ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Βιομηχανία προσφυγών κατά της επένδυσης του Ελληνικού - Κατατέθηκε και δεύτερη στο ΣτΕ

0 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018, 17:54

Βιομηχανία προσφυγών κατά της επένδυσης του Ελληνικού στο ΣτΕ. Την ώρα που υπεύθυνη συντονισμού με εντολή πρωθυπουργού τοποθετείται η Πέτη Πέρκα, (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) για να συντονίσει και να επισπεύσει όλα όσα πρέπει να γίνουν προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η επένδυση του Ελληνικού, την ώρα που υπουργοί υπόσχονται πως είναι θέμα λίγου χρόνου για να δούμε τις μπουλντόζες στο Ελληνικό, την ώρα που η πλειοψηφία των πολιτών των όμορων δήμων αλλά και όλου του λεκανοπεδίου περιμένουν πως και τι να ξεκινήσει αυτή η επένδυση, κατατίθενται προσφυγές στο ΣτΕ κατά της νομιμότητας του Προεδρικού Διατάγματος, από τους γνωστούς πολέμιους.  

Την αρχή έκαναν 507 άτομα χθες που ανάμεσα στα όσα άλλα επικαλούνται για να μη γίνει η επένδυση του Ελληνικού, ισχυρίζονται πως τα ψηλά κτίρια θα τους κόβουν τη θέα προς τη θάλασσα και θα υποβαθμίσουν τις περιουσίες τους. Σήμερα προσέφυγαν δύο οικολογικές οργανώσεις, το «Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων» και η «Οικολογική Συνεργασία»  

Αυτή τη φορά οι δυο οικολογικές οργανώσεις προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί το επίμαχο Π.Δ. ως αντισυνταγματικό και παράνομο, ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά τη δασική έκταση των 243 στρεμμάτων.

Όπως υποστηρίζουν στην προσφυγή τους, οι δικαστές στην πολυσέλιδη γνωμοδότηση (29/2018) των 111 σελίδων τον περασμένο Φεβρουάριο, με την οποία το ΠΔ κρίθηκε συνταγματικό, πλανήθηκαν ως προς την κρίση τους στο δασικό τμήμα της έκτασης. Και αυτό γιατί η σχετική μελέτη, σύμφωνα με τις οικολογικές οργανώσεις, προβλέπει τη διατήρηση ή την μεταφύτευση τμήματος της δασικής έκτασης, ενώ χαρακτηρίζει την επίμαχη δασική έκταση ως «τεχνητή δασική φυτεία».

Αυτή όμως η πλάνη περί των πραγμάτων, μαζί με την έλλειψη της πλήρους και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, προσκρούει τόσο στο άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει το περιβάλλον στην έννοια του οποίου περιλαμβάνονται και οι δασικές εκτάσεις, όσο και στο δασικό νόμο 998/1979. Παράλληλα σημειώνουν ότι το εν λόγω Π.Δ. πάσχει από νόμιμη αιτιολογία σε σχέση με το θεωρημένο αλλά παρανόμως μη αναρτηθέντα δασικό χάρτη της επίμαχης περιοχής.

Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης 

Σχετικά με την προσφυγή 507 “κατοίκων” και φορέων στο ΣτΕ, προκειμένου να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος έκανε την ακόλουθη δήλωση προς αποκατάσταση της πραγματικότητας: 

Οι φερόμενοι ως “κάτοικοι και φορείς” που υπογράφουν την προσφυγή στο ΣτΕ, κατά συντριπτική πλειοψηφία δεν προέρχονται από τον δήμο μας. Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων και του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, αλλά και το σύνολο σχεδόν των φορέων και συλλόγων της, συμφωνεί με το επενδυτικό σχέδιο στο Ελληνικό, κάτω από τις προϋποθέσεις που έχουμε ήδη θέσει στην Ελληνική Κυβέρνηση. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.