ΒΟΥΛΑ

Βούλα: O Δήμαρχος εγκαινίασε το πρώτο δρομολόγιο της Δημοτικής Συγκοινωνίας

1 7 ΜΑΙΟΥ 2018, 14:53

"Καλές διαδρομές" ευχήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εγκαινιάζοντας τη Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου.

Σήμερα Δευτέρα 7 Μαΐου όπως είχε προαναγγελθεί, ξεκίνησε η λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας που θα λειτουργεί συμπληρωματικά προς το δίκτυο των γραμμών του ΟΑΣΑ και θα εξυπηρετεί τις εντός του Δήμου μετακινήσεις συνδέοντας τις περιοχές κατοικίας στα πλαίσια της βιώσιμης κινητικότητας και της προώθησης της δημοτικής συνοχής.

Στην παρούσα φάση η δημοτική συγκοινωνία θα λειτουργεί από τις 06.30 έως τις 20.30 κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 08.00 έως τις 18.00 τα Σάββατα. Τις Κυριακές και τις αργίες δεν θα λειτουργεί. Έχουν δημιουργηθεί δύο κυκλικά δρομολόγια τα οποία συνδέουν τις περισσότερες γειτονιές του Δήμου με τους βασικούς πόλους έλξης μετακινήσεων (οικονομικούς, διοικητικούς, εκπαιδευτικούς, ψυχαγωγικούς αθλητικούς, κοινωνικών εκδηλώσεων). Η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι ένα κάθε ώρα και στις δύο γραμμές και οι μετακινήσεις θα γίνονται δωρεάν.
Το συνολικό μήκος των δύο γραμμών είναι περίπου 40 χιλιόμετρα χιλιόμετρα και δημιουργούνται συνολικά 103 νέες στάσεις για τη δημοτική συγκοινωνία. Σε κάθε στάση, μπορεί tο επιβατικό κοινό να δει συνολικά το δρομολόγιο της γραμμής στην οποία βρίσκεται, το σύνολο των στάσεων της γραμμής αλλά και τις συνδέσεις και τις ανταποκρίσεις με τις γραμμές του ΟΑΣΑ σε κάθε στάση.

Τα οχήματα της Δημοτικούς Συγκοινωνίας είναι τύπου mini bus 20 θέσεων και είναι μισθωμένα από το Δήμο αποκλειστικά για το σκοπό αυτό.

Μετά την ολοκλήρωση της αρχικής περιόδου λειτουργίας διάρκειας 12 μηνών, θα αποφασιστεί η συνέχιση της υπηρεσίας με διορθωτικές παρεμβάσεις, που ενδεχομένως να προκύψουν κατά τη λειτουργία λαμβάνοντας υπόψη τα πιθανά προβλήματα αλλά και τον αριθμό επιβατών κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας.

"Καλά δρομολόγια" λοιπόν!

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Αριστοτέλης 07.06.18
Συγχαρητήρια
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.