ΑΛΙΜΟΣ

Εντυπωσιακό το πρώτο Yachting Festival στη Μαρίνα του Αλίμου

Του Νικόλα Κονταρίνη - Φωτο "V" & "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ" Παναγ. Στόλης 0 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018, 18:36

Από την Πέμπτη 12 Απριλίου έως και σήμερα Κυριακή 15 Απριλίου 2018, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ άνευ (μονίμου) πληρώματος – ΣΙΤΕΣΑΠ για την ανάδειξη των δραστηριοτήτων του κλάδου του γιώτινγκ, για πρώτη φορά οργάνωσε το "ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΩΤΙΝΓΚ μία Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού" στην Μαρίνα Αλίμου, την μεγαλύτερη Μαρίνα της χώρας, που είναι η κύρια επαγγελματική βάση των σκαφών στην Αττική.Σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσαν οι διοργανωτές, το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΩΤΙΝΓΚ – ΓΙΟΡΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ οργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με κύριο σκοπό να δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους του λεκανοπεδίου της Πρωτεύουσας, αλλά και άλλους Έλληνες και ξένους επισκέπτες και επαγγελματίες, να γνωρίσουν από κοντά την μοναδικότητα της απόλαυσης των Ελληνικών θαλασσών μέσα από ένα – κυρίως – μικρότερο ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο σκάφος, που μπορούν είτε οι ίδιοι να κυβερνήσουν (με κατάλληλες γνώσεις και εκπαίδευση) είτε να χαρούν με την βοήθεια και υποστήριξη από επαγγελματίες.

Στη Μαρίνα Αλίμου, τις ημέρες αυτές, περισσότερα από 100 σκάφη, μικρά και μεγάλα, όλων των τύπων, υποδέχθηκαν οικογένειες, ζευγάρια, παιδιά, νέους, φιλικές παρέες και μεμονωμένους, άτομα όλων των ηλικιών – γιατί προσφέρεται για όλους η δυνατότητα να κάνουν ημερήσιες, ολιγοήμερες ή πολύ-ήμερες περιηγήσεις με σκάφη – που θέλουν να εξοικειωθούν με δραστηριότητες στο θαλάσσιο περιβάλλον της χώρας, και με την μοναδική εμπειρία να πλέεις πάνω στο νερό.


Από αριστερά στην πρώτη σειρά, Π. Κουρουμπλής, Διον. Χατζηδάκης, Μάριος Γεωργιάδης, Γιάννης Πλακιωτάκης, Κων. Μουτζούρης και Ν. Συρμαλένιος. Στη δεύτερη σειρά, Π. Διαμαντόπουλος, Αναστ. Σιμητροπούλου, Μαίρη Ανανιάδου και Στέφανος Διαμαντής. 

Ήταν μία πλωτή αλλά και χερσαία έκθεση, ένας τόπος δραστηριοτήτων που απευθύνεται κυρίως στο Ελληνικό κοινό, αλλά και εκτός Ελλάδος, σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν αυτήν την δραστηριότητα και την μορφή αναψυχής.

Στους προβλήτες της Μαρίνας Αλίμου, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να επιβιβαστούν σε σκάφη, να ενημερωθούν για τους παράκτιους και νησιωτικούς προορισμούς, να παρακολουθήσουν μίνι συνεδριακές ημερίδες για τους επαγγελματίες και το κοινό και να παρακολουθήσουν επιδείξεις από τις διάφορες δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν με ένα σκάφος.


Ο Διονύσης Χατζηδάκης με τους Μάριο Γεωργιάδη και Τάκη Διαμαντόπουλο. 

Εκτός από αυτά όμως, καθ' όλη τη διάρκεια του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΩΤΙΝΓΚ πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις  μουσικές, γαστρονομικές, χορευτικές, από τους διάφορους προορισμούς, δημιουργώντας μια πολύ ωραία και ξεχωριστή ατμόσφαιρα, που σε γενικές γραμμές εντυπωσίασε. 

Για τους επαγγελματίες ήταν μία μοναδική ευκαιρία να γνωριστούν και να παρουσιάσουν τα σκάφη και τις υπηρεσίες τους, προς ένα ευρύ κοινό, ακόμη και ξένους επαγγελματίες (buyers) που είχαν προσκληθεί. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 12/4. Σε αυτά παρέστησαν: ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο βουλευτής Λασιθίου, πρώην Προέδρος της Νέας Δημοκρατίας και π. υπουργός, Ιωάννης  Πλακιωτάκης, ο Αντιπρόέδρος της Βουλής και βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων στην Α' Αθήνας, Μάριος Γεωργιάδης, ο οποίος μαζί με τον υποψήφιο βουλευτή της Β' Αθηνών,  Τάκη Διαμαντόπουλο, εκπροσώπησαν το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, ο Προέδρος της ΚΕΔΕ και δημάρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, οι συναδέλφοί του δήμαρχοι, Διονύσης Χατζηδάκης, Παλαιού Φαλήρου και Ανδρέας Κονδύλης, Αλίμου.


Αριστερά, ο οικοδεσπότης δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης. 

Επίσης, το "παρών" έδωσαν οι: Γιώργος Βερνίκος, πλοιοκτήτης και πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας, οι αντιδήμαρχοι Αλίμου, Αναστασία Σημιτροπούλου, Στέφανος Διαμαντής, Μαρία Ανανιάδου και Γιώργος Ασημακόπουλος, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Παλαιού Φαλήρου, ο Κων/νος Μουτζούρης, π. πρύτανης του ΕΜΠ, νυν Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και ο Παναγιώτης Πίτσιος, Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Λέσβου και εντεταλμένος σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης του νησιού.


Το Φεστιβάλ Γιώτινγκ επισκέθηκε και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας. 

Να σημειώσουμε τέλος πως, σχόλια προκάλεσε  η στάση του κ. Κουρουμπλή που, μετά την ομιλία του ζήτησε να κοπεί η κορδέλα των εγκαινίων και αμέσως μετά απεχώρησε, χωρίς να περιμένει να τηρηθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης, βάσει του οποίου θα ακολουθούσαν οι χαιρετισμοί και άλλων πολιτικών, όπως των: Γιάννη Πλακιωτάκη, Μάριου Γεωργιάδη, Γ. Πατούλη, Διονύση Χατζηδάκη, και του οικοδεσπότη δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη


Στο περίπτερο της Λέσβου ο δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης με τον αντιδήμαρχό του Λέσβιο στην καταγωγή Γιώργο Ασημακόπουλο, ανάμεσα στους Κ. Μουτζούρη, αριστερά και Π. Πίτσιο, πρόεδρο δημοτικής ενότητας Λέσβου. 

Άλλωστε, η ενέργεια αυτή του υπουργού υπήρξε και η αιτία ώστε, ο μεν Γιάννης Πλακιωτάκης να μιλήσει για "τον οφειλόμενο σεβασμό στους θεσμούς", ο δε Μάριος Γεωργιάδης να πεί κάποια στιγμή στην διάρκεια της ομιλίας του πως, "κατ' αρχήν, εγώ δεν ήλθα απόψε εδώ μόνο για να μιλήσω, να κόψω την κορδέλα και αμέσως να σηκωθώ να φύγω".

Εξάλλου, και επειδή συμβαίνει να γνωρίζουμε πολύ καλά τις εκδηλώσεις εκείνης της ημέρας, πρέπει να πούμε ότι, και άλλοι εκ των επισήμων ομιλητών είχαν να παρευρεθούν σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, που έπρεπε να παραστεί στην παρουσίαση του Λευκώματος για την ιστορία του Ελληνικού, που εξέδωσε ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, όμως, δεν έφυγε αλλά έμεινε μέχρι τέλους, κάτι που σχολιάστηκε αρκούντως θετικά.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως, την οργάνωση της επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης, έχει η εταιρεία MACT MEDIA GROUP. Το Γιώτινγκ Φέστιβαλ ολοκληρώνεται αύριο Δευτέρα 16 Απριλίου 2018.


Yλοποιήθηκε και η 2η Συνεδριακή Ημερίδα με τίτλο «Γιώτινγκ: Προσιτή οικονομική λύση για ποιοτικό τουρισμό στην πανέμορφη Ελλάδα» με διακεκριμένους εισηγητές.
Στο πάνελ ο συντονιστής Γιώργος Καραχρήστος γενικός διευθυντής mact media group,  Χαράλαμπος Καρίμαλης, Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Διοικητής της Δημόσιας Αρχής Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας, Δημοσθένης Μπακόπουλος, ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, για τον Δήμο Μήλου, η εκπρόσωπος του Δημάρχου, Λένα Λεκανίδη και η πρόεδρος ΣΙΤΕΣΑΠ Ελένη Βρυώνη. 
Ο Διονύσης Χατζηδάκης με τις αντιδημάρχους Αλίμου Αναστ. Σιμητροπούλου και Μαίρη Ανανιάδου. Δεξιά ο επίσης αντιδήμαρχος Αλίμου Στέφανος Διαμαντής και αριστερά ο αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιώργος Ασημακόπουλος. 


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.