ΑΛΙΜΟΣ

Δήμαρχος Αλίμου: Όσοι μας κατηγορούν αδίκως, να ξέρουν ότι θα λογοδοτήσουν

Του Νικόλα Κονταρίνη 4 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018, 10:14

Είναι γνωστό τοις πάσι πως, από την ημέρα που η ανεξάρτητη δημοτική  παράταξη του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη κέρδισε τις εκλογές, οι καταγγελίες που της γίνονται ξεπερνάνε τα όρια της κοινής λογικής. Είναι δε τόσες, που έχει χαθεί το μέτρημα, όπως είπε πρόσφατα και ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα ότι, τις περισσότερες απ' αυτές τις έχει κάνει η Ελένη Μπελιά, επικεφαλής του συνδυασμού της μειοψηφίας που στηρίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αυτά που ανέφερε μάλιστα ο κος Δήμαρχος, αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού τις καταγγελίες αυτές, η κα Μπελιά τις έχει κάνει στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στο οποίο - κατά σύμπτωση - εργάζεται η αδελφή της!

"Εγώ δεν θα πήγαινα ποτέ να καταγγείλω τον πολιτικό μου αντίπαλο στην υπηρεσία που εργάζεται ο αδελφός μου" είπε ο δήμαρχος τονίζοντας ιδιαίτερα τους συγγενικούς δεσμούς της κυρίας Μπελιά. "Άλλωστε, δεν θα το έκανα έτσι κι αλλιώς μια και αυτά είναι ζητήματα πολιτικής δεοντολογίας. Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι που κινούνται έτσι. Όμως, να είναι σίγουροι πως, όταν όλα τελειώσουν, πολλά πράγματα θα μπουν στην θέση που τους πρέπει. Νομίζω ότι τα όσα λέω γίνονται εύκολα αντιληπτά και πλήρως κατανοητά...". (Στο σημείο αυτό κάτι είπε εκτός μικροφώνου η κα Μπελιά διακόπτοντάς τον, που τον υποχρέωσε να την κατηγορήσει για ασέβεια απέναντι στις διαδικασίες).

"Είστε ασεβής, εξαιρετικά ασεβής, κυρία Μπελιά απέναντι στις διαδικασίες. Όμως είναι γνωστό ότι η κα Μπελιά δεν σέβεται κανέναν" συμπλήρωσε και συνέχισε λέγοντας πως δεν επιτρέπεται η εν λόγω δημοτική σύμβουλος να μιλάει για "διαπιστωμένες παραβάσεις", γιατί οι παραβάσεις που, "δήθεν" διαπιστώνονται, κρίνονται από τα αρμόδια όργανα. Και στα αρμόδια όργανα αυτά, έχει αποδειχθεί πως, ούτε παραβάσεις έχουν γίνει, ούτε ευθύνες έχουν καταλογισθεί στην Διοίκηση του Δήμου. Περιμένετε λοιπόν να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδιαδικασίες για όσα εσείς κα Μπελιά έχετε προκαλέσει και όταν τελειώσουν όλα αυτά, τότε θα τα πούμε. Τότε θα κάνουμε μία ανοιχτή δημόσια κουβέντα, όπου θα μιλήσουμε για τις καταγγελίες σας και την πορεία τους και τότε θα δούμε αν έχουν υπάρξει παραβάσεις ή, αν κάποιοι με αυτή την μηχανή των καταγγελιών που έχουν στήσει θα έχουν κερδίσει τίποτα στο τέλος.

Γιατί, με αυτή την "μηχανή" προσπαθούν με ελέγχους και επιθέσεις εναντίον μας, να μας ταλαιπωρούν και να μας φθείρουν, εμποδίζοντάς μας στην παραγωγή χρήσιμου έργου προς την πόλη. Με αυτή την στημένη "μηχανή καταγγελιών", προσπαθείτε όχι μόνο να μας φθείρετε κάνοντας μας έτσι να χάνουμε πολύτιμο χρόνο με όλα αυτά, αλλά βγαίνετε κιόλας και μας κουνάτε το δάχτυλο ότι υπάρχουν παραβάσεις. Και επαναλαμβάνω, ότι μιλάτε για παραβάσεις που δεν υπάρχουν. Καμία παράβαση δεν υπάρχει. Και όχι μόνο δεν υπάρχει καμία απολύτως παράβαση, αλλά να γνωρίζετε και κάτι άλλο ακόμη πως, όλοι όσοι μας ταλαιπωρούν και έχουν προκαλέσει όλη αυτή την κατάσταση σε βάρος μας, θα κληθούν και αυτοί να απολογηθούν και να λογοδοτήσουν για όλα αυτά που έχουν κάνει". 

Την ανεπάρκεια του κράτους την πληρώνουν οι Ο.Τ.Α.

Αναφορικά με τα θέματα της συνεδρίασης, ο κος Δήμαρχος είπε ότι, δυστυχώς, απόψε, το σώμα αναλώθηκε με άλλα πράγματα, δευτερευούσης σημασίας, και όχι με αυτή καθαυτή την διαδικασία των ζητημάτων που αφορούν το Δήμο, χωρίς να επικεντρωθούν καν  στην ουσία τους.

Δικαιολόγησε πλήρως την εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης, δημοτική σύμβουλο, Κυριακή Καμαρινού, για τα όσα είπε σχετικά με τα χρήματα που δεν αποδίδει το κράτος στην αυτοδιοίκηση, στα πλαίσια της ανταπόδοσης, που αντί αυτά τα κεφάλαια που εισπράττει για λογαριασμό τους να τα επιστρέφει, τα παρακρατεί και τα χρησιμοποιεί για να καλύψει άλλες ανάγκες, "λόγω της δικής του ανεπάρκειάς, της δικής του κακοδιοίκησης, της  δικής του κακομοιριάς, της δικής του αστοχίας και εν τέλει της δικής του χρεωκοπίας", όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Έκλεισε δε το κεφάλαιο αυτό ως εξής: "Φτάνει πιά! Ας αναλάβει το κράτος πλέον και τις δικές του ευθύνες και να μην τα φορτώνει όλα στους Δήμους, όταν μάλιστα τους έχει περικόψει τεράστια ποσά από αυτά που δικαιούνται να παίρνουν. Και παρ' όλα αυτά, με τον καθημερινό τους αγώνα οι Δήμοι σε όλη τη χώρα, μπορούν μέχρι τώρα και καταφέρνουν να στέκονται όρθιοι μέσα σε αυτό τό δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που βρίσκεται η Πατρίδα μας εδώ και χρόνια τώρα. Καταφέρνουν να τα βγάζουν πέρα όσο καλύτερα μπορούνε, προσφέροντας χρήσιμο και σοβαρό έργο στους πολίτες.

Επιτέλους φτάνει! Δεν μπορεί το κράτος να κομπορρημονεί, εμφανίζοντας πως έχει πλεόνασμα, γιατί μέσα σε αυτό το πλεόνασμα υπάρχουν και τα χρήματα τα δικά μας. Είναι όλα αυτά τα κεφάλαια που θα έπρεπε να είχαν δοθεί στους Ο.Τ.Α."
 

Σχόλια Αναγνωστών

4 Προσθήκη σχολίου
ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ 29.04.18
Η δεοντολογία στη δημοσιογραφία επιβάλλει όπου υπάρχει λόγος να προβάλλεται και ο αντίλογος. Δυστυχώς εσείς επιλέγετε να δημοσιεύετε μόνο τις απόψεις του κ. Δημάρχου. Αυτό βέβαια δεν ονομάζεται αμερόληπτη δημοσιογραφία ... και σε κάθε περίπτωση η αναδημοσίευση περιεχομένου με σχόλια που προσβάλλουν και θίγουν δημόσια πρόσωπα, ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε τα εισαγωγικά δεν σας απαλλάσσουν από τις ευθύνες σας για το είδος και το ύφος της δημοσιογραφίας που ασκείτε. Αυτό το είδος της "δημοσιογραφίας" οι πολίτες το κρίνουν. Ο αντίλογος-απάντηση στο δημοσίευμα σας είναι η από 12/4/18 ανακοίνωσή μας : https://anokatostokalamaki.wordpress.com/2018/04/12/giatiantidrastonelegxookkondylis/
Απάντηση
θαμώνας των δημοτικών συμβουλίων 03.05.18
Ποια άλλη άποψη; Όταν τους τα σέρνει ο Κονδύλης δεν βγάζουν άχνα. Μετά κάθονται και γράφουν τις απαντήσεις όπως θέλουν για να μην έχουν και αντίλογο και απαντήσεις επί τόπου, και τις ανεβάζουν στο σαιτ τους
Απάντηση
Δημότης Αλίμου 02.05.18
Το ανω κατω στο καλαμακι όταν κανει δημοσιευσεις, γιατι δεν γραφει και την αποψη της αλλης πλευρας;
Απάντηση
Αλιμνιώτης 29.04.18
Απο ρουφιανους, χαφιέδες και κουκουλοφόρους ειναι γεμάτη η ελλαδα
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.