ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 07:53

ΒΟΥΛΑ

Ξανά στο Εφετείο η διαμάχη για τα παραλιακά ακίνητα που διεκδικεί η ΜΕΕΚΒ

0 8 ΜΑΙΟΥ 2018, 17:01

Κι ενώ ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης περίμενε να περιέλθει στη χρήση του Δήμου από την ΕΤΑΔ και το παραλιακό τμήμα που βρίσκεται το "ΝΟΤΟΣ" καφέ, για να ολοκληρωθεί η σειρά των παραχωρήσεων στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου, μία νέα αρνητική εξέλιξη υπάρχει στη διαμάχη με την Μετοχική Εταιρεία Εκμεταλλεύσεως Κτήματος Βούλας (ΜΕΕΚΒ), που διεκδικεί τη συγκεκριμένη έκταση. 

Η απόφαση του Εφετείου του καλοκαιριού του 2017 η οποία ξεκαθάριζε το ιδιοκτησιακό του συγκεκριμένου παραλιακού τμήματος, αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο στον οποίο προσέφυγε η εταιρεία και στέλνεται πίσω, προκειμένου να ξαναδικαστεί στο Εφετείο. 

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος πριν από αρκετές μέρες όταν ρωτήθηκε σχετικά και του γνωστοποιήθηκε ο αριθμός της απόφασης εκ μέρους του vimaonline.gr, είχε δηλώσει άγνοια. Χθες, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου επιβεβαίωσε το γεγονός χαρακτηρίζοντάς το ως αρνητική για το δήμο εξέλιξη. Όπως πληροφορήθηκε και ο ίδιος από τον δικηγόρο της ΕΤΑΔ η υπόθεση στέλνεται εκ νέου στο Εφετείο προκειμένου να ξαναδικαστεί για "τυπικούς λόγους". 

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί πως η διαμάχη ανάμεσα στο Δήμο και στη ΜΕΕΚΒ είχε τελεσιδικίσει σε βάρος του Δήμου και υπέρ της ΜΕΕΚΒ, πριν από κάποια χρόνια, ενώ στην πολυετή διοίκηση Μάντεση και στο νομικό τμήμα του Δήμου που τη χειρίστηκε, χρεώνονται ολιγωρίες και παραλείψεις. 

Η μετέπειτα διοίκηση του Σπύρου Πανά, για να μη χαθεί οριστικά και αμετάκλητα για το δήμο η υπόθεση την ανέθεσε σε εξωτερικό δικηγορικό γραφείο και κάλεσε την ΕΤΑΔ, ως Δημόσιο, να εμπλακεί στη δικαστική διαμάχη. ΄Ετσι προέκυψαν οι αποφάσεις υπέρ του Δημοσίου με την τελευταία να αναιρείται από τον Άρειο Πάγο. 

Τι σημαίνει για το δήμο η αναίρεση

Με την απόφαση του Γ’ τμήματος με αριθμό 694/2018 τα οικοδομικά τετράγωνα Κ1, Κ2 και Κ3 στην παραλία της Βούλας, επιστρέφονται στη ΜΕΕΚΒ , η οποία έχει χαρακτηριστεί από πολλούς "εταιρεία φάντασμα".  

Αυτό σημαίνει ότι επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς που από το 2012 που τελεσιδίκησαν οι αποφάσεις σε βάρος του δήμου, η εταιρεία εισέπραττε τα μισθώματα του καφέ ΝΟΤΟΣ και παράλληλα επανέρχονται και οι απαιτήσεις της εταιρείας για μισθώματα παρελθόντων ετών ύψους 12 εκ. ευρώ.

Μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν "καταστροφική για το Δήμο" όπως είχει πει χαρακτηριστικά στο παρελθόν ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. 

Σε αναμονή λοιπόν, έως την καθαρογραφή της απόφασης του Αρείου Πάγου οπότε θα γίνει γνωστό το αιτιολογικό.  

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί πως ο Άρειος Πάγος ως αναιρετικό δικαστήριο εξετάζει μόνο πλημμέλειες του νόμου, ο οποίος δεν εφαρμόστηκε σωστά και δεν μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.