ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο: Εντυπωσιακές οι προτάσεις για το Πολιτιστικό Κέντρο "Φλοίσβος"

2 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018, 11:30

Το σήμα κατατεθέν του Παλαιού Φαλήρου, το στρογγυλό κτίριο του Φλοίσβου, που εδώ και αρκετά χρόνια έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και χρησιμοποιείται ως Πολιτιστικό Κέντρο, συντηρείται και αναβαθμίζεται. 

Στη δημοσιότητα δίνονται σήμερα στοιχεία των προτάσεων που έχουν προκύψει από τη συνεργασία του Δήμου με το αρχιτεκτονικό γραφείο "Αρχιτεκτονική ΕΠΕ Γραμματόπουλος-Πανουσάκης".

Επιθυμία της δημοτικής αρχής είναι η όσο το δυνατόν διακριτικότερη παρέμβαση στο κτίριο και για το λόγο αυτό όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου θα χρησιμοποιηθούν στοιχεία υάλου. Από τις δε ψηφιακές αποτυπώσεις, διαφαίνεται ότι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό. 

Η ανακοίνωση του Δήμου 

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος, αναφέρει πως, μετά την αποπληρωμή του δανείου, για την αγορά του διατηρητέου κτιρίου του "Φλοίσβου" και του περιβάλλοντος αυτού χώρου, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, θέλοντας να το αναδείξει, να το αναβαθμίσει και να το αποδώσει, στον φαληρικό λαό, ως σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο και επιθυμώντας μια ιδιαίτερα διακριτική επέμβαση, που να προβάλει και να σέβεται τον πυρήνα του αρχικού κτιρίου, θεώρησε ότι, μονόδρομος είναι η χρήση της υάλου, ενός υλικού διάφανου, στα νέα στοιχεία της όψης.Για την καθοδήγηση και την υλοποίηση, με τη σχεδίαση, της ιδέας αυτής, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, προέβει στην έναρξη της συνεργασίας με το γραφείο "Αρχιτεκτονική ΕΠΕ Γραμματόπουλος-Πανουσάκης", το οποίο έγινε γνωστό, με τη δημοσιότητα, της χρήσης μεγάλου υαλοστασίου, σε όψη διατηρητέου κτιρίου, η οποία πραγματοποιείται στο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης.

Σε συνεργασία με μέλος του γραφείου αυτού, έχει προχωρήσει ήδη, στην ηλεκτρονική σχεδίαση, της αποτύπωσης του διατηρητέου κτιρίου του "Φλοίσβου" και του περιβάλλοντος αυτού χώρου και των προτάσεων για την αναπαλαίωσή του, με σύγχρονο ηλεκτρονικό τρόπο, με τρισδιάστατη φωτορεαλιστική απεικόνιση και με απόδοση των υλικών, με αποτέλεσμα να είναι ήδη, δυνατή, η παρουσίαση της προτεινόμενης επέμβασης. 


Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΛΕΝΗ 21.04.18
Μοναδικό...Μένω στο κέντρο της Αθήνας και εκατοντάδες νεοκλασικά κατεστραμένα, καταρρέουν. Μακάρι και στην Αθήνα ο Δήμος να ασχολούνταν με το πρόβλημα.
Απάντηση
ΝΙΚΗ ΦΙΛΤΙΚΑΚΗ 20.04.18
Εξαιρετική ιδέα , συγχαρητήρια κ. Δήμαρχε
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.