ΑΛΙΜΟΣ

Δήμαρχος Αλίμου: Υπάρχει δημοτική παράταξη που αποδέχεται τη λογική των καταγγελιών και την πριμοδοτεί

Του Νικόλα Κονταρίνη 1 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018, 16:30

Τον Ιούνιο το "CINE ΑΛΙΜΟΣ" θα είναι έτοιμο να κάνει την πρεμιέρα της νέας θερινής σαιζόν με νέες ταινίες και καλεσμένους που θα συζητήσουν με τους θαμώνες του στην παραλία του Αλίμου. Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης σε ένα από τα τελευταία δημοτικά συμβούλια απαντώντας σε ερώτηση της αντιπολίτευσης. 

Παράλληλα απάντησε και σχετικά με τις "παρανομίες" στο χώρο του "CINE ΑΛΙΜΟΣ" που κατέγραψε η αρμόδια Πολεοδομία Αργυρούπολης μετά από καταγγελία πολίτη της περιοχής. 

Στον κατάλογο των "παρανομιών" αυτών αναφέρθηκε εξάλλου και ο ανεξάρτητος  δημοτικός σύμβουλος Δημ. Γιαννακόπουλος, ρωτώντας ταυτόχρονα εάν ο Δήμος προτίθεται να πληρώσει και το επιβληθέν πρόστιμο των 73.000 ευρώ.

Τίποτε δεν είναι παράνομο εκεί απάντησε ο Δήμαρχος, το δε πρόστιμο αφορά στις τουαλέτες που υπήρχαν χρόνια πριν και πολύ πριν κατασκευαστεί ο θερινός κινηματογράφος στο σημείο εκείνο της παραλίας. Επιμεριστικά δε, οι 43 χ/δες είναι το πρόστιμο ανέγερσης και τα υπόλοιπα για την διατήρηση.

Συνεχίζοντας ενημέρωσε πως, κατά την Πολεοδομία και με όλα όσα έχει καταγράψει,  όλα είναι παράνομα εκεί. 

"Σκεφτείτε ότι μέσα στα όσα έχει καταγράψει η Πολεοδομία στην έκθεσή της, έχει συμπεριλάβει ακόμη και το γκαζόν!", είπε για να συνεχίσει λέγοντας, και διερωτώμενος, συνάμα: "Καταλαβαίνετε σε ποιό σημείο έχουμε φθάσει;".

Σε ότι αφορά το πρόστιμο και απαντώντας στην ερώτηση Γιαννακόπουλου αν ο δήμος θα ακολουθήσει τη νομική οδό, έκανε γνωστό πως έχει γίνει ήδη προσφυγή και ότι έχουν δοθεί οι απαντήσεις σε όλα αυτά επαναλαμβάνοντας ότι, για την διαμόρφωση του χώρου εκεί, υπάρχει και η εγκεκριμένη άδεια της Πολεοδομίας, απαντώντας σε όλα, με τα έγγραφα που της έχουν αποσταλεί.

Αναφορικά δε, με την προσφυγή που έχει κάνει ο Δήμος στα αρμόδια όργανα, όταν και όποτε αυτή συζητηθεί (σε βάθος χρόνου), εφ' όσον αυτή απορριφθεί και αιτιολογηθεί η απόρριψή της, τότε και μόνο τότε, θα επιβληθεί και θα πληρωθεί το όποιο πρόστιμο, επαναλαμβάνοντας ότι, στο τέλος δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόστιμο, διότι όσα έκανε η Διοίκηση, τα έκανε μετά την χορήγηση σχετικής άδειας. 

Ψέματα, ψέματα συνεχώς

Αφού ολοκλήρωσε ως προς τις "παρανομίες", κατήγγειλε ως ψεύτες και κακόβουλους όσους εκ των πολιτικών του αντιπάλων λένε διαφορετικά πράγματα γύρω από την δημιουργία του θερινού κινηματογράφου στην παραλία.

Για την ακρίβεια είπε πάνω σε αυτό τα εξής: "Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτή είναι μία πρώτη προσέγγιση του ζητήματος και πρέπει να κατανοηθεί από όλους πως, ο Δήμος δεν καλείται να πληρώσει κανένα πρόστιμο κάποιων δεκάδων χ/δων ευρώ που κάποιοι και κάποιες ψευδώς διαδίδουν.

Υπάρχει μία έκθεση, αυτή έχει προσβληθεί, η προσβολή της φέρνει αναστολή και όταν μετά από χρόνια υπάρξει οριστική απόφαση από την οποία θα αποδεικνύεται ότι κακώς πράξαμε, τότε θα κληθούμε να πληρώσουμε. Όμως, και τότε έχουμε το δικαίωμα να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη και θα βρεθούμε πάλι στην αναμονή για κάποια άλλα χρόνια.

Όσες και όσοι λοιπόν, προτρέχουν και μας κακολογούν με τα ψέματα που λένε δεξιά και αριστερά, περιμένοντας να υπάρξουν αρνητικά αποτελέσματα για το CINE ΑΛΙΜΟΣ αλλά και για τα όσα ψέματα λένε για το πρόστιμο, ματαιοπονούν. Και καλό για όλους αυτούς είναι να γνωρίζουν πως θα περάσουν πολλά πολλά χρόνια διαδικασιών, όμως, στο τέλος θα δικαιωθούμε".

Ερχόμενος στον άνθρωπο που έκανε τις καταγγελίες στην Πολεοδομία, είπε ότι ο άνθρωπος αυτός θα έπρεπε να έχει πάρει την δέουσα απάντηση από όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι όμως που δεν μπορεί να συμβεί, αφού μέσα στο Δ.Σ. υπάρχει μία παράταξη που τον περιθάλπει βάζοντας τον κάτω από τις φτερούγες της, εννοώντας σαφώς την παράταξη της κας Μπελιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με αυτό το γεγονός, είπε: "Η παράταξη αυτή λοιπόν, που έχει υπό την προστασία της τον καταγγέλοντα πολίτη, εμφανίζεται απόψε εδώ μέσα και μας λέει ότι δεν είναι εναντίον της δημιουργίας του θερινού μας κινηματογράφου. Ε, επιτέλους! Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν μπορεί να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας εδώ μέσα. Υπάρχει δημοτική  παράταξη που αυτή την λογική των καταγγελιών την αποδέχεται και την πριμοδοτεί".

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Β.Π 22.04.18
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕς ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.