ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 18 ΜΑΙΟΥ 2024, 23:10

ΒΟΥΛΑ

Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης: Απλή αναλογική "τραβεστί" η αναλογική του Σκουρλέτη

0 8 ΜΑΙΟΥ 2018, 19:50

Απλή αναλογική "τραβεστί" χαρακτήρισε την απλή αναλογική που φέρνει με το νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. 

"Σκοπός αυτού του νομοσχεδίου δεν είναι να γίνει πιο δημοκρατικό το σύστημα εκλογής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως διατείνεται τόσο ο υπουργός όσο και ο Γραμματέας του Υπουργείου ο κ. Πουλάκης, αλλά επειδή δεν έχουν ερείσματα - κι ούτε πρόκειται να αποκτήσουν ότι και να κάνουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - προσπαθούν να επιβάλλουν αυτό το εκλογικό σύστημα και να καταστήσουν την πλειοψηφία δέσμια των θελήσεων και των μεθοδεύσεων της κάθε μειοψηφίας". 

"Και για ποια δημοκρατικότητα μιλούν" τόνισε με οργή, "όταν από τις 230 προτάσεις περίπου που υπέβαλλε η ΚΕΔΕ, οι δήμοι δηλαδή, δεν εισακούστηκε ούτε μία! Δεν είναι δυνατόν να μην ήταν σωστή ούτε μία!"

Η συζήτηση αυτή έγινε για το ψήφισμα που εξέδωσε η ΚΕΔΕ κατά των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης για την επιβολή του νομοσχεδίου για την Αυτοδιοίκηση. 

Το κείμενο της ΚΕΔΕ ψηφίστηκε από όλο το δημοτικό συμβούλιο με εξαίρεση τον Θάνο Ματόπουλο, τον υποψήφιο που στηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρεί ότι το νομοσχέδιο είναι απόλυτα σωστό και τον Κώστα Πασακυριάκο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που κατέθεσε δικό του.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.