ΒΟΥΛΑ

Βούλα: Έκτακτη Ανακοίνωση – Παραμένει κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής λόγω καθίζησης

0 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018, 16:51

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα παραμένει κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής μετά από καθίζηση που υπέστη η Β’ φάση της χωματερής με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται μεταφορά των απορριμμάτων προς τον χώρο από τους δήμους καθώς επίσης και ανακυκλώσιμων υλικών στους χώρους του ΚΔΑΥ Κορωπίου.

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις των αρμοδίων πως η ζημιά θα αποκατασταθεί εντός 2-3 ημερών, ακόμα δεν έχει καταστεί εφικτή η επαναλειτουργία της εγκατάστασης και παραμένει άγνωστος ο ακριβής χρόνος που θα χρειαστούν οι εργασίες.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να συνεχίζουν να συμβάλλουν αναλόγως στη διαχείριση του έκτακτου αυτού προβλήματος και να εναποθέτουν στους κάδους απορριμμάτων (πράσινους) και ανακύκλωσης (μπλε) όσο το δυνατόν λιγότερα απορρίμματα και ανακυκλώσιμες συσκευασίες, έως ότου αποκατασταθεί πλήρως η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής.

Με αφορμή τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της μη λειτουργίας του ΧΥΤΑ, θυμίζουμε τις καλές πρακτικές που οφείλουμε να εφαρμόζουμε όλοι στη διαχείριση των οικιακών μας απορριμμάτων όπως αυτές έχουν καθιερωθεί από σχεδόν το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

Μειώνουμε την ποσότητα των οικιακών μας απορριμμάτων μειώνοντας την υπερκατανάλωση περιττών αγαθών.

Μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων μας, σπάμε τις χάρτινες συσκευασίες, συμπιέζουμε τις πλαστικές φιάλες και τα μεταλλικά κουτιά κ.ο.κ.

Εφαρμόζουμε τη διαλογή στην πηγή όσο γίνεται περισσότερων ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών, (πλαστικές, χάρτινες και γυάλινες συσκευασίες, μπαταρίες, είδη ρουχισμού, κλαδέματα κ.α.) Θυμίζουμε πως όσο δεν λειτουργεί η χωματερή δεν αποθέτουμε στους μπλε κάδους ανακυκλώσιμα υλικά αλλά αν μειώσουμε τον όγκο τους διευκολύνεται η αποθήκευση τους σε χώρους εντός του σπιτιού μας.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί τους κατοίκους της πόλης για τη μέχρι σήμερα ανταπόκριση τους στη δύσκολη αυτή κατάσταση και ζητάει να δείξουμε όλοι κατανόηση καθώς είναι υποχρέωση όλων μας η προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.