτες. Η περιοχή της Αργυρούπολης και του Ελληνικού πλημμύρησε από αστυνομικούς οι οποίοι χτένιζαν την περιοχή.


Το εγκαταλελειμμένο σπιτάκι στο οποίο κρυβόταν ένας εκ των Αλβανών δραπετών

Η αρχική τους σκέψη, η οποία ήταν τελικά σωστή, ήταν ότι οι 3 δραπέτες δεν είχαν σχεδιασμένο οργανωμένο σχέδιο διαφυγής, ούτε συνεργούς που τους περίμεναν έξω από το τμήμα. Έτσι, ομάδες αστυνομικών άρχισαν να ψάχνουν για καβάτζες μέσα στην πόλη, σε μία περίμετρο περίπου 3 χιλιομέτρων από το Α.Τ. Αργυρούπουλης όπου οι δραπέτες θα προσπαθούσαν να κρυφτούν μέχρι να χαλαρώσουν τα αστυνομικά περίπολα.

Ομάδα λοιπόν από 4 αστυνομικούς με πολιτικά πήγαν στο πυροφυλάκιο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης το οποίο βρίσκεται στο τέλος της οδού Κιάφας, προκειμένου να δείξουν τις φωτογραφίες των δραπετών σε πολίτες και να συλλέξουν πληροφορίες, καθώς θεώρησαν ότι στο περιαστικό δάσος της Αργυρούπολης, θα μπορούσαν να έχουν βρει κρυσφήγετο οι τρεις Αλβανοί. 

Οι δύο από τους 4 αστυνομικούς έκατσαν στο πυροφυλάκιο και οι άλλοι δύο ανέβηκαν με το αυτοκίνητό τους τον χωματόδρομο προκειμένου να επισκευτούν κάποιες οικίες που βρίσκονται στο βουνό και να αντλήσουν πληροφορίες, από ενοίκους.


Χάρτης με την τοποθεσία του Πυροφυλακίου Αργυρούπολης και του κρυσφήγετου του δραπέτη

Καθώς όμων ανέβαιναν τον χωματόδρομο, 250 περίπου μέτρα από το Πυροφυλάκιο, στα αριστερά του δρόμου, υπάρχουν παλιές εγκαταστάσεις ενός λατομείου. Ένας εκ των αστυνομικών διέκρινε καθαρά το πρόσωπο ενός ανθρώπου σε ένα από τα παράθυρα, ο οποίος και αναγνωρίστηκε ότι ήταν ένας εκ των δραπετών. Οι αστυνομικοί αντί να σταματήσουν το αυτοκίνητο και να προχωρήσουν στην σύλληψη του, πάρκαραν το αυτοκίνητό τους λίγα μέτρα μακρύτερα, μπήκαν σε ένα σπίτι και πήραν το 100!

Ο λόγος που άντρες της Αστυνομίας πήραν το 100... (!!!) ήταν ότι δεν έφεραν μαζί τους τα υπηρεσιακά τους όπλα, και φοβούμενοι ότι ο δραπέτης ήταν οπλισμένος, τηλεφώνησαν στο 100(!!!). Θα αναρωτηθεί κανείς, για ποιο λόγο άστυνομικοί δεν φέρουν μαζί τους όπλα, πόσο μάλλον δε, όταν ψάχνουν επικίνδυνους δραπέτες, είναι ένα ερώτημα που δεν μπορούμε να το απαντήσουμε.Φυσικά ο Αλβανός που ήταν κρυμμένος στο παράπηγμα και είχε πλήρη εποπτεία τους χώρου καθώς αυτό είναι υπερυψωμένο, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση πριν έρθει η  Άμεση Δράση. Οι άλλοι δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν περίπου 250 μέτρα μακριά, στο πυροφυλάκειο, ειδοποιήθηκαν λίγο αργότερα από τους συναδέλφους τους ότι μπορεί ο δραπέτης να κατευθύνεται προς το μέρους τους. Ένας εξ ' αυτών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες φώναξε απευθυνόμενος στους συναδέλφους του που επέστρεφαν:
"Έχεις κανείς από εσάς όπλο;" αφήνοντας άναυδους τους παρευβρισκόμενους, προφανώς για να αντιμετωπίσουν τον δραπέτη σε περίπτωση που κατευθυνόταν προς το μέρος τους.

Τελικά ο δραπέτης διέφυγε, κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια των αστυνομικών οι οποίοι κοιταζόντουσαν, αναλογιζόμενοι την ευκαιρία που έχασαν στην επιχείρηση - κωμωδία που πρωταγωνίστησαν.

Ας ελπίσουμε ότι το πάθημα τους έγινε μάθημα, και στην επόμενη επιχείρηση... θα έχουν μαζί τα υπηρεσιακά τους όπλα. 

Σ.Σ: Δεν αναφερόμαστε φυσικά στο σύνολο των αντρών της ΕΛ.ΑΣ, καθώς υπάρχουν ικανότατοι αστυνομικοί και υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι έχουν σημαντικές επιτυχίες απέναντι στην εγκληματικότητα.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.