ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ-Επένδυση Ελληνικού: Μπουλντόζες τέλος του χρόνου και βλέπουμε

0 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, 19:00

Από εξάμηνο σε εξάμηνο απ' ότι φαίνεται μετατίθεται ο χρόνος ολοκλήρωσης των διαδικαστικών θεμάτων που θα επιτρέψουν τις πρώτες μπουλντόζες να μπουν στο Ελληνικό προκειμένου ν' αρχίσει επιτέλους το αναπτυξιακό αυτό έργο. 

Ενώ μέχρι τώρα η χρονική αυτή στιγμή ορίζονταν από κυβερνητικά χείλη περίπου στον Ιούνιο του 2018, τώρα μετατίθεται προς το τέλος του έτους αφού όπως είπε σε τηλεφωνική του συνέντευξη στον Alpha 989 ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος ο χρόνος αυτός είναι πολύ μικρός για την πληθώρα των εκκρεμμοτήτων που υπάρχουν. 

"Δεν θα γίνει τον Ιούνιο, η μεταβίβαση της "Ελληνικόν Α.Ε."  όπως είχε ευρέως κυκλοφορήσει" είπε, "αλλά αργότερα, γιατί ο χρόνος μέχρι τον Ιούνιο είναι πολύ μικρός". 

Ο κ. Ξενόφος τοποθέτησε το χρονικό ορίζοντα μετά το φθινόπωρο που θα έχει ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός για το καζίνο, και επεσήμανε πως έγινε ένα πολύ μεγάλο βήμα με την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος που ουσιαστικά δίνει το πλαίσιο της ανάπτυξης. 

Όμως όπως είπε, ακολουθεί μία πληθώρα μελετών και κοινών υπουργικών αποφάσεων που πρέπει να συγκεκριμενοποιήσουν την ανάπτυξη στον ευρύτερο χώρο του Ελληνικού. 

"Υπάρχουν θέματα μεταφοράς φορέων που είναι εντός του χωροταξικού χώρου του Ελληνικού και πρέπει να μετακινηθούν. Υπάρχουν θέματα υποδομών και θέματα δήμων, τα οποία επίσης πρέπει να επιλυθούν. Είναι πραγματικά ένας –τολμώ να πω - εφιάλτης δραστηριοτήτων και συνεργιών που πρέπει να γίνουν για να μπορέσει να ολοκληρωθεί και να ξεκινήσει το έργο. Θεωρώ ότι η προσπάθειά μας γίνεται ώστε μέχρι τέλος του χρόνου να μπορέσουν να μπουν τουλάχιστον οι πρώτες μπουλντόζες μέσα στο έργο".

Ο κ.  Άρης Ξενόφος, γενικότερα μιλώντας για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας χαρακτήρισε πρόκληση για το ΤΑΙΠΕΔ την επίτευξη του στόχου των εσόδων φέτος, ύψους 2 δισ. ευρώ, αλλά όπως είπε είναι εφικτός στόχος. 

«Το δίμηνο που ακολουθεί μέχρι το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο γιατί υπάρχουν συγκεκριμένα προγράμματα τα οποία αποτελούν ναυαρχίδες. Το πρόγραμμα και η εξέλιξη που θα έχει, θα προσδώσουν το στίγμα στο στόχο και τελικά στο νούμερο που θα καταφέρουμε να φέρουμε», σημείωσε σχετικά.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.