ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Στρατηγική συνεργασία του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης με πρωτοποριακή πλατφόρμα μάθησης

0 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, 18:46

O δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης και η πρωτοπωριακή πλατφόρμα μάθησης Brainy, συνεργάζονται για καλό σκοπό. Το brainy.gr αποτελεί μία σύγχρονη λύση συμπληρωματικής διδασκαλίας σε ένα ψηφιακό περιβάλλον, οικείο στα παιδιά.

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Κωνσταντάτος εξασφάλισε σε περίπου 120 παιδιά τα οποία συμμετέχουν στο κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου, δωρεάν ετήσια συνδρομή στην πρωτοποριακή αυτή πλατφόρμα μάθησης προκειμένου να βοηθηθούν ακόμα περισσότερο στην μελέτη των μαθημάτων.

Η νέα αυτή σύγχρονη ψηφιακή πλατφόρμα βασίζεται απολύτως στη σύγχρονη τεχνολογία, έχει σχεδιαστεί από έμπειρους εκπαιδευτικούς, ενώ το συγκριτικό της πλεονέκτημα είναι ότι έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Η νέα αυτή σύγχρονη προσέγγιση στο χώρο της εκπαίδευσης και της μάθησης εγγυάται την ψηφιακή εξέλιξη στην εκπαίδευση των παιδιών καθώς χρησιμοποιεί ως όχημα την τεχνολογία του 21ου αιώνα. Στην ουσία, η επιστημονική ομάδα του brainy σχεδίασε ένα ειδικό περιβάλλον όπου οι μαθητές θα μπορούν να οργανώσουν και να παρακολουθήσουν το καθημερινό τους διάβασμα. Η πλατφόρμα Brainy αναπτύσσεται σε τρεις επιμέρους άξονες που στο σύνολό τους δημιουργούν ένα περιβάλλον ολοκληρωμένης γνώσης, απόλυτα εξατομικευμένο σε κάθε παιδί.

Τα brainy Videos έχουν σχεδιαστεί από έμπειρους εκπαιδευτικούς της επιστημονικής ομάδας του brainy. Βασίζονται σε διεθνή πρότυπα εκπαίδευσης τα οποία εντείνουν σε εντυπωσιακό βαθμό τη δυνατότητα αφομοίωσης, μαθησιακής πρόσληψης και κατανόησης. Η σχολική ύλη των βασικών μαθημάτων του Γυμνασίου, έννοιες πολύπλοκες και δυσνόητες στα παιδιά, αποκτούν ζωή, κίνηση και χρώμα, προσελκύουν το ενδιαφέρον και διατηρούν την προσοχή και τη συγκέντρωση του μαθητή και της μαθήτριας. 

 


Τα Online Ιδιαίτερα μαθήματα καταργούν τα σύνορα και τους γεωγραφικούς περιορισμούς δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να ενωθούν ψηφιακά σε οποίο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκονται. Η εύχρηστη πλατφόρμα παρέχει την δυνατότητα καταγραφής και αναπαραγωγής κάθε προηγούμενου μαθήματος, ενώ οι γονείς έχουν την δυνατότητα συνεχούς ενημέρωσης για την συνολική δραστηριότητα των παιδιών τους στην πλατφόρμα, όπως και της επίδοσης τους στα tests.

Στα brainy videos, αναλύεται όλη η ύλη των βασικών μαθημάτων του Γυμνασίου.
Έννοιες πολύπλοκες, δυσνόητες στα παιδιά, αποκτούν ζωή, κίνηση και χρώμα, προσελκύουν το ενδιαφέρον και αυξάνουν την δυνατότητα συγκέντρωσης τους.
Τα videos, σχεδιασμένα από έμπειρους εκπαιδευτικούς καλύπτουν:
-Tην θεωρία
-Tις ασκήσεις του βιβλίου, με αποτύπωση της μεθοδολογίας και του τρόπου σκέψης
-Συμπληρωματικές, επιλεγμένες ασκήσεις εξάσκησης
-Τests πολλαπλών επιλογών
-Βάση με συχνές ερωτήσεις/ απορίες της ενότητες και τις αντίστοιχες απαντήσεις
-Online καθημερινή αντιμετώπιση αποριών από τους καθηγητές της ομάδας
-Εβδομαδιαία Webinars για άμεση επικοινωνία των παιδιών με τους καθηγητές

H παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16/3, στις 18:30 στο 3ο Λύκειο Αργυρούπολης (Αγίας Βαβρβάρας 1). Την επιμέλεια του προγράμματος έχει αναλάβει το τμήμα παιδείας του Δήμου με τον Αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Νικοθοδη.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.