ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΜΑΙΟΥ 2024, 10:07

ΒΟΥΛΑ

ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.: Κολυμπάμε άφοβα στο Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

0 18 ΜΑΙΟΥ 2018, 14:18

Σε φυσιολογικά επίπεδα βρίσκονται τα επίπεδα πετρελαϊκών υδρογοναθράκων σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών μετά από ανάλυση δειγμάτων από εφτά διαφορετικά σημεία εντός των ορίων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 23 Απριλίου καθαρά για προληπτική παρακολούθηση και το πόρισμα ήταν ιδιαίτερα θετικό καθώς στα πέντε δείγματα τα επίπεδα των πετρελαϊκών υδρογοναθράκων ήταν μη ανιχνεύσιμα ενώ στα άλλα δύο ήταν ιδιαίτερα χαμηλά και σε κάθε περίπτωση εντός των φυσιολογικών ορίων.Η έρευνα αναφέρεται επίσης σε δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στις 14 Μαΐου περί εκτεταμένης παρουσία μαζούτ στην περιοχή του Μεγάλου Καβουρίου. Με αφορμή το δημοσίευμα στις 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε επιτόπια αυτοψία και δειγματοληψία παρουσία επιστημονικού κλιμακίου του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. Δεν διαπιστώθηκε παρουσία πετρελαϊκών καταλοίπων ή πισσωδών συσσωματωμάτων καθ’ όλο το μήκος της ακτής. Ο σκούρος χρωματισμός των ρηχών παράκτιων βράχων στην περιοχή είναι τυπικό βιοτικό στοιχεία της υπερπαράλιας ζώνης της Μεσογείου.

Τέλος, το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε μας ενημερώνει ότι στα πλαίσια της προληπτικής παρακολούθησης της ποιότητας των παράκτιων υδάτων στο Σαρωνικό κόλπο, την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εκ νέου δειγματοληψία εντός των ορίων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Δείτε εδώ το πόρισμα. 
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.