ΒΟΥΛΑ

Εγκρίθηκαν τα σχέδια για την ανάπλαση του Κάμπινγκ και της Β' πλαζ Βούλας

0 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, 22:43

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία τα σχέδια ανάπλασης για το Κάμπινγκ  και τη Β' πλαζ Βούλας. Με ψήφους 20 υπέρ και 3 κατά στην πρώτη περίπτωση και 19 υπέρ και 3 κατά στη δεύτερη, οι μελέτες για τις αναπλάσεις αυτών των δύο παραλιακών μετώπων της Βούλας περνούν στη δεύτερη φάση που είναι η διαβίβασή τους στην ΕΤΑΔ.

Σε γενικές γραμμές η συζήτηση διεξήχθη ομαλά, με σφιχτές διαδικασίες, άλλωστε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ξέρει να κρατά καλά το χρονοδιάγραμμα, με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο να εισηγείται τα θέματα, κάνοντας σύντομη αναφορά στο ιστορικό τόσο των χρόνιων, χωρίς αποτέλεσμα, διεκδικήσεων των χώρων από τις εκάστοτες δημοτικές αρχές, την απαξίωση και την εγκατάλειψη των παραλιακών αυτών τμημάτων και των εγκαταστάσεων που υπήρχαν μέσα σ' αυτά. 

Οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης στην πλειοψηφία τους υπήρξαν ήπιες, με τον πρώην δήμαρχο Σπύρο Πανά να χαρακτηρίζει πολύ σημαντική τη συζήτηση και φυσική εξέλιξη των ενεργειών που ξεκίνησε ο ίδιος το 2011, τον Θάνο Ματόπουλο να διατυπώνει τις ενστάσεις του και να τοποθετείται αρνητικά με την ψήφο του γιατί όπως αιτιολόγησε δεν συμφωνεί με τις εμπορικές εκμεταλλεύσεις των παραλιών, τον Δημοσθένη Δόγκα ουσιαστικά να τοποθετείτε αρκετά θετικά αλλά να απουσιάζει στην ψηφοφορία και τον κύριο Πασακυριάκο να διατυπώνει τις πάγιες θέσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και να ψηφίζει αρνητικά στο τέλος. 

Μοναδική εξαίρεση στην ήπια αυτή συζήτηση ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δαβάκης ο οποίος αντιμετώπισε την όλη διαδικασία με καχυποψία ζητώντας από τον μελετητή να αποκαλύψει ποιος ήταν ο ιδιώτης - επενδυτής που πλήρωσε τη μελέτη, αναφερόμενος μάλιστα και σε γνωστό επιχειρηματία που δραστηριοποείται στην περιοχή. 

Ο Δήμαρχος κατηγόρησε τον Δημήτρη Δαβάκη για σπέκουλα και εμμονές ότι πάντα κάποιος κρύβεται πίσω από οποιοδήποτε έργο έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο και με οξύτητα του απέδωσε... "τρικυμία εν κρανίω"!

"Αυτό το ότι όλοι είμαστε καθοδηγούμενοι δεν μπορώ να το δεχθώ, αποκτά χαρακτηριστικά "εμμονικής προσέγγισης με χαρακτηριστικά κλειδαρότρυπας" εκ μέρους σας" είπε ο δήμαρχος και τόνισε πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μετατρέψει το δημοτικό συμβούλιο σε ροντέο. 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η συζήτηση για τη Β' πλαζ με τον ίδιο δημοτικό σύμβουλο να παρατηρεί πως το προτεινόμενο σχέδιο φροντίζει για την ησυχία κάποιων συγκεκριμένων κατοίκων που κατοικούν στην περιοχή.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το σχέδιο ανάπλασης του Κάμπινγκ Βούλας έχει προϋπολογισμό γύρω στα 4 εκ. ευρώ.  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.