ΒΟΥΛΑ

Περιβαλλοντικό έγκλημα στον Υμηττό: Ισχυρά δηλητήρια ικανά να σκοτώσουν και άνθρωπο χρησιμοποιήθηκαν στις φόλες

0 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, 15:29
Περιβαλλοντικό έγκλημα στον Υμηττό - Σύνεση, ψυχραιμία και εγρήγορση συστήνει η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Νοτίου Τομέα

H Εθελοντική Δασοπρασία Νοτίου Υμηττού σχετικά με το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελέσθηκε τις τελευταίες μέρες στον Υμηττό, από το ύψος της Αιξωνής Γλυφάδας έως το Κοιμητήριο της Βούλας και το Κορωπί, κι επειδή πολλές φήμες και δημοσιεύματα που κυκλοφορούν διαστρεβλώνουν τα γεγονότα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία περιγράφει ακριβώς την κατάσταση. 

Το vimaonline.gr παρακολούθησε εξ αρχής και ανέδειξε την πραγματική διάσταση αυτής της εγκληματικής πράξης χαρακτηρίζοντάς την "περιβαλλοντικό έγκλημα" καταγράφοντας όλες τις διαστάσεις με βάση τα στοιχεία του ρεπορτάζ.

Η ανακοίνωση της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού
 
Επειδή τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν πολλές λανθασμένες πληροφορίες, προτείνεται προς όλες τις πλευρές, σύνεση, ψυχραιμία και εγρήγορση. Τα γνωστά στοιχεία, μέχρι στιγμής, έχουν ως εξής:

- 12 νεκρά ζώα (11 αλεπούδες και 1 δεσποζόμενος σκύλος). Κανένα αδέσποτο δεν βρέθηκε νεκρό στην συγκεκριμένη περιοχή ή από τη συγκεκριμένη αιτία. Άλλωστε πρόκειται για δασική έκταση στην οποία δεν υπάρχουν αδέσποτα παρά μόνο άγρια ζώα.

- Μαζεύτηκαν περί τα 15 δηλητηριασμένα δολώματα που δεν είχαν, ευτυχώς, ακόμη καταναλωθεί.

- Η έκταση (βλ. χάρτη) στην οποία εντοπίστηκαν νεκρά ζώα και δηλητηριασμένα δολώματα εκτείνεται από την Αιξωνή έως τα νότια του Κορωπίου (γύρω από την κορυφή Κακοβούλα, περιοχή Πευκώνα, πάνω από τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη) και από τους δασικούς δρόμους πάνω από το νεκροταφείο Βούλας έως βόρεια της κορυφής Σταυραετός.

- Έχουν ασκηθεί μηνύσεις σε ΑΤ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και ΑΤ Κορωπίου και έχει παραγγελθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο.

- Ο νεκρός (δεσποζόμενος) σκύλος και δείγματα των δολωμάτων εστάλησαν με μέριμνα του ΑΤ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για τις απαραίτητες κτηνιατρικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

- Νεκρές αλεπούδες και δείγματα δολωμάτων εστάλησαν με μέριμνα της Ε.Δ.Ν.Υ. στο αρμόδιο Δασαρχείο Πεντέλης για τις απαραίτητες ενέργειες και εξετάσεις.

- Δολώματα εστάλησαν με μέριμνα του ΑΤ Κορωπίου για τοξικολογικές εξετάσεις.

- Οι έρευνες και η περισυλλογή των δολωμάτων και νεκρών ζώων έγιναν κυρίως από εθελοντές και κατοίκους.

- Τα δηλητήρια που χρησιμοποιήθηκαν είναι ισχυρότατα και σκοτώνουν ακαριαία, είναι δε ικανά να σκοτώσουν και άνθρωπο.

Πολλά μπορούν να ειπωθούν και πολλές εικασίες ακούγονται στα μέσα και στο ίντερνετ, δυστυχώς ως συνήθως από εκείνους που δεν φάνηκαν καν στο βουνό. Όμως, αυτό που πρέπει όλοι να κάνουμε τώρα, είναι να αφήσουμε τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές να κάνουν τη δουλειά τους και να παρέχουμε όποια συγκεκριμένα και αξιοποιήσιμα στοιχεία διαθέτουμε για να διευκολύνουμε το έργο τους.

Η διασπορά ανυπόστατων, φαντασιακών και τρομοκρατικών πληροφοριών δεν βοηθάει και αποσυντονίζει την έρευνα. Αν έχετε οποιοδήποτε στοιχείο απευθυνθείτε στο ΑΤ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και καταθέστε το. Βοηθήστε να απονεμηθεί δικαιοσύνη και να προστατέψουμε την κοινή περιουσία όλων μας, που είναι η φύση. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.