ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Πνίγεται στα σκουπίδια η Αττική - Καθαρός ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης

0 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018, 18:12

Δήμος Ηλιούπολης

Στον ασφυκτικό κλοιό των σκουπιδιών βρίσκονται σχεδόν όλοι οι δήμοι της Αττικής, καθώς ο  Ο ΧΥΤΑ της Φυλής είναι κλειστός από την περασμένη Δευτέρα λόγω... ρήγματος.

Περισσότεροι από 2.000 τόνοι απορριμμάτων στοιβάζονται καθημερινά στους δρόμους της Αττικής καθώς συνεχίζει να υπολειτουργεί ο ΧΥΤΑ της Φυλής από την περασμένη Δευτέρα.

Ο Σύνδεσμος για τα απορρίμματα της Αττικής (ΕΔΣΝΑ), έστειλε την περασμένη εβδομάδα επιστολή προς όλους τους ΟΤΑ, με την οποία τους καλεί να ενημερώσουν τους πολίτες να σταματήσουν να κατεβάζουν σκουπίδια στους δρόμους μέχρι να αποκατασταθεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ.


Δήμος Αγίου Δημητρίου

Ωστόσο, οι πολίτες δεν φαίνεται να υπάκουσαν με αποτέλεσμα να οδηγείται για άλλη μια φορά σε ασφυξία το λεκανοπέδιο Αττικής. Σήμερα, υπολογίζεται ότι στην Φυλή μεταφέρονται περί τους 2.500 με 3.000 τόνους απορριμμάτων από 5.000 τόνους που είναι τα συνολικά απορρίμματα που παράγει καθημερινά η Αττική. Εάν υπολογίσουμε ότι ο ΧΥΤΑ έχει κλείσει για τα απορριμματοφόρα των 66 δήμων του λεκανοπεδίου, τότε πάνω από 16.000 τόνοι σκουπιδιών βρίσκονται στο δρόμο.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τον Πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ κ. Γιώργο Ζαχαρόπουλο προκλήθηκε στο χώρο που προοριζόταν να φιλοξενήσει το νέο εργοστάσιο απορριμμάτων που ακύρωσε η Περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου. Πρόκειται για 108 στρέμματα που αποτελούν την λεγόμενη β΄φάση του ΧΥΤΑ της Φυλής, τα οποία παραδίδονται σταδιακά. Το ρήγμα προκλήθηκε στο μπροστινό μέρος του νέου κυττάρου αφού στο πίσω συνεχίζεται ο εκβραχισμός για να μπορέσει να λειτουργήσει.Ηλιούπολη

Αντέχει ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης 

Παρά τις δυσκολίες αποκομιδής των απορριμάτων υπάρχουν λίγοι δήμοι της Αττικής που μέχρι στιγμής έχουν ανταπεξέλθει στο πρόβλημα αυτό. Ένας από αυτούς είναι ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ο οποίος, λόγω της ορθής διαχείρισης τους συστήματος αποκομιδής έχει καταφέρει να κρατήσει τους δρόμους της πόλης καθαρούς, παρουσιάζοντας μια πολύ καλή εικόνα σε σχέση με άλλους δήμους.


Δήμος Δάφνης

Το ιδιαίτερα μεγάλο ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στον ΧΥΤΑ, μήκους περίπου 50 μέτρων, πλάτους 2-3 και βάθους σχεδόν 3 μέτρων, είναι άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί, ενώ εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι πριν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει.  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.