ΒΟΥΛΑ

Επείγουσα έκκληση του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης για τα σκουπίδια

0 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018, 14:36
Σύντομα θα υποχρεωθεί ο Δήμος να σταματήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων λόγω της καθίζησης στο ΧΥΤΑ Φυλής

Επείγουσα έκκληση κάνει η Δημοτική Αρχή Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης προς όλους τους κατοίκους της πόλης να περιοριστεί δραστικά η ποσότητα των οικιακών απορριμμάτων που τοποθετείται στους κάδους. Η χωματερή της Φυλής παραμένει κλειστή για όγδοη συνεχόμενη μέρα και παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, παραμένει άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η ζημιά, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται μεταφορά των απορριμμάτων προς τον χώρο από τους δήμους, καθώς επίσης και ανακυκλώσιμων υλικών στους χώρους του ΚΔΑΥ Κορωπίου.

Η έκκληση του Δήμου 

Ενημερώνουμε τους κατοίκους, ότι ο Δήμος συνεχίζει να περισυλλέγει οικιακά απορρίμματα μόνο από τους πράσινους κάδους καθώς μέχρι σήμερα διαθέτει περιορισμένες υποδομές συμπίεσης και αποθήκευσης τους και δεν είναι σε θέση να περισυλλέγει ανακυκλώσιμα υλικά από τους μπλε κάδους.

Λόγω όμως της διάρκειας της περιόδου κατά την οποία δεν λειτουργεί ο ΧΥΤΑ, οι υποδομές αυτές έχουν σχεδόν εξαντληθεί και σε λίγες μέρες οι υπηρεσίες του Δήμου θα αναγκαστούν να σταματήσουν την περισυλλογή των οικιακών απορριμμάτων.

Για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην έκτακτη συγκυρία, παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης:

- Να μειώσουν δραστικά κατά το δυνατόν την ποσότητα των σύμμεικτων απορριμμάτων που τοποθετούνται στους πράσινους κάδους.

- Να μην τοποθετούν ανακυκλώσιμα υλικά στους μπλε κάδους και να τα αποθηκεύουν, κατά το δυνατόν, μέχρι την επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ σε δικούς τους χώρους.

- Να μην προβαίνουν στο κλάδεμα των κήπων τους μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

- Να μην πετάνε στα πεζοδρόμια ή σε κοινόχρηστους χώρους ογκώδη αντικείμενα.

- Το πρόγραμμα των οργανικών αποβλήτων με τους καφέ κάδους λειτουργεί κανονικά.

Με τη θετική ανταπόκριση όλων, η υπηρεσία θα είναι σε θέση, για λίγες μέρες ακόμα, να συνεχίσει να κάνει περισυλλογή των πράσινων κάδων σε περιορισμένο βαθμό. Σε αντίθετη περίπτωση, μόλις εξαντληθούν οι υποδομές αποθήκευσης και συμπίεσης των απορριμμάτων θα αναγκαστεί ο Δήμος να διακόψει την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Ζητάμε την προσπάθεια όλων, προκειμένου να διαφυλαχθεί η εικόνα της πόλης και η δημόσια υγεία.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.