ΒΟΥΛΑ

Δείτε τα σχέδια για την ανάπλαση του Κάμπινγκ Βούλας και της Β' πλαζ (χάρτες)

0 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, 18:14

Δύο θέματα που σηματοδοτούν τη λήξη μιας χρόνιας εκκρεμμότητας στο παραλιακό μέτωπο της Βούλας, περιλαμβάνονται στη σημερινή ατζέντα των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης. 

Σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσει και θα αποφασίσει για δύο μελέτες που φέρνει η διοίκηση του Δήμου για την ανάπλαση του κάμπινγκ Βούλας και της Β' πλαζ. 

Μετά τις συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες για την ικανοποίηση του χρόνιου αιτήματος της παραχώρησης στο Δήμο του παραλιακού του μετώπου, η δημοτική αρχή είναι σε θέση σήμερα να κοινοποιήσει τη μελέτη και τα σχέδια για τα δύο αυτά συγκεκριμένα τμήματα του παραλιακού του μετώπου. 


Κύριος κατευθυντήριος άξονας των μελετών είναι η λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, η ασφάλεια των πολιτών και η εύκολη πρόσβαση προς τη θάλασσα.

Οργανωμένη Τουριστική Κατασκήνωση στο Κάμπινγκ

Για το κάμπινγκ Βούλας ο σχεδιασμός ουσιαστικά προβλέπει την αναβίωση των αρχικών χρήσεων του χώρου που ήταν το κάμπινγκ.

Ο χώρος που βρίσκεται σε χρόνια εγκατάλειψη περιλαμβάνει ένα κτιριακό συγκρότημα κακής κατασκευής και αρκετά από τα κτίσματα αυτά είναι κατεστραμμένα. Έτσι στο σχεδιασμό προβλέπονται: 

Χώροι ανάπτυξης σκηνών με μεμονωμένους χώρους υγιεινής 
Χώροι ανάπτυξης τροχόσπιτων. 
Χώροι στάθευσης αυτοκινήτων
Αναψυκτήρια 
Υπαίθριο Γυμναστήριο
Κινηματογράφος
Αθλητικές εγκαταστάσεις και φύλαξη παιδιών
Μικρό εμπορικό κατάστημα 

Επιπλέον προβλέπονται δρόμοι για την κυκλοφορία οχημάτων και κατασκηνωτών αλλά και ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας (δημόσια). Δείτε πως είναι τώρα το κάμπινγκ της Βούλας από το drone του vimaonline.gr


Οργανωμένη πλαζ κολύμβησης το Β' Αλίπεδο Βούλας  

Με την παλιά της χρήση θα λειτουργήσει και η Β' πλαζ Βούλας η οποία παρέμεινε κι αυτή κλειστή για πολλά χρόνια και η όποια κτιριακή της εγκατάσταση είτε καταστράφηκε, είτε κατεδαφίστηκε. 

Πέρα από τις εγκαταστάσεις που προβλέπονται ώστε αυτή να είναι μία σύγχρονη και ασφαλής για τους λουόμενους πλαζ, άξιο αναφοράς είναι η πρόβλεψη κολυμβητηρίου που ως γνωστόν αν και περιλαμβάνονταν στις προγραμματικές υποσχέσεις των παλαιότερων δημοτικών αρχών, ποτέ δεν έφθασε σε στάδιο υλοποίησης. 


Δείτε πως είναι τώρα η Β' Πλαζ από το drone του vimaonline.gr

Στη μελέτη για το χώρο της Β' πλαζ προβλέπονται:

Ενίσχυση της υπάρχουσας φύτευσης 
Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος 
Κτίρια πολλαπλών χρήσεων 
Αθλητικές Εγκαταστάσεις και Κολυμβητήριο 
Χώροι ανάπτυξης ομπρελοκαθισμάτων στην παραλία και στις πλωτές εξέδρες. 

Επιπλέον προβλέπονται η εγκατάσταση συστήματος πυρόσβεσης για την προστασία των επισκεπτών και του πρασίνου, καθώς και δικτύο άρδευσης του πρασίνου και αύξηση του φωτισμού.   

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.