ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Γιατί η Γλυφάδα έχει τόσο λίγες πιστοποιημένες παιδικές χαρές;

γράφει ο Μέγας Αρχιερέας 0 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018, 21:00

Πιστοποιημένο και βραβευμένο οικογενειακό πάρκο στην Αργυρούπολη

Αναστάτωση επικρατεί στις Tεχνικές Yπηρεσίες του Δήμου Γλυφάδας. Ο λόγος είναι ένα ενημερωτικό βίντεο που ανήρτησε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, όπου ενημέρωνε τους δημότες του, ότι μετά από 3 χρόνια διοίκησής του, έχει καταφέρει να ανακαινίσει και να πιστοποιήσει με το ειδικό σήμα του Υπουργείου Εσωτερικών 28 παιδικές χαρές, τις οποίες παρέλαβε καταστρεμμένες από τον προηγούμενο δήμαρχο Χρ. Κορτζίδη. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι, για την ανακαίνισή τους, ο δήμος δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ από τον δημοτικό του προϋπολογισμό.

Το σύνολο του κόστους καλύφθηκε από χορηγίες 47 μεγάλων ιδιωτικών εταιριών, οι οποίες ανταποκρίθηκαν στο πρόγραμμα "Υιοθετείστε μία Παιδική Χαρά". Όλες δε οι χορηγίες αυτές, εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου, μειοψηφούντος του Χρ. Κορτζίδη, δηλαδή αυτού που της παρέδωσε καταστρεμμένες(!!!).

Όπως και να έχει ο Χρ. Κορτζίδης αποτελεί παρελθόν για τον δήμο, απλώς αναφέρεται για την ιστορία, ως ένα παράδειγμα πολιτικής παράνοιας και παρακμής.

Θα αναρωτηθείτε τώρα πως συνδέετε το γεγονός αυτό με την Γλυφάδα.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου έχει ξεκινήσει και αυτός ένα πρόγραμμα ανακαίνισης και πιστοποίησης των παιδικών χαρών της πόλης, με την μόνη διαφορά ότι μετά απο 3 χρόνια διοίκησης έχει καταφέρει να πιστοποιήσει μόνο 5 παιδικές χαρές, ενώ μέχρι στιγμής έχει ξοδέψει από τον δημοτικό προϋπολογισμό περίπου 2.5 εκατ. ευρώ. Έμαθα λοιπόν ότι ο δήμαρχος Γλυφάδας έριξε το φταίξιμο των καθυστερήσεων στις υπηρεσίες του, χωρίς οι ίδιες να δέχονται αυτή την κατηγορία, φέρεται δε να ρίχνουν την ευθύνη στους στενούς του συνεργάτες.

Είναι θέμα ικανότητας θα πουν πολλοί. Λογικό, καθώς ο Γ. Κωνσταντάτος πριν γίνει δήμαρχος δούλεψε 20 χρόνια στον ιδιωτικο τομέα, ενώ ο Δήμαρχος Γλυφάδας έλιωσε τα παπούτσια του στα πολιτικά γραφεία υπουργών και βουλευτών ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μετέπειτα ως ευρωβουλευτής.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.