ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Η Δημοκρατική Ενότητα Βύρωνα καταγγέλει: "Oδοντιατρείο - απάτη" το οδοντιατρείο του Κ.Υ. Βύρωνα

0 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018, 22:07

Με ανακοίνωση - καταγγελία η Δημοκρατική Ενότητα Δήμου Βύρωνα καταγγέλει την κατάσταση που επικρατεί στο Οδοντριατρείο του Κέντρου Υγείας Βύρωνα χαρακτηρίζοντάς το "οδοντιατρείο - απάτη".

Διαβάστε το περιεχόμενο της καταγγελίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «Δημοκρατική Ενότητα Δήμου Βύρωνα (ΔΗ.ΕΝ ΔΒ), επισκέφτηκε στις 17/4 και ώρα 13.15 το οδοντιατρικό τμήμα του Κέντρου Υγείας Βύρωνα προκειμένου να ενημερωθεί για τις οδοντιατρικές υπηρεσίες, τις οποίες υποτίθεται ότι προσφέρει το εν λόγω τμήμα στους συμπολίτες μας. Όπως διαπιστώθηκε το προσωπικό του αναφερόμενου τμήματος είχε «εξαφανισθεί»…, στο όνομα της γνωστής «επιστημονικής λούφας», που διακρίνει τμήματα του δημοσίου, λούφα η οποία πληρώνεται από τον εξαθλιωμένο ελληνικό λαό... Το προσωπικό του οδοντιατρικού τμήματος, σύμφωνα με όσα διαπιστώθηκαν επί τόπου, είχε ήδη φύγει γύρω στην 1 μμ! Η προσπάθεια να ενημερωθεί ο εκπρόσωπος της ΔΗ.ΕΝ για την παράνομη αυτή κατάσταση από την κ. προϊσταμένη του Κ.Υ.Β δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί καθώς αυτή απουσίαζε.

Σύμφωνα με συνεχείς καταγγελίες αλλά και παράπονα, που διατυπώνονται από σωρεία πολιτών του Βύρωνα, το οδοντιατρείο του Κ.Υ.Β προβάλλει συστηματική άρνηση να εκτελέσει οιαδήποτε οδοντιατρική εργασία, εκτός από την εργασία εξαγωγής δοντιών! Στην πραγματικότητα, όπως φαίνεται, το καθεστώς αυτό έχει μεθοδευτεί και λειτουργεί σε βάρος των ιατρικών αναγκών των ασθενών. Ως επιχείρημα της απραξίας του, το οδοντιατρείο του Κ.Υ.Β προβάλλει τον ισχυρισμό ότι δεν μπορεί να κάνει σφραγίσματα διότι δεν έχει τα αναγκαία υλικά!

Ακόμα, και σε ότι αφορά τις εργασίες καθαρισμού δοντιών ή άλλες συγγενείς εργασίες, το οδοντιατρείο ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να τις εκτελέσει διότι το μηχάνημα έχει χαλάσει και οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν το επισκευάζουν! Αντιλαμβάνεται κανείς την οργή εκείνων των ασθενών που κλείνουν τηλεφωνικά ραντεβού στο ΚΥ και διανύουν αποστάσεις για να φύγουν τελικά άπρακτοι από το οδοντιατρείο - απάτη! 

Ο εμπαιγμός του οδοντιατρικού τμήματος του Κ.Υ. Βύρωνα, που διαρκεί εδώ και αρκετό καιρό, είναι γνωστός, όχι μόνο στους πολίτες, αλλά και στις εκάστοτε διευθύνσεις του Κ. Υ .Β, οι οποίες όμως λόγω του χαμηλού βαθμού κοινωνικής ευαισθησίας και στο όνομα, προφανώς, της «ιατρικής αλληλεγγύης τους», συγκαλύπτουν το άθλιο αυτό αντικοινωνικό καθεστώς, το οποίο είναι πασίγνωστο ότι στην Ελλάδα διαπερνά μεγάλα τμήματα της «επιστημονικής γραφειοκρατίας», σε αντίθεση φυσικά με άλλα τμήματα γιατρών του δημοσίου, οι οποίοι γίνονται αντικείμενα εξαιρετικής τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς τους, από τον λαό μας.

Όπως έγινε γνωστό, το οδοντιατρείο - κοροϊδία του Κ. Υ. Βύρωνα έχει καταγγελθεί δημόσια στο παρελθόν και από το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ), για την ίδια ακριβώς συμπεριφορά, την καταπάτηση δηλ. της νομιμότητας και την περιφρόνηση προς τις ανάγκες των πολιτών, σε μια περίοδο, μάλιστα, όπου εξ αιτίας των δραματικών καταστάσεων, τις οποίες βιώνει ο εργαζόμενος ελληνικός λαός, πολλοί φτωχοί συμπολίτες μας βρίσκονται σε παντελή αδυναμία να ανταποκριθούν στις οικονομικές δαπάνες, οι οποίες απαιτούνται για την αντιμετώπιση της υγείας των δοντιών τους.

Καταγγέλλουμε στον λαό του Βύρωνα, το απερίγραπτη αυτή αθλιότητα και την απουσία κοινωνικής ευθύνης όσων έχουν την επίβλεψη για την καλή λειτουργία του Κ. Υ. Β καθώς και την εξαχρείωση που χαρακτηρίζει την όλη κατάσταση του οδοντιατρείου – απάτη. Είναι μεγάλες οι ευθύνες του Υπουργείου Υγείας, της αρμόδιας Υγειονομικής Περιφέρειας και της διεύθυνσης του Κ.Υ. Β.

Ζητάμε από τον Υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας να ενεργήσουν άμεσα, διατάζοντας τις σχετικές έρευνες για τις πραγματικές αιτίες που σφραγίζουν την άθλια λειτουργία του οδοντιατρείου στο Κ. Υ. Β. Ζητάμε να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις σε όσους είναι υπεύθυνοι για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και κυρίως να αποκατασταθούν άμεσα τα δικαιώματα των ασθενών.

Δημοκρατική Ενότητα Δήμου Βύρωνα
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.