ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Κι άλλο νεοκλασικό διέσωσε ο Δήμος Ν. Σμύρνης - Ολοκληρώθηκε η αγορά της "Ακροβάτισσας"

0 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018, 13:12

Στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τη Δημοτική Αρχή Νέας Σμύρνης για τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη αλλά και της εικόνας της πόλης, ολοκληρώθηκε η  αγορά ενός διατηρητέου  νεοκλασικού κτηρίου επί των οδών Φιλαδελφείας 1 και Στρ. Πλαστήρα 43. Στους παλαιότερους σίγουρα θα φέρνει πολλές αναμνήσεις καθώς σ’ αυτό στεγάστηκε για μερικά χρόνια το μπαρ «Ακροβάτισσα».

Πρόκειται για ένα διώροφο νεοκλασικό κτήριο συνολικής επιφάνειας 275,95 τ.μ., που ανεγέρθηκε το 1930, με υπόγειο (56 τ.μ.), ισόγειο (114,04 τ.μ.) και α’ όροφο (105,91 τ.μ.). Η επιφάνεια του αύλειου χώρου ανέρχεται σε 286,80 τ.μ. Το συνολικό κόστος της αγοράς ανήλθε τελικά σε 500.000 ευρώ εκ των οποίων καταβλήθηκαν 200.000 το έτος 2017 και 300.000 στις 31 Μαΐου. Μετά την ανάπλαση και επισκευή του θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ενός ακόμη παιδικού σταθμού σε μια περιοχή που υπάρχει έλλειψη αντίστοιχης δομής καλύπτοντας με την λειτουργία του τις ανάγκες αρκετών οικογενειών της περιοχής. Ο Δήμος εδώ και καιρό αναζητά τρόπους χρηματοδότησης για την άμεση αποκατάσταση - ανάπλαση του διατηρητέου κτηρίου.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών ο Δήμαρχος κ. Τζουλάκης δήλωσε σχετικά: «Κεντρικός άξονας της Δημοτικής Αρχής είναι αφενός η διάσωση και αποκατάσταση κτηρίων του παρελθόντος, όσων έχουν απομείνει στην πόλη μας και αποτελούν αρχιτεκτονική κληρονομιά, και αφετέρου η δημιουργία μιας πόλης σύγχρονης, αποτελεσματικής και πάντα κοντά στις ανάγκες του πολίτη». 


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.