ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Σφοδρή αντίδραση του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης για τις ενέργειες του Δημάρχου Γλυφάδας

0 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018, 17:14

Τη σφοδρή αντίδραση του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου προκάλεσε η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγες ώρες ο δήμος Γλυφάδας για τα όσα συνέβησαν την Τετάρτη το βράδυ με τις εργασίες ασφαλτόστρωσης που πραγματοποιεί στην οδό Γούναρη ο δήμος Γλυφάδας. 

Ο Δήμος Γλυφάδας  θέλησε να ασφαλτοστρώσει την οδό Γούναρη καθ' όλο το μήκος της έως και τη συμβολή της με την οδό Κύπρου της Αργυρούπολης. Μόνο που ένα μέρος του βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην απάντησή του ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, ο όμορος δήμος αυθαιρετώντας και χωρίς την απαιτούμενη άδεια και τη γνωστοποίηση της πρόθεσής του, ότι δηλαδή θέλει να ασφαλτοστρώσει μέχρι τέλους την οδό Γούναρη προχώρησε ερήμην του γειτονικού δήμου. 

Αυτονόητο ήταν ότι θα υπήρχε αντίδραση εκ μέρους της διοίκησης Ελληνικού - Αργυρούπολης αφού δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Γλυφάδας αγνοώντας το θεσμικό πλαίσιο δρα κατ' αυτόν τον τρόπο. Η πρώτη φορά, ήταν όταν ο Γιώργος Παπανικολάου χωρίς ενημέρωση και χωρίς άδεια από το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού - Αργυρούπολης πραγματοποίησε δρομολόγια της δημοτικής του συγκοινωνίας προς το μετρό μέσα από τους δρόμους του όμορου δήμου.

Παρά το γεγονός ότι στην ανακοίνωσή του ο δήμος Γλυφάδας αναφέρει ότι δεν επιδιώκει καμία απολύτως αντιδικία με κανέναν άλλο Δήμο, πόσο μάλλον με το γειτονικό του, οι ενέργειές του προς άλλη κατεύθυνση βρίσκονται, καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δήμαρχος Γλυφάδας, προπηλάκισε λεκτικά, δύο αντιδημάρχους του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπουλης, που του έθεσαν εύλογα ερωτήματα για τις συγκεκριμένες εργασίες.  Όλα αυτά βέβαια θα είχαν αποφευχθεί αν ακολουθούσε τις τυπικές διαδικασίες και δεν αγνοούσε επιδεικτικά τον γειτονικό δήμο.

Η ανακοίνωση του Δήμου Γλυφάδας

Σχετικά με την παρεμπόδιση ασφαλτόστρωσης σε κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας


Ο Δήμος Γλυφάδας την τελευταία τριετία υλοποιεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτόστρωσης των δρόμων της πόλης και παράλληλα επισκευής ή αντικατάστασης των πεζοδρομίων.

Χτες, Τετάρτη, από τις 10 περίπου το βράδυ, ξεκίνησαν στο πλαίσιο αυτό οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο τελευταίο εκκρεμές (από την άποψη της οδοποιίας) κομμάτι της οδού Γούναρη - από τη διασταύρωση με την Παπανδρέου μέχρι εκείνη με την Κύπρου. Αφού δηλαδή ολοκληρώθηκαν, όπως ήταν απαραίτητο, πρώτα τα αντιπλημμυρικά έργα στο συγκεκριμένο κομμάτι της Γούναρη, ο Δήμος Γλυφάδας ξεκίνησε την καινούργια ασφαλτόστρωση στο σύνολο του οδοστρώματος, με όλες φυσικά τις νόμιμες άδειες και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια πεζών και οδηγών.

Ακολούθησε ένα εξόχως προβληματικό για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα περιστατικό: Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης ήρθε αργά τη νύχτα στη Γούναρη για να σταματήσει το έργο, επειδή, όπως υποστήριζε, ο μισός δρόμος του ανήκει. Συνοδεία δύο αντιδημάρχων του, ο κ. Κωνσταντάτος κάλεσε την Αστυνομία, φωνασκούσε επί ώρα και έφτασε να απειλήσει τα συνεργεία, που είχαν ξεκινήσει το φρεζάρισμα, με αυτόφωρο. Η παρεμπόδιση των εργασιών στο σύνολο του οδοστρώματος κατεγράφη από την Τροχαία και από την Αστυνομία που προσήλθαν στο σημείο και διαπίστωσαν προφανώς ότι υπήρχαν όλες οι νόμιμες άδειες.

Για να πέσουν οι τόνοι και να μην κλιμακωθεί η ένταση μεταξύ δύο γειτονικών Δήμων, η ασφαλτόστρωση της Γούναρη (από το ύψος της Παπανδρέου μέχρι την Κύπρου) θα συνεχιστεί από το Δήμο Γλυφάδας στο μισό του δρόμου μόνο.

Είναι προφανές ότι ο Δήμος Γλυφάδας δεν επιδιώκει καμία απολύτως αντιδικία με κανέναν άλλο Δήμο, πόσο μάλλον με το γειτονικό του. Είναι επίσης προφανές ότι ο Δήμος Γλυφάδας είναι διατεθειμένος να συνεχίσει, με ίδιες δαπάνες, ολόκληρο το έργο, για να μην παρουσιάζει ο δρόμος αυτό το αστείο θέαμα, αλλά και για να διασφαλίζεται η ασφάλεια πεζών και οδηγών. Αρκεί, φυσικά, να εκλείψουν οι εντάσεις και οι απειλές.

Πρόσφατα, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης πήγε με το Δήμο Αλίμου στα δικαστήρια για θέματα ορίων. Από ό,τι φαίνεται και ο Δήμος Γλυφάδας, δυστυχώς, θα οδηγηθεί στα δικαστήρια με το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης πάλι για θέματα ορίων. Ελπίδα όλων είναι να πρυτανεύσει σύντομα η λογική και η σύνεση και το χτεσινό περιστατικό να αποδειχθεί απλώς μία ατυχής στιγμή. 

Η άμεση απάντηση του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης 

Ο Δήμος Γλυφάδας έχει μάθει να κάνει έργα στο… σκοτάδι - Γιατί αποκρύψατε το έργο από τον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Παπανικολάου;

Ο Δήμος Γλυφάδας έχει μάθει να κάνει έργα στο …σκοτάδι - Γιατί αποκρύψατε το έργο από τον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Παπανικολάου;

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου με μία κατάπτυστη ανακοίνωση γεμάτη ανακρίβειες, δείχνει για ακόμα μία φορά το μένος και την εμπάθεια που έχει για τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και προσωπικά για τον Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο.

Ο κ. Παπανικολάου θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν λειτουργεί με όρους κομματικού αμφιθεάτρου, ούτε ο ίδιος μπορεί να συμπεριφέρεται ως κομματάρχης της δεκαετίας του '50 και μεγαλοτσιφλικάς της περιοχής.

Σε ανακοίνωση του, κατηγορεί τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, ότι αντέδρασε αδικαιολόγητα σε εργασίες ασφαλτόστρωσης, που πραγματοποιεί ο δήμος Γλυφάδας νύχτα και αιφνιδιαστικά, δίχως να έχει ενημερώσει ως όφειλε τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, αφού μέρος των εργασιών, καλύπτει και δρόμο που ανήκει διοικητικά στον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Οφείλει να γνωρίζει ο κ. Παπανικολάου και η Τεχνική του Υπηρεσία, ότι για να κάνουν συνεργεία άλλου δήμου, οποιεσδήποτε εργασίες σε όμορο δήμο χρειάζεται αυτονόητα έγγραφη άδεια από τον οικείο Δήμαρχο και τις Τεχνικές του Υπηρεσίες.

Σε επιτόπια αυτοψία που έκαναν, κατά την διάρκεια των εργασιών ασφαλτόστρωσης, αντιδήμαρχοι του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης και στα ευνόητα ερωτήματα που έθεσαν στους υπεύθυνους, δέχθηκαν προπηλακισμούς γηπεδικού χαρακτήρα από τον δήμαρχο Γλυφάδας, γεγονός που αμαυρώνει τον θεσμό του Δημάρχου που ο κ. Παπανικολάου εκπροσωπεί.

Εάν ο Δήμος Γλυφάδας είχε ενημερώσει τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπουλης, για το συγκεκριμένο έργο δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα, και θα συναινούσαμε στο έργο ασφαλτόστρωσης, αρκεί φυσικά οι προδιαγραφές του έργου να είναι οι ανάλογες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Για ποιο λοιπόν λόγο ο Δήμος Γλυφάδας δεν έστειλε μία απλή αίτηση εργασιών στον Δήμο Ελληνικου -Αργυρούπολης;

Για ποιο λόγο διάλεξε τον δρόμο των εντυπώσεων και της έντασης, ξεκινώντας ένα έργο αυθαίρετα μέσα στο σκοτάδι, το οποίο είναι υψηλής επικινδυνότητας και ασφάλειας;

Μήπως δεν ήθελε, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπουλης να δει τον τεχνικό φάκελο του συγκεκριμένου έργου, πράγμα απαραίτητο προκειμένου να συμφωνήσει, και τα συνεργεία να προχωρήσουν τις εργασίες;

Τι υποκρύπτει η συγκεκριμένη ενέργεια, απόκρυψης της υποχρεωτικής ενημέρωσης που θα έπρεπε να έχουν οι υπηρεσίες μας για το έργο αυτό;

Όπως και να έχει ποτέ δεν είναι αργά. Καλούμε τον Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, να συνειδητοποιήσει ότι είναι Δήμαρχος, και να δώσει εντολή στις Τεχνικές του Υπηρεσίες να κάνουν μία απλή αίτηση στον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπουλης, και να δοθούν άμεσα οι σχετικές άδειες για να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, εάν φυσικά πληρούνται οι τεχνικές προδιαγραφές. Ο Δήμος Ελληνικού -Αργυρούπολης δεν είναι “ξέφραγο αμπέλι” για να κάνει οποιοσδήποτε ότι θέλει.

Καθιστούμε προσωπικά υπεύθυνο τον δήμαρχο Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί από τις κακοτεχνίες που έχουν δημιουργηθεί στα διοικητικά όρια του δήμου μας, από τις εργασίες των συνεργείων του.

Όσο αφορά για τον Δήμου Αλίμου, που αναφέρει στην ανακοίνωσή του, τον καλούμε πρώτα να μάθει την πραγματικότητα και μετά να μιλάει.

Του γνωρίζουμε λοιπόν ότι ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν έχει προσφύγει σε κανένα δικαστήριο για αλλαγή ορίων με τον Άλιμο. Ο Δήμος Αλίμου πρώτος διεκδίκησε την αλλαγή ορίων με τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης στα διοικητικά δικαστήρια και ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης απάντησε με αντίστοιχη κατάθεση φακέλου.

Φυσικά, τον δικαιολογούμε για τα ψέματά του καθώς δάσκαλος του είναι ο "σύντροφος" και προσωπικός του φίλος, καταδικασμένος σε πολύμηνη φυλάκιση ως ψεύτης και συκοφάντης πρώην δήμαρχος Χρ. Κορτζίδης

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.