3Β: Ολοκληρώνεται η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής του παραλιακού μετώπου

1 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, 11:20

Τις αμέσως επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής των παραλιών,που παραχωρήθηκαν από το Ελληνικό κράτος προς χρήση, στο Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης. 

Όπως ανακοίνωσε χθες κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μέσα στην εβδομάδα και μετά από πολλές και ασφυκτικές πιέσεις, ενημερώθηκε από την ΕΤΑΔ ότι ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και θα παραθοδούν οι παραλίες στο Δήμο. 

"Η μόνη εκκρεμμότητα που μένει" διευκρίνησε ο Δήμαρχος "είναι το τμήμα του Νότου που λόγω των δικαστηρίων που είχαμε με την ΜΕΕΚΒ, τα οποία τελεσιδίκησαν υπέρ του Δήμου, καθυστέρησε η παραχώρησή του".

Οι παραλίες παραχωρούνται προς χρήση και εκμετάλλευση στο Δήμο για 15+5 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης. Το 80% των εσόδων που θα προκύπτει από την εκμετάλλευσή τους θα πηγαίνει στα ταμεία του δήμου ενώ το 20% θα παραχωρείται στην κεντρική διοίκηση. 

Να σημειωθεί πως η διεκδίκηση του παραλιακού μετώπου ξεκίνησε με την ανάληψη της διοίκησης από τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, έχοντας τη συνδρομή της Περιφέρειας και τη σύμφωνη γνώμη της υπουργού της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νάντιας Βαλαβάνη. 

Χαρακτήρισε σημαντική επιτυχία το γεγονός ότι σήμερα η χρήση των παραλιών ήρθε στο Δήμο, γιατί όπως είπε, απ' ότι φαίνεται η κυβέρνηση άλλαξε γνώμη, σχετικά με τις παραχωρήσεις, με αποτέλεσμα άλλοι δήμοι που ζητούν τις παραλίες τους και αρχικά φάνηκε πως θα τις είχαν, δυστυχώς, σήμερα έχουν καταφύγει στα δικαστήρια. 

Τέλος, χθες στο δημοτικό συμβούλιο παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι μελέτες ανάπλασης του κάμπινγκ και της β' πλαζ της Βούλας.   

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
mvekris 21.04.18
Με την 694/2018 απόφαση του Γ τμήματος του Αρείου Πάγου αναιρέθηκε η 2657/17 απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία είχε κριθεί δήθεν υπέρ του Δήμου το θέμα της κυριότητας στα Ο.Τ.Κ1,Κ2,Κ3(στα οποία περιλαμβάνεται και ο ΝΟΤΟΣ) και παραπέμπεται η υπόθεση στο Εφετείο, που με νέα σύνθεση θα εξετάσει εκ νέου την αγωγή της ΜΕΕΚΒ κατά της ΕΤΑΔ Α.Ε. στα πλαίσια που θέτει η απόφαση του Αρείου Πάγου.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.